ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CanBayrak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Şubat 2016 12:25
Son Ziyaret:
27 Mayıs 2016 15:56
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Bayrak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

"Dünya gerçekten de tehlikelerle dolu ve içinde bir sürü karanlık yer var; lakin nice güzellik de hâlâ ayakta ve artık bütün topraklarda içine keder karışmış olsa da, belki daha bile çok serpiliyor sevgi." J. R. R. Tolkien

SON 5 MESAJI

Siz Ne Düşünüyorsunuz?
Merhaba,

Yaklaşık bir haftadır aklımda ama konu açma fırsatım olmadı. Bizim Bettalarımızın üstüne çok titriyor olmamız ve onlara verebileceğimiz her imkanı sunmamız yaşamlarını uzatıyor mu yoksa sadece kendimizi mi kandırıyoruz...

Ben zamanım ve imkanlarım dahilinde elimden geleni yapıyorum. Yemin en iyisini alıyorum, filtrenin en uygun olanını kullanıyorum, ısıtıcının en kaliteli olanını aldım, gerekli su ölçümlerini dahi yapıyorum. Canlı bitkilerim mevcut ve 10 Lt olan akvaryumun düzenli su değişimlerini yapıyorum. Bir şekilde balık mutsuz veya stresli... (Bunu bu hobi ile ilgilenen herkes bir şekilde anlıyordur)

Bu şekilde düşünmemin sebeplerinden biri ise sahip olduğum CT Betta ilk aldığımda kuyrukları erimiş bir şekilde bir şarap kadehindeydi... Ona elimden gelen en iyi şekilde bakmama rağmen kuyrukları 3 aydır toparlanmadı.

Bir dostumun VT Bettası ise filtresiz, ucuz yem yiyerek, ipek bitkiler ile yaşayarak su ölçümü yapılmadan haftada sadece bir kere %50 su değişimi yapılan 9 Ltlik bir tankta kuyruklarını toparladı, çok canlı ve 3 senedir yaşıyor...

Veiltail Bettalar genetik olarak doğada olanlara en yakın olanları sanırım. Acaba beslemeyi tercih ettiğimiz gösterişli olan türevlerin genetiksel yapısı buna sebep olabilir mi?

Ne düşünüyorsunuz?
10 Litre Betta Tank Filtreli/filtresiz
Merhaba Kubilay Bey,

Öncelikle vaktinizi ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Akşam eve dönünce filtremi çıkaracağım. 10 Litre bitkili tankın Betta için çok küçük olduğunu biliyorum. Akvaryum dolabı yaptırdıktan sonra büyük bir tanka geçeceğim.

* Şu an elimde Ocean Nutrition Atison's Betta, Sera Bettagran, AHM sarımsaklı yem, JBL freeze dried kan kurdu ve Seranın ismini hatırlayamadığım bitkisel bir yemi var. Protein ağırlıklı beslendiğinden her dört ve beş yemleme sonrası bitkisel yem veriyorum.

* Haftada bir yemleme JBL Freeze Dried kan kurdu veriyorum.

* Canlı yem vermiyorum.

* Ekstra çözelti koymayın demişsiniz ama ben Reeflowers Bonny Betta almıştım. Kullanmaya devam etmemin bir sakıncası var mı?

* Anubias ve Sazlık var. Akşamları 3 saat kadar ışıklandırıyorum.

*Bir tane ufak bir JBL hindistan cevizi yuvası var. (Hiç kullanmıyor)

* Suyunun sıcaklığı 26 dereceye sabit.

* Çok düşük debili küçük bir üretim filtresi bulursam koymalımıyım? Tank küçük olduğu için hiç gerek yok mu?

Bunlara ek yapmamı tavsiye edeceğiniz birşey var mı?

Saygılar.
10 Litre Betta Tank Filtreli/filtresiz
Merhaba,

Bir adet 10 litre bitkili Betta tankım var. 50 W ısıtıcı ve 100L/S iç filtre mevcut. İç filtre tankın sol köşesinde ciddi bir akıntı yaratıyor. Bettam tankın soluna gelince akıntıya kapılıyor. Tank çok büyük olmadığı için pipo filtre denedim fakat fazla yer kapladı. Düşük debili bir şelale filtre bir türlü bulamadım. Yabancı forumlarda araştırdım. Herkes filtresiz kesinlikle Betta tankı olmaz diyor. Şu an haftada iki kere %50 değişim yapıyorum. Reeflowers Bonny Betta ekliyorum. Filtresiz kullanırsam su değişikliğini ne sıklıkla yapmayalım.

Değerli fikirlerinizi almak isterim.

Saygılar.[EDIT]CanBayrak,2016-04-22 11:18:51[/EDIT]
Yeni Beta Sahibi
Merhaba Ferhat Bey,

Vakit ayırıp cevap yazdığınız için size teşekkür ederim. Şu an işte olduğum için fotoğrafı ekleme şansım yok. Eve gidince fotoğrafı eklerim.

Sararan yapraklara müdahale etmem gerekir mi?

Balığım içindeyken sıvı gübre eklemem sakıncalı mı?

Akşamüstü 16:00 gibi aydınlatmaya başlanıyor. 24:00 gibi aydınlatma sona eriyor.

Saygılar.[EDIT]CanBayrak,2016-03-01 10:51:32[/EDIT]
Yeni Beta Sahibi
Merhaba,

Ben akvaryum hobisine başlayalı 3 hafta oldu. Akvaryumcuya ilk girdiğimde güzeller güzeli Beta balıklarını bardakta görünce direk bir tanesini kurtarmam gerektiğini düşündüm. 45 - 50 Litrelik bir akvaryum aldım. LED aydınlatma, 100 W ısıtıcı ve 200Lt/H debisi düşük bir filtre aldım. Kumu kaynatarak yıkadım. İki adet taşım vardı. Onları kaynatarak yıkadım. Anubias ve sazlık koydum. Bir hafta kadar akvaryumu herşey çalışır şekilde beklettim. Crowntail olduğunu öğrendiğim Beta balığımı tanka koyduğumda inanılmaz mutlu oldu. Bir hafta sonra bazı sıkıntılı durumlar oluşmaya başladı. Zeminde yer yer beyaz bir tabaka oluştu. Bitkilerin uçları sararmaya ve o beyaz yosunu bitkilerin üstünde farketmeye başladım. Biraz araştırma sonrası aşırı yemleme, yanlış ışık süreleri ve gün aşırı dip çekim yapmam gerektiğini öğrendim. Aklıma takılan bazı şeyler var. Sizin tecrübelerinizin faydalı olacağını düşünüyorum.

1- Yemlemeyi nasıl ayarlamalıyım. Gözü kadar yem çok az gibi geliyor bana. Bir kısmı kalıyor ve dibe çöküyor.

2-Bitki yemi ve kan kurdu aldım ne sıklıkla vermem lazım. Haftada bir yeterlimidir?

3-Bitki için ışığım yetersiz olabilir... Bitkisiz kurulum yapsam mutsuz edermiyim balığı? Bitkili akvaryum benim gibi acemiler için biraz zor sanırım.

4-Bitki şart derseniz bu sararan bitkileri çıkarıp yenilerini balık içindeyken eklememin bir sakıncası varmı?

5-Balık içindeyken sıvı gübre vermemin sakıncası nedir.

6-Sıcaklığı 26 derecede tutuyorum. Bitkiler acaba sıcak yüzünden mi yosun yapıyor.

Hakettiği gibi yaşaması için elimden geleni yapmak istiyorum.

Değerli cevaplarınızı bekliyorum.

Saygılar.[EDIT]CanBayrak,2016-03-01 10:08:49[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.