Akvaryum.Com
  • Çizik Dolu Ön Cam Değişimi


    Profil resmi
    mertmentes
    11:44


    Merhaba arkadaşlar akvaryum önceki kullanıcısından hor kullanılmış ön camında çok fazla çizik var.Petshoplar 4000 5000tl fiyat verdiler camcıdan malzeme fiyatını sorduğumda 1000tl fiyat verdiler kendim yapabilir miyim silikonlarını güzel temizleyip akvaryum silikonu ile güzel bir şekilde silikonunu çekip kurutmaya bıraksam ilerleyen zamanlarda basınç konusundan dolayı sıkıntı çeker miyim?

    Profil resmi
    mertmentes


    Değerli yorumunuz için teşekkür ederim arkasında daha fazla çizik var kontrol ettim sonra arka fonunu tekrardan çektim köşebentten kastınız nasıl bir şey

    (5) (134)

    200 Litrelik Yeni Tank Kuruyorum


    Profil resmi
    Ömer Karakoç

    Değerli hobidaslar
    Hobiye yeni başlıyorum 200 litrelik yeni bir tank aldım daha önceden hiç bir bilgim yok şuan elimde sadece tank var araştırma yapıyorum sizlere sorum şudur;
    Ben canlı doğuran akvaryumu kurmak istiyorum dış filtre mi askı filtre mi yoksa biolife ürünleri mi tercih etmeliyim kaç watt ısıtıcı kullanmalıyım bitkili akvaryum yapmak istiyorum hangi kumu almaliyim birazda denizden güzel taşlar topladım onları koymamda bir sakınca varmıdır bunların hepsine cevap arıyorum siz değerli hobidaslarin yorumlarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

    (0) (25)

    30 Küsür Yaşında İlk Akvaryumum


    Profil resmi
    AlperKahveci
    15:14


    Merhaba, öncelikle herkese hayırlı bayramlar dilerim

    İlk kez akvaryum kuruyorum. 80x35 ve yükselik 40 olacak şekilde 100 litrelik bu şekilde mobilyalı akvaryum yaptırdım.
    Bu forumu okumaya başladıktan sonra hobiye olan ilgim alakam arttı.
    Bu akvaryum içerisinde canlı yüküne dikkat edecek biçimde lepistes bakmak istiyorum.
    Fakat başta söylediğim gibi fanusta dahil bugüne kadar hiç bir şekilde balık beslemedim. Uzun bir süredir izliyorum ve okuyorum bunun sonucunda basit bitkili bir lepistes akvaryumu yapmaya karar verdim.
    Etrafımda hobi ile ilgilenen bana yardımcı olabilecek kimse yok ve bulunduğum bölgede akvaryum üzerine detaylı bilgiye sahip herhangi bir petshop bulunmadığından onlarada güvenemiyorum.

    Forumdaki hobici arkadaşlardan genel tavsiyeler rica ediyorum.
    Onun dışında özellikle size danışmak istediklerim şu şekilde
    - Akvaryum fotoğrafta gözüken yerde pencere önünde durmak zorunda ama perde hiç bir zaman açılmıyor(akvaryum arkasına fon yapılacak) Yosun vs. gibi çok sorunla karşılaşmama sebep olur mu?
    - Armatür konusunda forumu fazlasıyla okudum power led bir ürün almam gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda tecrübelerinizi tavsiyelerinizi özellikle rica edeceğim.
    - Dış filtre konusunda yine forumda açtığım bir konuya gelen yorumlar ve izlediğim videolar sayesinde Eheim 2213 düşünüyorum fakat fiyatlar biraz can sıkıcı kimi videolarda sunsun603b modelinin iyi filtre malzemeleri ile birlikte canlı yükü çok olmayan akvaryum için 100 litreye yeteceği söyleniyor bu konu içinde tavsiyelerinizi bekliyor olacağım.
    - 100 Litre akvaryuma 100 watt ısıtıcı yeterli deniliyor doğru mudur ? Hava sıcaklıkları eksilere sadece geceleri 1-2 ay kadar düşen bir bölgede yaşıyorum. Marka model önerilerinizi bekliyorum.
    - Co2 kullanmaktan korkuyoruz çünkü nöbet usulü çalışıyoruz takip bizim için sıkıntı ve görüldüğü üzere akvaryum oturma odasının ortasında duracak
    Buna rağmen iyi bir aydınlatma ile birlikte zeminde çim gibi gözükebilecek bir bitki bakabilmemiz mümkün müdür ?
    - Ve genel olarak ilk kurulum ile birlikte dikkat etmem gereken mutlaka yapmam gereken şeyleri önerilerinize göre yavaş yavaş ve sizlerle paylaşarak devam etmek istiyorum.

    Tekrardan herkese iyi bayramlar yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.



    Profil resmi
    darkaura

    Başlangıç için çok güzel ölçü. Daha ufağında su parametlerini korumak zorlaşıyor daha büyügünde bakım ve maliyetler artıyor. İlk kurulumda tabanı dikkatli seçin. Sonradan değiştiremiyeceğiniz bir şey. En az 5cm kalınlığında dere kumu uygun olur.

    Filtre olarak bence sunsundan uzak durun. Kullandım biliyorum. Çok çabuk tıkanan debisi düşen bir filtre. Bu ölçüde ucu ucuna yeterli olacak birde debi kaybettiğinde tankdaki dengeleri koruyamıyabilirisniz. Kendi kurulumlarımda daima düzgün filtrasyona öncelik veririm. Orada acaba bir sorun var mı bir şey eksikde ordan mı problem çıkıyor diye aklım kalmamalı. Kaliteli bir dış filtre ve içine kaliteli substrat mutlaka öneririm.

    CO2 iyi bir tüple uygulaması zor değil ama başlangıçda önermem. Daha kolay dayanıklı bitkilerle başlayın, altlarına bir taban gübresi yerleştirin yeter. Önce bir tank otursun, balıkları bakmasını çözün ondan sonra bitkinin derinine inersiniz. Bitki gübresiydi CO2 siydi balıkla işleri daha karmaşıklaştırır.

    (7) (543)

    Balık Önerisi


    Profil resmi
    Muhammed demir

    Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba 15 litrelik bir akvaryumum var yeni balık alacağım ve iki ay bu akvaryumda baktıktan sonra 80 litrelik akvaryumum gelecek bana bunun için balık önerir misiniz ? yalnız tetra melek veya bitkili akvaryum olmasın

    Profil resmi
    Tataaa4325


    15 litrede imkansız

    (4) (103)

    Apistogramma Cacatuoides Triple Red German Bred


    Profil resmi
    AtlasPoyraz
    18:40
    110 beğeni
    Ölçüler: 40x40x40 ( 64 Lt )


    Canlı Türleri: Apistogramma cacatuoides german bred, neon tetra, otocinclus affinis, nerite


    Bitki Türleri: Echinodorus türleri


    Tankın Yaşı:

    Filtrasyon ve Işıklandırma:
    Sunsun 602b Dış Filtre, Aquael 75w ısıtıcı, 18w Power Led.





    Tasarım ve Dekorasyon:
    Kurulum :)

    Öncelikle tank için gerekli malzemeleri forumda ki dostlardan temin etme kararı aldım. Birkaç malzeme hariç tam bir forum kurulumu oldu :)

    Sehpayı ve aydınlatma için tasarladığım ayağı bu tarz işlerime alışan bir arkadaşım yaptı :)
    3x3 profil demirden 50x50 fırın boya ile boyandı


    Tank için Emre Uslu kardeşime, bitkilerin bir kısmı için sevgili Hamza Özel’e, Betta için Sedat Yağcı bey’e her anlamda destekleri için teşekkür ediyorum. Alışveriş yapmayı düşünen arkadaşlar gözü kapalı güvenebilirler. 🙏


    200 lt goldfish tankını elden çıkarttıktan sonra ilk iş tankı sipariş etmek oldu. 1 hafta sonra teslim almak üzere anlaştık Emre kardeşimizle.

    Betta mı baksam, ramirezi mi, gurami mi derken Sedat bey’in hmpk bettasını gördüm ve kesinlikle betta dedim :) 1 hafta içinde almak üzere sözleştik. Şu an betta 8 lt tankta ana tankın oturmasını bekliyor keyfi yerinde

    En yabancı olduğum konu bitkiliydi
    Bol bol forum araştırması sonucunda öncelikle taban oluşturup sonra bitki vs araştıracaktım lakin yaptığım araştırma sonucu sadece taban malzemelerinde 300-500 ₺ arası bir rakam çıkınca siyah hagen kum ve kapsül gübre ile yola devam etmeye karar verdim

    Bitki seçiminde ise türden ziyade renk olayını tasarlayabildim çünkü daha önce sadece anubias, java fern gibi bitkilerle haşr-u neşr olmuştum :)
    Sağolsun Hamza kardeşim bu konuda yardımcı oldu elindeki bitkilerden hoşuma gidenlerden ve önerdiklerinden tanka ekledik. Bir miktarda forum dışı bitki aldık ( kırmızı renkte olanlar ).

    Kumu hiç yıkamadan tanka ekledim, kapsül gübreleri özenle yerleştirdim. Yati kökü, mangrow ve hindistan cevizi kabuğunu hayal ettiğim şekilde konumlandırdım, özenle bitkileri ekledim, suyu usulca doldurmaya başladım tam keyifle izlemeye başlayıp o arada co2 sistemini kuracaktım ki ...

    Köklerin hepsi yerini beğenmemiş ki topraktan sıyrılıp yüzmeye başladılar

    Tabandaki tüm kapsül gübre ve ekmiş olduğum bitkiler karmakarışık oldu :) şimdi gülsemde o an tanka tekme atmamak için balkona çıkıp uzakları seyrettim biraz :))
    Komple suyu boşaltıp bitkileri aldım, vantuz ve misina yardımıyla kökleri taban camına sabitleyip tekrar bitkileri ekledim.


    Tabii bunu yapana kadar saat oldu 01:00










    Profil resmi
    AtlasPoyraz

    Zeminde grindal kurt arama faaliyetleri


    (1088) (592113)

    Dış Filtre Dizilim


    Profil resmi
    Searlas
    07:49

    Selamlar iyi bayramlar. Filtremin sepet sıralaması hakkında bilgi toplamak için açtım konuyu. Bu filtreye ilk olarak ön filtreleme sistemi su çekip sonra en alt sepetten en uste dogru su çıkıyor resimde olduğu gibi. On̈ filtreleme 45ppi sunger var en alt sepete 30 ppi sunger bir uste seachem matrix,bir uste yine seachem matrix, en uste sera cristal clear elyaf top 10 adet ve purigen dusunuyorum. Sizce bu modifikasyon nasıldır?

    Profil resmi
    Hüdai

    1 beğeni
    Sergen Bey, ben de şu anda Oase Biomaster Thermo 850 kullanıyorum 120 60 50h akvaryumumda

    Ön filtre süngerlerinin haricinde sadece en üst sepetteki turuncu süngeri kullanıyorum. Diğer tüm sepetler Seachem Matrix dolu. Bir zamanlar elyaf ve Purigen kullanmış olsam da uzun zamandır bu iki malzemeyi kullanmıyor ve gerek de duymuyorum.

    Ekstra olarak emiş borusunun ucunda Eheim Pre Filter aparatı takılı. Haftalık veya 2 haftada bir bu aparatta takılı süngeri temizliyorum. Filtre içini ise yılda 1 veya 2 kez temizliyorum

    (3) (153)

    Dıy Co2 Damla Sayacı


    Profil resmi
    ahmetfiratozkaya

    1 beğeni

    DIY co2 damla sayacı hakkında konu araştırdığım kadarı ile göremedim , yada insanlar zaten çok basit birşey diye konu açmamışlardır tam emin değilim ama gerçekten çok basit ve ucuz. 20 TL ile serum seti aldım resimde görüldüğü gibi önünü arkasını hortuma bağladım . Damla sayacının altında bir giriş daha var orayada çek valf iliştirdim bir ucu açık şekilde bunun amacı da eğer damla sayacına su şarj etmem gerekiyorsa enjektörle sistemi kapatmadan o ucu boş yerden su basıyorum zaten valf geri döndürmez olduğu içinde su dolduktan sonra geri vermiyor. Basit bir uygulama umarım birilerini gereksiz masraftan kurtarır.

    Profil resmi
    ahmetfiratozkaya


    Mehmet Bey her difizörde damla sayacı yok. Evet sizin demek istediğinizi anladım çoğu kaliteli difizörlerde bu söylediğiniz maalesef yok.

    (2) (55)

    Japon Balığımda Bir Sorun Var


    Profil resmi
    MKC370

    Arkadaşlar bu sabah kalktığımda fark ettim balıklarımdan biri sürekli su yüzeyinde duruyor ve hafif hafif yan yatıyor tam yan yatacakken kendisini düzeltip yüzeyde yüzmeye devam ediyor. Ben ne yapmalıyım? Rahatsızlığı ne olabilir?

    Arkadaşlar balık şimdide aşağıya doğru yüzmeye çalışıyor ama sanki zorla suyun üstüne çıkıyor gibi görünüyor

    Profil resmi
    ahmetfiratozkaya

    1 beğeni
    Merhaba aramıza hoşgeldiniz, gönderdiğim link üzerinden yeni konu açıp konuyu o şablon üzerinden düzenlerseniz daha sağlıklı bilgi alış verişi olacaktır , keyifli hobiler. https://www.akvaryum.com/Forum/new_topic_form.asp?FID=19

    (1) (79)

    Yeni Kurduğum Akvaryumla Alakalı Sorunlar


    Profil resmi
    AoG02

    Beta balığım hastalanıp öldüğünden dolayı akvaryumunu tamamen temizleyip kuruladıktan sonra 2 adet melek balığı ve akvaryumu temizlemesi için 1 adet
    çöpçü aldım. Acelemiz olduğu için petshop çalışanına pek soru soramadık sadece bugün yem yedi vermenize gerek yok dedi. Gittim suyunu doldurdum ısıtıcıyı
    26 dereceye ayarladım pompayı çalıştırdım. Melek balıkları poşetteyken bile kıpır kıpırken çöpçü balığı köşede duruyor boşboş oturuyordu. Annem canı sıkıldığı için poşetteyken ben suyu doldururken çöpçüyü özellikle poşetten bayağı dürtmüştü. Hepsini akvaryuma koyduktan sonra 2 melek sürekli birbiriyle dolaşıyor hava kabarcıklarını felan patlatırken yine bizim çöpçü
    kenarda suyun altında duruyordu bazen uyanıp çok hızlı şekilde sağa sola gidip gelip tekrar başka bir yerde uyuyordu. Bu sabahta yem attığımda balıkların hiçbiri yemi görmeyince konu açmaya karar verdim. Sizce balıklar neden böyle davranmaktadır?
    NOT= Akvaryuma hesabımdan ulaşabilirsiniz.

    Profil resmi
    AtlasPoyraz

    Yeni tank kurulumu hakkında yazıları okumanızı tavsiye ediyorum.
    Bu aşama da en önemli faktör bakteri kültürü oturmasıdır.
    Tabi asıl yapılması gereken tanka balık eklemeden önce türe uygun gereksinimleri karşılamaktır.
    Kısaca bakarsak cory yani çöpçüler sürü halinde bakılması tavsiye edilen canlılardır.
    Melek balıkları yumuşak su ve bitkili tankları seven tercihen yine sürü olarak bakılması tercih edilen canlılardır.
    Yol yakınken canlıları iade edip, yapay dekorları çıkartıp istediğiniz türe göre gereksinimleri sağlayıp, bakteri döngüsünü başlatmanızı tavsiye edebilirim.

    (1) (75)
  • Aydınlatma Önerisi Ve Floresan Kullanımı Hk.


    Profil resmi
    EmreTRk

    70x30x40 boyutlarında yeni bir tank kurmaya başladım. Canlı doğuran tankımdan takviye yaparak kurmayı planlıyorum ancak ilk adımda bitkisiz olmasını planlıyorum. İlerleyen evrelerde bitki ekmek istiyorum bu yüzden full spectrum bir led arıyorum.

    Tankın üzerinde yarım kapak mevcut, içerisinde floresan var ancak bitkili akvaryuma döndüğümde floresan pek sağlıklı olmayacak diye düşündüm.

    Sizce floresan takıp mı kullanmalıyım yoksa sistemi söküp full spectrum mu kullanmalıyım? Floresanın bitki gelişiminde olumsuz bir yanı var mıdır?

    (0) (53)

    Akvaryumda Bitki Yetiştiremiyorum


    Profil resmi
    ScarX

    Yaklaşık 50 litre akvaryumda Lepistes bakıyorum. Akvaryumda biyolojik filtrasyon olsun ve estetik dursun diye yakın zamanda bitki eklemek istedim ve su mercimeği aldım. Fakat herkesin bırakın üretmekte zorlanmayı , kurtulmak için çabaladığı , aşırı hızlı ürediği ve bakımı kolay olduğu söylenen su mercimeği, benim elimde çürüdü gitti. Asla üretemedim , ayrı bi kaba alıp ayrıca ışık altında beklettim fakat gene çürüdü. Bir sefer daha denedim fakat bu sefer akvaryuma pet şişeyle tutturduğum bölmeye havuç koydum. (Akvaryumda yetişip kök salmasını bekliyordum). Fakat o da çürüdü ve hiç kök salmadı. Akvaryumda ısıtıcı kullanıyorum ve su değerlerimin de fena olmadığını düşünüyorum. (Su rengi biraz soluk ama içindeki balıklar ve salyangozlar gayet memnunlar, rahat bir şekilde dipte geziyorlar. Bu yüzden nitrat ve nitrit oranının iyi olduğunu düşünüyorum.)
    Neyi değiştirmem gerek veya akvaryuma hangi bitkiyi ne şekilde koymam gerek bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    Profil resmi
    mutlubaba

    Akvaryum üstü açık kapalı ne tür ışık vs resim ve bilgi paylaşırsanız daha kolay çözüm önerebiliriz

    Akvaryum üstü açık kapalı ne tür ışık vs resim ve bilgi paylaşırsanız daha kolay çözüm önerebiliriz

    Akvaryum üstü açık kapalı ne tür ışık vs resim ve bilgi paylaşırsanız daha kolay çözüm önerebiliriz

    (2) (100)

    İvanacara Adoketa


    Profil resmi
    Uriel

    6 beğeni

    Profil resmi
    AtlasPoyraz

    1 beğeni

    Kısa bir süre de olsa beslediğim türlerden.
    Streslerini ne yaptıysam giderememiştim :.)
    Ama keyifli canlılardır.
    Bol yavru diliyorum :)

    (1) (92)

    Akvaryum Önerisi


    Profil resmi
    Muhammed demir
    20:30
    Merhaba arkadaşlar yakın zamanda sarı prenses veya Oscar balığı almayı düşünüyorum sizce hangisini almalıyım birde ilk başta 15L bir akvaryumda başlayıp 2ay bakacağım daha sonra 80 L bir akvaryuma aktaracağım sizce yaşarlar mı nelere dikkat etmeliyim lütfen bildiklerinizi yazar mısınız ?

    Profil resmi
    Muhammed demir

    Tamam hepimize çok teşekkür ederim

    (8) (350)

    End Balığı Besliyorum


    Profil resmi
    Berkee01

    60 cm genişliğinde 70-80 litrelik bir akvaryumum var ve end balığı besliyorum. 3 tane diğer adıyla çöpçü balığı ve 5 erkek 7 dişi olmak üzere end balığı besliyorum. Onlar için bitki aldım ama ışık almam gerekiyor ve ben bu konularda yeniyim ve ne tür almam lazım bilmiyorum. İnternetten baktım araştırdım, yapay zeka ya danıştım. Bir tane led buldum ama doğal beyaz gün ışığı 6500 k ama bana 2100-3500 lümen yada 20-40 watt olması gerektiğini söyledi kafam karıştı. Bildiğiniz bir marka yada uygun bir fiyatlı bir ışık varsa link atarsanız özelden yada buradan çok sevinirim.
    Bu arada her türlü eleştiriye açığım bu yüzden eksik olduğum kısımları bana mutlaka söyleyin lütfen.

    Not: Dip çekim yaptığım için su biraz az farkındayım. Birde taban için su yoncası alsam mantıklı mı sizce??




    (0) (57)

    Salyangoz Yavrusu Bu Ne


    Profil resmi
    ErkanSs
    00:23


    Akvaryum da gördüm bune
    70lt bi elma salyangoz 4 lepistes bi tetra var

    Profil resmi
    xellence07

    1 beğeni

    elma slyabgozu sıcak suda buharlaşan suda su ustune yumurtlar ve buhardan kurumayan yumurtalar cıkar onu farkedersiniz zaten net foto eklermisiniz pek anlayamdım ama yumurtalar cıkmış olabilir bitbilerden


    hocam akvaryum tuzu var petshoplarda 100lt 1 adet şekilde atılıyor ama neden kullanılır iyie araştırın ben 1 defa kullandım oscarım beyaz benek olmuştu

    (6) (244)

    Palyaço


    Profil resmi
    Uriel
    07:39
    15 beğeni

    Profil resmi
    Uriel


    Teşekkürler.

    (5) (578)

    Akvaryum Kh Nasıl Düşürülür?


    Profil resmi
    Byknss97
    23:52
    Dostlar merhaba ben akvaryumumda ph ve kh düşürmek istiyorum beta bakacağım,catappa çok öneriliyor biliyorum ancak meşe yaprağı da hemen hemen aynı etkiyi ediyor gibi yalnız bu kh (karbonat) doğal şekilde düşürmenin bir yolu yok mudur?Resim temsilidir(alıntıdır).

    Profil resmi
    UEK

    Sanırım betta beslediğiniz için akvaryum hacmi çok da yüksek değildir. O hacimde eğer çeşme suyu kullanmaktansa belirli su markalarını kullanırsanız tds değeri de düşecektir. En kolay bulunabilir uludağ ve abant marka sular tds değeri açısından oldukça düşük ve iyi değerler verirler. Bunlara ek olarak kendim ölçüm yapmasamda hamidiye marka suyun su değerlerinin sadece iletkenlik açısından çok düşük olması değil buna ek olarak ph'ı da 6,2 civarında olduğu için bu marka su ile cardinia gibi özel su şartlarıisteyen canlıları sağlıkla besleyen kişileri dahi gördüm bulabilirsen tavsiye ederim.

    (4) (181)

    Red Rili- Mavi Melek


    Profil resmi
    Mustafa Yücel

    Red rili- ve mavi Melek aynı akvaryumda olsa ne olur. Zaman içinde renklerini kaybederler mi?

    Profil resmi
    UEK

    1 beğeni
    Red rili ve Mavi melek ikiside neocardinia familyasının bir türüdür ve arkadaşın da dediği gibi kırılma olur, yeni doğan canlılar wild form dediğimiz şeffaf hafif kahverengi renkte olurlar. Evet Cardinia türleri ve Neocardinia türleri uygun ara şartlar sağlandığında birlikte bakılabilir ancak Cardinia familyası çok daha özel şartlar ve malzemeler ister osmoz su, aktif toprak vs... O yüzden benim de katıldığım şekilde karideste ilk tecrübesi olacaklara uygun bir familya değil değil.

    (3) (85)

    80x40x40h Akvaryum İçin Sessiz Filtre Önerisi


    Profil resmi
    UEK
    14:06
    Öncelikle iyi bayramlar bayram sonunda 80x40x40h bir akvaryumda channa limbata beslemek için kurulum yapacağım. Evet bu ölçüde bir akvaryum için filtre önerisi başlığı altında çok konu var ancak benim asıl öneri isteme sebebim alacağım filtrenin son derece sessiz çalışmasını istemem. Bu kapasiteye yetecek gerçek anlamda uğultu sesi bile neredeyse olmayan filtre seçimi konusunda yardımcı olabilir misiniz? Bütçem en fazla 7500 civarı.

    Profil resmi
    UEK

    Hocam benim sesten asıl kastım su sesi değilde motorun kendi çalışma ve titreşim sesi. Estağfurullah hocam kusurluk bir durum yok iyi bayramlar.


    Sanırım aradığım filtreyi buldum .d
    hem tam aradığım sessizlikte hemde tam benim bütçem civarında öneri için çok teşekkür ederim.

    (9) (344)
  • Yükleniyor

    SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    Akvaryumlar

    SON İLANLAR

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

    Akvaryum Tanıtımı

    Yorumlarınızı Bekliyorum


    Profil resmi
    Berk.hnc - 22:10

    Ölçüler:30-30-30
    Canlı Türleri: Betta & boynuzlu nerite
    Bitki Türleri: Micra , anubians , Moss , bucephalndra , deve tabanı , farklı su üstü bitkileri .
    Tankın Yaşı: 60 gün
    Filtrasyon ve Işıklandırma: aquael mini şelale filtre & yikeda aplike mercekli armatür
    Tasarım ve Dekorasyon: flame wood mangrow [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245361/160320252210211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245361/160320252210221.jpg[/IMG]

    (16) (33) (2)
    Canlı Tanıtımı

    Palyaço


    Profil resmi
    Uriel - 07:39

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251470/210320250739371.jpg[/IMG]

    (6) (15) (1)

    En Güncel 50 İlan


    Forumda Son Konular


    Discusa Yeni Başlayanlar İçin®


    Profil resmi
    Discus Tr - 13:29

    Çeşitli türleri besleyipte artık malawiden, tanganikadan sıkılan discusa geçmek isteyen arkadaşlarımıza bazı önemli noktaları belirtmek ve sorunsuz bir hobi uygulaması yapabilmek için aşamaları sizlerle paylaşıyorum.

     
    3 Önemli Nokta
     
    1- Günlük sistemli diyet uygulama (Discus yaş ve boyutuna bağlı olarak)
    Yetişkin discuslarınız için günlük 2 kere yemleme yeterken, yavru discuslarda; yavrular küçüldükçe sık ve protein ağırlıklı besleme yapılmalıdır.
     
     
    2- Uygun su, ışık ve sıcaklık koşulları 
    Hiçbir zaman unutulmalalıdırki doğal ortamları Amazon'da pH oranı düşük asidik sularda yaşayan bir türdür discuslar. Malawi ve tanganika türlerinin aksine bazik değil daha asidik olarak tank su değerini tutmak uygun olcaktır. Kaya ve bazı kum türleri su değerini pH ı artırarak bazlaştırdığı için kesinlikle kullanılmamalıdır. Herzaman tarışılan cama cam tanklarda beslenir diye bir kural yoktur. İsteğe göre bitkili ve kumlu tanklar yapılmasında sakınca yoktur.
     
    Işık discuslarınızın gelişimi ve rahatlıkları için önemli bir etkendir. Doğada puslu ve kararmış sularda yaşayan bu canlılar herzaman için yoğun ışığa olumsuz tepkiler vermektedir. Gün ışığı dahil tank konumlandırılırken iyi gözlemlenerek ayarlanmalıdır.
    Sıcaklık değerleri 28-29-30 derece aralığında sabit seyretmesi discuslarınızın sağlığı açısından önemlidir.
     
     
    3- Su değişim aralıkları
    Yavru discusların gelişimi için ki hücre bölünmesinin ve fizyolojilerinin sağlıkla işlemesi için su değişim sıklığı günlük % 50 olmalıdır. Tabiki bu tank boyutu ile alakalı olup büyük tanklar için bu % oranı azaltılabilir.
    Yem artıklarının bekletilmesi sudaki zararlı bileşiklerinin artmasına neden olucağından ötürü fazla birikme olmayacak şekilde yemleme ve su çekimi yapılmasına dikkat edilmelidir.
     
     
    Yetişkin discuslarınız içinse haftalık %40-50 su değişimi yeterli olacaktır. (Üretimdeki çiftler hariç)
    Unutmayın discuslar dünyanın en temiz sularından geliyor!
     
     
    **200 litre için 6 yada 8 li bir grup orta boy discus tank için uygun olacaktır. Tek sayılardan kaçınınız. 
     
     
    **Yem seçiminde en az %45 ham protein bulunan çeşitli markalar seçilerek dengeli yemleme yapılmalıdır. Yaşa ve boyuta göre yem farklılıkları uygulanmalıdır. Renklerin canlı ve belirgin olması için hormon katkılı yemlerden kaçınmanızı tavsiye ederim.
     
     
    **Ev yapımı protein ağırlıklı mamalar hazırlarken ilaçlardan ve çeşitli yapay katkı maddelerinden uzak durmanızı tavsiye ederim. Disucusnuzun karaciğerine olumsuz etki yaparak kaybetmenize neden olabilir.
     
     
    **Filtrelerinizde karbon kullanmamanızı tavsiye ederim. Bu bazı discus türlerinde olumsuz sonuçlara sebep olmaktadır.
     
     
    ** Tanklarınıza farklı kaynaklardan discus eklerken kesinlikle bir anda birleştirme yapmayınız. Yeni gelen balığınızı en az 6 hafta karantinada tutarak gözlemleyiniz. Unutmayın sağlıklı discuslarınızın en büyük düşmanı parazit ve hastalık taşıyan yeni discuslardır.
     
     
    **Discus seçimi yaparken ve alırken güvenilir kaynaklardan almanızı tavsiye ederim. Yerli discus seçimi ithallere göre kolay adapte olması açısından önemlidir.
    **Beslemede canlı yem kullanımında çok dikkatli olunmalıdır. Bağışıklık sistemi konusunda biraz zayıf olan discusların parazitler ve diğer zararlı organizmalara kapılması bu tarz yemlerden olmaktadır. Kullanılıcaksa güvenli dondurulmuş markalı canlı yemler kullanılmalıdır.
     
     
    **Klor konusnda discuslar çok hassastır. Tanklarınıza su eklerken iyi havalandırılmış ve dinlenmiş yeterli süredeki suyu ilave ediniz.
    ** Su ilavesi yapılırken dinlendirilmiş suyunuzun ısısının tank ısınız ile aynı olmasına dikkat edin.
     
     
    ** Filtre için fantazi sistemler kurmaya gerek yoktur. Basit bir sünger filtre sistemi yada içi elyafla dolu bir dış filtre sistemi yeterli olacaktır.
     
    **Yeri gelmişken belirteyim: Torf ve bu tarz maddeleri kullanmanız sadece size maliyet yükü getiricektir. Onun yerine hümik asit kullanabilirsiniz.
     
    **Eğer tankınızı yeni kuruyorsanız suyunuzu sistem çalışır bir şekilde 3 gün dinlendirmeniz yeterli olacaktır. Ve kesinlike su hazırlayıcı gibi kimyasallar size artı gereksiz maliyetler getirecektir. Kaçınınız. Sadece bulursanız terminali catappa yağrağı ekleyebilirsiniz. Kullanım şekli;
     
     
    **Yavru balıklarınız için mama karışımınıza B vitamini ekleyebilirsiniz.
     
     
     
    ** Üretim yapmadığınız takdirde balıklarınızın suyu için RO kullanmanıza gerek yoktur.
     
     
    (İzin alınmadan; hepsi yada bir bölümü başka yerde kullanılamaz.)
     
