Yavru Melek Balığı Akvaryumum


ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3863
ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2024 16:24
[QUOTE=tafocan]

Ezberler kolay bozulmaz Arkadaşım sizler hala benim 5 yavru betayı bu hacimde bakılır iddiasındayım gibi anlayııp ezbere eleştiri yapıyorsunuz.

Canlı beslemek bir süreçtir.az sayıda yavru melek için uygun bir akvaryum kurdum ve direk olmaz değip geçtin belki nedenlerinide en başta anlamadan yazdığın olmazı^^ sebeblere bağlardın.

Bu forumda eleştiri için değil doğru yolu göstermek varsa bilgimiz paylaşmak için yardım almak için varız.

Çok bilgin varsa min 2 melek balığının bu hacimde neden bakılamıcak olduğunu bilimsel olarak yazsaydın bende ezbere değil yardım ettiğini düşünürdüm.ama eleştirip geçip sonra cevap alınca kem küm olmamalı.[/QUOTE]

Konunun asıl adı ne? 60 günlük yavru melek akvaryumu mu? Ya da ‘şu boya gelene dek yavru melek akvaryumu’ mu? Yoksa 32 litrede bir çift yetişkin melek mi olacak ileride? Neye göre yorum yapalım?

Yavru bile olsalar 1 liradan büyük gövdeleri, 3 adet yetişkin neon tetraya eş. Her birinin sorumlu olduğu biyoyük 5x3 = 15 neon tetra! Bu hayvanlar bölgeci, küçük sürüler halinde gezen avcı çiklıtlar. Her hafta biraz daha büyüyüp serpilecekler ve tanka atacağınız yem de bu hayvancağızların azotlu atıkları da o oranda artacak. Doğadaki scalare ve altumların dikine şeritlerini gördünüz mü? Sizce neden siyah bantları var? Çünkü yaşam alanları tamamen devrilmiş kökler ve sık ağaç dallarından oluşmakta ve bu dikine şeritleri yaşam alanlarında kamufle olmak için evrilmiştir. Besledikleriniz her ne kadar akvaryum ortamına adapte olan melezler olsa da genlerinde taşıdıkları özellikler sebebiyle benzer şartlarda yaşamaktan memnun olurlar. İstedikleri ortamı verdiğiniz her canlının stres seviyeleri daha düşük olacaktır. Tankınız bu bakımdan da uygun değil, sadece hacimle kalsa keşke! En kötü ihtimalle enine ve boyuna 10-12 cm olacak bir çift melek balığı için hele hiç uygun değil, gerçekten ‘bilgi’ den bahsettiğinizden emin misiniz? Üstelik zaten o boya gelemeyecekler tankınızda, geniş ve uzun bir taban olmadığı, yüksekliğin yetersiz kaldığı bir alanda baskınlık, beslenme, yer tutma vb sebeplerden oluşacak yoğun stres faktörü sebebiyle zamanla hastalıktan dökülmeye de başlayacaklar. Su değerlerinizin kontrolünden bahsetmiyorum bile, günlük agresif su değişimleriniz bile kar etmeyecek!

Gerçekten şunları yazdığıma da inanamıyorum şu an! Her neyse…

Gönlünüzce olsun. Doğrusunun bu olmadığını siz de biliyorsunuz..

Not: Ben size hep ‘siz’ diye hitap ettim; siz de bana ‘arkadaşım, dostum’ demek yerine ismimle hitap ederseniz sevinirim. Bey demenize gerek yok.

Beğenenler: [T]241280,EfeKizi[/T][T]240932,Ehtiyar[/T][T]125030,GhostKoi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]240932,Ehtiyar[/T]
+1: [T]125030,GhostKoi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tafocanÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2024
İl: Tekirdag
Mesaj: 511
tafocanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2024 16:54
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

“Konunun asıl adı ne? 60 günlük yavru melek akvaryumu mu? Ya da ‘şu boya gelene dek yavru melek akvaryumu’ mu? Yoksa 32 litrede bir çift yetişkin melek mi olacak ileride? Neye göre yorum yapalım?

= yorum yapmayalım bukadar soru varken ben uymaz demezdim şahsen

Ben zaten ilerde türü değişticem bir süre bakıcam böyle yavru olduklarından ötürü hacimle alakalı bukadar yorum gelceğini düşünmedim ama aklıma geldi.

Ben de balıkların olabilcek en hacimli tanklarda bakılmasından yanayım.küçük hacimlerde bakılır bakılmaz plakat 30 lt de tek besliyorum genelde kalabalık kargaşalı akvaryumları sevmem

Ben sadece şuan için yeteli bir hacim olduğundan bahsettim ki boylandırma tankından bile konuşuldu

Canlı bakımı süreçtir bu yavrular ile türü deneyimlemek istediğimi söyledim ama yine çok yorum geldi.

bu akvaryum 40 cm uzunlıkta min 2 melek için yeterli bir hacim olur.bunu söylüyorum fakat ben tankları kurabilceğim en geniş ölçüde kurmaya çalışırım.ama bu ölçüde bakılmaz demek yanlış olur.bakmasanız daha iyi deseniz bile anlardım.

size kabalık etmek istemedim yanlış anlaşılıp kırıcı olduysam k.bakmayın lütfen




“”Yavru bile olsalar 1 liradan büyük gövdeleri, 3 adet yetişkin neon tetraya eş. Her birinin sorumlu olduğu biyoyük 5x3=15 neon tetra! Bu hayvanlar bölgeci, küçük sürüler halinde gezen avcı çiklıtlar. Her hafta biraz daha büyüyüp serpilecekler ve tanka atacağınız yem de bu hayvancağızların azotlu atıkları da o oranda artacak. Doğadaki scalare ve altumların dikine şeritlerini gördünüz mü? Sizce neden siyah bantları var? Çünkü yaşam alanları tamamen devrilmiş kökler ve sık ağaç dallarından oluşmakta ve bu dikine şeritleri yaşam alanlarında kamufle olmak için evrilmiştir. Besledikleriniz her ne kadar akvaryum ortamına adapte olan melezler olsa da genlerinde taşıdıkları özellikler sebebiyle benzer şartlarda yaşamaktan memnun olurlar. İstedikleri ortamı verdiğiniz her canlının stres seviyeleri daha düşük olacaktır. Tankınız bu bakımdan da uygun değil, sadece hacimle kalsa keşke! En kötü ihtimalle enine ve boyuna 10-12 cm olacak bir çift melek balığı için hele hiç uygun değil, gerçekten ‘bilgi’ den bahsettiğinizden emin misiniz? Üstelik zaten o boya gelemeyecekler tankınızda, geniş ve uzun bir taban olmadığı, yüksekliğin yetersiz kaldığı bir alanda baskınlık, beslenme, yer tutma vb sebeplerden oluşacak yoğun stres faktörü sebebiyle zamanla hastalıktan dökülmeye de başlayacaklar. Su değerlerinizin kontrolünden bahsetmiyorum bile, günlük agresif su değişimleriniz bile kar etmeyecek!

Gerçekten şunları yazdığıma da inanamıyorum şu an! Her neyse…

Gönlünüzce olsun. Doğrusunun bu olmadığını siz de biliyorsunuz..

Not: Ben size hep ‘siz’ diye hitap ettim; siz de bana ‘arkadaşım, dostum’ demek yerine ismimle hitap ederseniz sevinirim. Bey demenize gerek yok.[/QUOTE]

Kalbinizi kırdıysam kabalık ettiysem k.bakmayın lütfen [EDIT]tafocan,2024-08-19 17:51:20[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tafocanÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2024
İl: Tekirdag
Mesaj: 511
tafocanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2024 18:18
[QUOTE=FarukGorgun]Tayfun bey,
Her litrede balık bakılır ama balık rahat edemez ve boylanamaz. Benim 200 litre akvaryuma attığım yavru vatozlar nerdeyse erişkin oldu ama 20litreye attığım 1 tane hala yarı boyda. Aynısını lepistesde de yaşıyorum. Bende 2 tane melek almak istiyorum ve 30*30*30 imkanım var ama rahat edemeyecekler diye alamıyorum. [/QUOTE]

