Sakarya Dişli Sazancığı Biyotop Akvaryumu


Onur G. HİTİT

Açıklama

Aphanius villwocki Dünyada sadece ülkemizde bulunan, nesilleri tehlikede olan, önlem alınmazsa nesilleri yakında tükenecek olan bir türdür. Buna dikkat çekmek için yarışmaya katılıyorum. Bu biyotop akvaryumu, balıkların yaşam alanlarından toplanmış malzemelerle kurulmuştur ve bir okulda sergilenmektedir.

Katılım Tarihi: 15 Aralık 2011

Bu katılım 478 oy almıştır.
 

Yorumlar

Different - 28 Aralık 2011 07:56

İlk 3 te olmasını beklediğim, 18 resim içinde "biyotop nedir?" sorusuna cevap verebilecek bir iki resimden biriydi nasıl 4. oldu anlayabilmek zor.

Yaşar Erdem

Hüdai - 28 Aralık 2011 08:56

Bu kadar katılım içerisinde gerçekten biyotop olarak nitlendirdiğim tek çalışma idi. Fotoğrafı görünce zaten aklıma hemen Onur Beyin çalışması olabileceği gelmişti. Tebrik ederim. Ayrıca ülkemizde bulunan ve nesilleri tehlikede bulunan türler konusunda bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Hüdai CANTÜRK

guramimania - 28 Aralık 2011 09:26

Biyotop yeniden tanımlandıda bizim mi haberimiz yok. Bundan daha biyotop ne olabilir. Biyotop göreceli bir kavram değil, olmamalı. Haa balıklar yerli ondan galiba... Benim için birinci sizin akvaryumunuz Onur bey.

Yunus Emre ÇALIŞKAN

pilatin - 28 Aralık 2011 13:05

Dereceye girememesine şaşırdım.Forumdan takip etiğim kadarıyla tam bir biyotop tankıydı.Tebrikler.

ibrahim pilatin

Hitit - 28 Aralık 2011 13:11

Sağ olun arkadaşlar. Aslında "biyotop akvaryumu" kavramı yanlış biliniyor. Bu konuda sizlere katılıyorum. Biyotop akvaryumu; bir sulak alanı dekoruyla, canlılarıyla, yapısıyla yansıtan akvaryumlara denir. Bu akvaryum da bir biyotop akvaryumudur ve temsil ettiği biyotopla ilgili olarak tek akvaryum örneğidir. Dereceye girmek veya girmemek hiç önemli değil. Bu yorumları görmek bence başarıyı gösterir. Hepinize, oy verenlere ve vermeyenlere teşekküre derim ve saygılarımı sunarım.

Onur G. HİTİT

kusay - 28 Aralık 2011 13:19

Gerçek bir biyotop. Onur abiye çok teşekkür ederim. Tam puan vermeyi çok istemiştim ancak katılımlar arasında oylayacak 10 tane akvaryum bulamadım dolayısıyla katılamadım oylamaya.

Gökhan KAYA

bjkalley - 28 Aralık 2011 13:44

Örnek bir biyotop tebrikler.

Refet Ali Yalçın

Hitit - 28 Aralık 2011 13:45

SaG olun arkadaSlar. Güzel yorumlariniz benim için dereceden ve ödüllerden çok daha deGerli...

Onur G. HİTİT

GÜVEN - 28 Aralık 2011 13:47

Yarışmanın formatına uygun bir tank görmek güzel doğrusu. Derece alamamasına üzüldüm. Oy verenleri biraz daha objektif olmaya çağırıyorum.

GÜVEN CEBECİOĞLU

omardaing - 28 Aralık 2011 13:57

Yarışmadaki az sayıdaki gerçek biyotoplardan biriydi. Gerçek biyotoplar arasında ise bence görseli en güzel olanıydı. Derece alamasada böyle güzel ve yerel bir biyotop için tebrik ederim.

ömer kaya

batuhanbayram - 28 Aralık 2011 14:00

Çok beğendiğim bir katılımdı. Biyotop özelliklerini taşıyor olmasının yanısıra bitki renklerini doğru noktalarda kullanarak ciddi derinlik de katılmış. Tasarım olarak da çok başarılı. Taktirleri almak da güzeldir, sağlık olsun Onur.

Batuhan Bayram

magara - 28 Aralık 2011 14:14

Onur Abi,yaptığın çalışmalardan dolayı seni ve sana yardım edenleri tebrik ederim. İnşallah çalışmaların sayesinde bu tür korunacak ve yok olmayacak.

Halil Yener

Hitit - 28 Aralık 2011 14:16

Eyvallah. Inanin bu güzel yorumlariniz her türlü maddi ödülden ve dereceden çok daha kiymetlidir. Samimi olarak belirtiyorum bunu.

Onur G. HİTİT

hedayse - 28 Aralık 2011 15:32

En samimi şekilde söylüyorum "Tankların için de 1 numara olacak tank" idi, şahsen bu tankın 1. olmayışına çok üzüldüm ve şaşırdım. Tankı daha ilk gördüğümde memlektim olan Konya Beyşehir gölünün derinliklerinde gibi hissettim. Yani biyotop denilince az çok bunu herkes hissedebilmeli ki bu tank biyotopu anlatıyor. Elinize emeğinize sağlık, tebrik ediyorum sizi.

Hakan GÖZEL

mustafayıldırım - 28 Aralık 2011 16:52

Yarışmada gördüğüm tek gerçek biyotop,diğerlerinde mecburiyetten puan vermek zorunda kaldım,hala şaşkınım ,demekki foruma girenlerin bir çoğu sadece kendine lazım olan kısmı okuyor veya ilan veriyor ,çok yazık hele 1. olana hiç yorum yapmak istemiyorum.

mustafa yıldırım

vuslat - 28 Aralık 2011 18:09

Yarışmaya katılımda bulunamadım ama favori gördüğüm bir tanktı. Sonuçları görünce hüsrana uğradım. Demek ki Biyotop kavramını çözmüş değiliz henüz. Böyle hoş bir biyotobu bizlere sunduğun için teşekkürler Onur.

Fatih Çelik

furrion - 28 Aralık 2011 18:15

Biotop mantiğiyla bakıldığında 1. olması gereken bir akvaryumdu hemde yerli.Ama önemli olan tankın güzelliği değil forum kankilerinin çokluğu.

Yılmaz Temel

Hitit - 28 Aralık 2011 18:38

Daha önce de dediGim gibi, bu güzel yorumlar benim için dereceye girmekten çok daha anlamli... TanimadiGim arkadaSlardan bile bu yorumlarin gelmesi beni çok mutlu etti. Birinci olsaydim veya dereceye girseydim, ancak bu kadar anlamli olabilirdi.Hepiniz saG olun arkadaSlar.

Onur G. HİTİT

reddiye - 28 Aralık 2011 18:52

son derece biyotop bir akvaryum olmuş tebrikler :p

Enver Mülayim

hacilar - 28 Aralık 2011 21:30

Derece yapması gereken bir tanktı,çabalarınıziçin teşekkürler...

Tansel Erkin

Gökhan GÖKÇE - 29 Aralık 2011 00:01

Onur hocam bu akvaryumun size ait olduğunu anlamıştım.Sizin bu tür endemik türlere olan ilgi alakanız ve araştırmalarınız takdire şayan ve hobimize çok şey katıyor.Bana göre biyotop akvaryumu yarışmasının bir numarası bu tanktı ve mutlaka desteklenmesi gerekliydi.Yeterli ilgiyi görmemiş olmasının ana sebebi olarak fotoğraflama tekniklerini görsemde, tankın tanıtımına yetecek fotoğrafların gayet anlaşılır olduğunu düşünüyorum.Ve dereceye girememesine gerçekten çok üzülüyorum.

Gökhan Gökçe

Cagdas OZDOGAN - 30 Aralık 2011 06:00

Katılıyorum. Birinci olmasını beklediğim adaydı. Eğer branş biotop ise bu tank karsılıyordu biotop akvaryumunu.

Çağdaş Özdoğan

Thordius294 - 31 Aralık 2011 01:31

Derece alamamasına üzüldüğüm akvaryumlardan biri.Biyotop anlamındaki en yakın akvaryumdu benim için.

Ertuğ özbil

Hitit - 31 Aralık 2011 01:54

Sağ olun arkadaşlar. Daha önce de dediğim gibi, bu güzel yorumlar her derece almaktan veya ödül almaktan çok daha kıymetlidir. Hepinize teşekkür ederim.

Onur G. HİTİT

YORUM YAZIN

İpucu: Sol sağ tuşlarını kullanarak, önceki ve sonraki katılımları görebilirsiniz. Fotoğrafların soluna ve sağına tıklayarak önceki ve sonraki fotoğrafı görebilirsiniz.

Yarışmaya katılmak için üye olmanız gerekmektedir.

İlk 3'e giren katılımlara plaket ve Aquaforest su düzenleyici, bakteri kültürü veya NEWA Anti-Nitrat

1. Yarışmaya katıldığınız canlının kendi canlınız, akvaryumun kendi akvaryumunuz olması gerekmektedir. Aynı zamanda gönderdiğiniz fotoğrafların da size ait olması gerekmektedir. Örneğin satın aldığınız bir balığın eski sahibinin çektiği fotoğrafla yarışmaya katılamazsınız.
2. Her kategoriye en çok 1 katılımda bulunabilirsiniz.
3. Derece alındığında veya yönetim tarafından gerek görüldüğünde katılımın katılımcıya ait olduğunun kanıtlanması istenecektir. İleride canlıyı satma, kaybetme gibi ihtimallere karşı katılımcının; balığın önüne el yazısıyla ismini yazdığı bir kağıtla beraber balığın fotoğrafını çekmesini öneririz.
4. Katılım yapıldıktan sonra üye talebi üzerine katılımın silinmesi veya fotoğrafın farklı bir fotoğrafla değiştirilmesi talebine yönetim karar verir.
5. Daha önce yarışmaya katılmış ve birinci olmamamış bir akvaryum veya canlı tekrar yarışmaya katılabilir.
6. Daha önce yarışmaya katılmış ve birinci olmuş bir akvaryum tasarımı aynı tasarım ile yarışmaya katılamaz. İlkini andırmayacak tasarım ile tekrar katılabilir.
7. Yarışma oylamaları; üyeliğini cep telefonunu onaylatmış ve sitemizde paylaşım yapan forum üyeleri, forum özel üyeleri, kıdemli akvaristler ve yönetici üyelerin oyları ile seçilmektedir.
8. Forum üyelerinin oyları 1, özel üyelerin ve yöneticilerin 3, kıdemli akvaristlerin 5, jürilerin oyları ise 20 ile çarpılmaktadır. Örneğin özel üyenin pusulasındaki birinci katılıma, 10 puan değil 30 puan eklenir. Bir üye birden çok kategoriye dahilse en çok katsayısı olan değer hesaba katılır.
9. Puan eşitliği durumunda önce katılan yarışmacı avantajlı olur.
10. Katılımlar her ayın 1'inde başlar, 21'inde saat 23:59'da biter. Oylama ise; 22'sinde başlar, 30'unda saat 23:00'da biter. Sonuçlar oylamanın bitmesinin ardından duyrulur.
11. Sonuçlar duyurulana kadar balığın kimin olduğu ve katılımın o ana kadar aldığı oy görünmez.
12. Oylama gizlidir, verilen oylar diğer üyeler tarafından görülemez.
13. Akvaryum kategorisinde akvaryumun en az bir genel görünümü olması zorunludur.
14. Yarışmaya en çok 3 fotoğraf eklenebilir ancak 1 veya 2 fotoğrafla da katılınabilir.
15. Canlı kategorisindeki katılımlara bir canlı katılabilir ve tüm fotoğrafların aynı canlıyı içermesi gerekmektedir. Koloni katılamaz. Örneğin sarı prenses kolonisinin erkeğinin ayrı, dişisinin ayrı fotoğrafı ile aynı yarışmaya katılınamaz. Aynı karede birden çok balık bulunabilir, hatta ağız ağıza kavga eden, yumurtlayan, yavrusuna bakan yani birbiriyle ilişki içindeki canlıları içeren fotoğraflar etkileyici bile olacaktır ancak yarışmaya katılan asıl canlı her fotoğrafta bulunmalıdır.
16. Yarışmada Photoshop gibi çekim sonrası müdahale programlarının kullanımı serbesttir ancak balığın dış görünüşüne, vücut yapısına müdahale (yırtık yüzgeç rötüşü, yara kapatma vb.) yasaktır.
17. Yarışmaya katılan fotoğraflar forumlarda kullanılabilir ancak yarışma sonuçlanmamışsa o fotoğrafın paylaşıldığı konuda yarışmada yarıştığı söylenemez, ima edilemez, üyelerden oy istenemez.
18. Profesyonel olarak akvaryum canlısı ticareti yapan üyeler yarışmaya katılamazlar.
Ödüller 3'er yarışmalık gruplar halinde gönderilir. Örneğin ocak, şubat ve martın kazananlarının ödül ve plakerleri nisan ayı içerisinde kargolanır.

Jürilerimiz
Serkan ÇETİNKOL (serkan_cetinkol)
Tarık BAKICI (nikon_)
Ufuk UÇAR (u.uçar)
Ömer KAYA (omardaing)
Batuhan BAYRAM (batuhanbayram)
Mustafa ERDOĞAR (mustafaerdogar)
Ebubekir ATAR (Ebubekir ATAR)
Uğur Ruşen DOĞAN (BiotopeDogan)
Engin SAĞLAM (ENGİN06)

Jüriler, foruma üyelik tarihlerine göre sıralanmıştır.