    Kaynaklar ve Fotoğraflar,
     
    Bora Ünver,
    Mert Taşkıran,
    April Ross,
    Cary Strong,
     
     
    Erman Aygün2009-08-19 17:16:48

    Cevapsız Konu
    End Balığı Besliyorum

    Profil resmi
    Berkee01 -

    60 cm genişliğinde 70-80 litrelik bir akvaryumum var ve end balığı besliyorum. 3 tane diğer adıyla çöpçü balığı ve 5 erkek 7 dişi olmak üzere end balığı besliyorum. Onlar için bitki aldım ama ışık almam gerekiyor ve ben bu konularda yeniyim ve ne tür almam lazım bilmiyorum. İnternetten baktım araştırdım, yapay zeka ya danıştım. Bir tane led buldum ama doğal beyaz gün ışığı 6500 k ama bana 2100-3500 lümen yada 20-40 watt olması gerektiğini söyledi kafam karıştı. Bildiğiniz bir marka yada uygun bir fiyatlı bir ışık varsa link atarsanız özelden yada buradan çok sevinirim.
    Bu arada her türlü eleştiriye açığım bu yüzden eksik olduğum kısımları bana mutlaka söyleyin lütfen.

    Not: Dip çekim yaptığım için su biraz az farkındayım. Birde taban için su yoncası alsam mantıklı mı sizce??



    Red tail big ear ribbon yavrum


    Profil resmi
    ibrahim35 -

    Ölçüler: Canlı Türleri: Bitki Türleri: Tankın Yaşı: Filtrasyon ve Işıklandırma: Tasarım ve Dekorasyon:

    (14) - (736)

    Malawi İzmir Akvaryum


    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu. Yüzlerce akvaryumu bulunan, hobicilere hitap eden bir mekan.

    www.malawiizmir.com/

    izmir

    Son 50 Tanıtım


    Profil Yorumları

    Epalzeorhynchus frenatus (Frenatus)


    Profil resmi
    Jemaisvu - 20:54

    Bence davranış biçimi orta derecede agresif olmalı. Özellikle 200 ltden ufak tanklarda kendine bir bölge belirliyor kimseyi oraya yanaştırmıyor büyük küçük dinlemeden herkesi kovalıyor

    (0)
    Canlı Tanıtımı

    Kakadu Yavrularım :) (gelişimi)


    Profil resmi
    rayed - 09:23

    2 gunluk olduklarını tahmin ettiğim yavruların videosu bu linkte


    10 günlük olduğunu tahmin ettiğim yavruların videosu bu linkte


    Bunlarda yeni resimler


    video çekimleri için kusura bakmayın baya bir amatörce [:)]

    (26) (0) (3)
    Akvaryum Camım Kırıldı

    Profil resmi
    ebt06 -

    Merhaba arkadaslar,
    Yeni akvaryum almıştım 65-35-25 ölçülerinde var olan dinlenmiş su ile 20 litre civarı doldurdum ardından 3 gün su dinlendirdim ve tekrar koydum.
    Motoru taktım vakumlu iç filtre dophin, aquamaster aydınlatmayı taktım, kapağını kapattım ve geri çekildim ardından bir anda arka çam çat dedi yukardan aşağıya doğru kırıldı evi su bastı.
    Kırılmanın sebepleri ne olabilir, su sıcak değildi ?
    Şimdi fobi oldu yeni alırsamda kırılır diye, evde yokken evi su basar falan diye bende özel üretime için niyetlendim ama bunlarda kalın cammı secsem falan derken fiyat çok artıyor.
    Camım neden kırılmış olabilir ?
    Destek olabilecek tecrübeli arkadaslar varsa sonrasi içinde tavsiyeleri varsa dinlemek isterim

    (3) (148)
    Sohbeti tam ekranda aç  

    Ana sayfa gösterim biçimi: Günün ilk açılışında genel bakışı, kalanında akışı göster. (Varsayılan) Her zaman akışı göster. Her zaman genel bakışı göster.

    İstanbul


    Trend Akvaryum

    240 adet akvaryumda satışa sunulan balıklar, bitkiler ve karidesler, geniş malzeme ve yem stoğu ile hem deniz hem tatlı su canlıları satışı yapmakta olan Trend Akvaryum Türkiye'nin en büyük tatlı su akvaryumcusudur. Geniş ürün yelpazeli sanal mağazası da bulunan firma Üsküdar'da bulunmaktadır.

    İzmir


    Malawi İzmir

    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu.

    Ankara


    Doğa Akvaryum

    Tetra türleri, canlıdoğuranlar, cüce cichlidler, discus ve pek çok bitki türünü bulabileceğiniz bir akvaryumcu.

    Adana


    Guppy Pet Shop

    Geniş yelpazeli sanal mağazası ve dükkanıyla Anadolu'nun en öne çıkan firmalarından.

    Son 24 Saatte En Çok Mesaj Gelen Konular


    Son 24 Saatte En Çok Beğeni Alan Konular