Teşekkürler kesinlikle ufak hacimlerde balıklar yeterince boylanamayabiliyor.bende öyle bir şey olmayacak çok sağlıklı bir şekilde büyücekler burda paylaşıcam

30.30.30 biraz kısa gelebilir melek için.derinliği seviyorlar.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242190/190820241816141.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4723
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2024 19:52
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/161120202042021.jpg[/IMG]

Melekler 8 cm'den çok daha fazla büyüyebilirler. İşte 140 litrede karma akvaryumda 5 yetişkin melek. Boyları uzunlamasına 10 cm, dikey olarak 15 cm.

Sağ taraftaki eş tutmuş iki melek görüldüğü gibi akvaryumdaki diğer tüm balıkları tam saha presle sol tarafa sıkıştırıyor. Sizinkiler 30 litrede en fazla 3 ay sonra birbirlerini yemeye başlayacaklar. Zaten yanık kalacaklar. Cüce melekleriniz olacak.

Çok büyük hacimlerde belki sürü halinde beslenebilirler bilmiyorum. Ama huzurlu bir akvaryum istiyorsanız 100-150 litre bir çift meleğe anca yeter. [EDIT]GhostKoi,2024-08-19 23:30:54[/EDIT]

Beğenenler: [T]70376,KaanE[/T]
+1: [T]205902,ArifhbsAquatics[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tafocanÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2024
İl: Tekirdag
Mesaj: 511
tafocanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2024 21:20
[QUOTE=GhostKoi][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/161120202042021.jpg[/IMG]
Teşekkürler sürece göre önlem alıcam .yanlız su değerlerinize dikkat edin akvaryumunuzda çok fazla yosun sorunu var Melekler neonlara saldırabilir strese girebilir canlılar.iyi hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4723
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2024 23:02
[QUOTE=tafocan]Teşekkürler sürece göre önlem alıcam .yanlız su değerlerinize dikkat edin akvaryumunuzda çok fazla yosun sorunu var Melekler neonlara saldırabilir strese girebilir canlılar.iyi hobiler[/QUOTE]

Bu, 5 yıl kadar öncesine ait bir fotoğraf ve görüntü kalitesi düşük. Şu an yosun sorunu yok. Bir ayrıntıya takılmışsınız. Bu akvaryumda şu an melek de yok. İbret alın diye gösterdim. Bu melekler 2,5 cm boyda idi ve burada büyüdüler. Ve neonlarla birlikte büyüdükleri için bir çatışma yaşanmadı. Yetişkin melekler 2 cm altında ve ağızlarına sığabilecek her balığa saldırırlar. Tanka yeni eklenen her ufak balığa saldırırlar. Bunda şaşılacak bir şey yok.

Fotoğraf tipik bir fotoğraftır. Anlaşılan konuyu ıskalamışsınız, dikkatinizi çekmeye çalıştığım nokta gözünüzden kaçtı. Büyütebilmeniz için uygun hacim lazım. Ve, bölgeci davranışlarından dolayı 1 çift melek bütün diğer balıklara ortamı dar eder. Kendi aralarındaki baskınlık mücadelesi de çoğunlukla kaybeden balığın stres sonucu ölmesiyle sonuçlanır.

Zaten mevcut hacminizde 5 meleği sağlıklı bir şekilde büyütmeniz biraz zor. Eğer bunu başarabilirseniz ergenlik döneminde eş tutan balıkları ayırsanız iyi olur. Normal şartlarda çok hızlı büyüyüp gelişen balıklar olduğu da aklınızda olsun.
Keyifli hobiler

Beğenenler: [T]242190,tafocan[/T]
Teşekkür Edenler: [T]242190,tafocan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir