Siz Ne Düşünüyorsunuz?


CanBayrakÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 5
CanBayrakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2016 15:46
Merhaba,

Yaklaşık bir haftadır aklımda ama konu açma fırsatım olmadı. Bizim Bettalarımızın üstüne çok titriyor olmamız ve onlara verebileceğimiz her imkanı sunmamız yaşamlarını uzatıyor mu yoksa sadece kendimizi mi kandırıyoruz...

Ben zamanım ve imkanlarım dahilinde elimden geleni yapıyorum. Yemin en iyisini alıyorum, filtrenin en uygun olanını kullanıyorum, ısıtıcının en kaliteli olanını aldım, gerekli su ölçümlerini dahi yapıyorum. Canlı bitkilerim mevcut ve 10 Lt olan akvaryumun düzenli su değişimlerini yapıyorum. Bir şekilde balık mutsuz veya stresli... (Bunu bu hobi ile ilgilenen herkes bir şekilde anlıyordur)

Bu şekilde düşünmemin sebeplerinden biri ise sahip olduğum CT Betta ilk aldığımda kuyrukları erimiş bir şekilde bir şarap kadehindeydi... Ona elimden gelen en iyi şekilde bakmama rağmen kuyrukları 3 aydır toparlanmadı.

Bir dostumun VT Bettası ise filtresiz, ucuz yem yiyerek, ipek bitkiler ile yaşayarak su ölçümü yapılmadan haftada sadece bir kere %50 su değişimi yapılan 9 Ltlik bir tankta kuyruklarını toparladı, çok canlı ve 3 senedir yaşıyor...

Veiltail Bettalar genetik olarak doğada olanlara en yakın olanları sanırım. Acaba beslemeyi tercih ettiğimiz gösterişli olan türevlerin genetiksel yapısı buna sebep olabilir mi?

Ne düşünüyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceo46Çevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2015
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 807
ceo46Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2016 15:52
Şuan iş yerimde bir fanusta ici aylardır su değişmemiş olan betta balığının 3-4 günde 1 yem verilerek (9-10 ay ) aylardır sağlıklı yaşadığının örneğini verebilirim. Balık buradaki bir bayanın bir şey desem benimle kötü olur kendi haline baktım işin ilginc tarafı balıga hiç birşey olmuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir