130x60x70 akvaryum’umum yapımı (Resimli)
Slm Arkadaşlarım
Frontoza yavrularım için yeni bir tank yapmak için harekete geçtim.
Önce 220 boyunda 19 mm camdan yapmak istedim ama cam fiyatı 1350 YTL yi aşınca boyutları ve cam kalınlığını düşürdüm 130 boy 70 en 60 yükseklik olarak karar verdim ve camları kestirdim.150 YTL civarı.Sehpa için demirlere para ödemedim sadece 85 YTL 1 tabaka mdf lam aldım.Sehpa kapakları hariç tamamlandı.Siyah akvaryum silikonu aramama rağmen Marmaris te bulamadım bende şeffaf akvaryum silikonu aldım 7 adet.
Sehpa yapılırken yapan demirci arkadaşım
Sehpanın kapakları hariç tamamlanmış hali (Marmariste ayak bulamadığımdam dolayı ayaklar kalın civatadan imal edilmiştir.
Şumf filrem yapılırken
Camların kesilmesinde ve Şumf filremde emeği geçen arkadaşlarım
Taban camının yerleştrilmesi ve kuşakların yapıştırılması
Yan camların maske bantı ile maskelenmesi
Bu güne kadar tamamladığım işler bunlar İNŞALLAH bayram tatilinde devam ederek akvaryumun büyük kısmını tamamlamış olacağım kalan bölümleride resimleyerek sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım.
Tüm akvaryum sever arkadaşlarıma NİCE MUTLU YILLAR ve HAYIRLI BAYRAMLAR temenni ederim
Saygılarımla
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selamlar ;
Verdiğiniz emeğin karşılığı aldığınız daha başlangıç fotoğraflarından belli oluyor Mustafa Bey.Özenerek yapılan işinizden ve daha sonra böyle bir proje yapmak isteyecebilecek olan forum dostlarımıza kaynak yarattığınız için de ayrıca tebrik ederim.Hayırlı bayramlar ve nice mutlu seneler dilerim.
Saygılarımla.
Gerçekten tebrikler.Hem size hem de arkadaşlarınıza.Yavrularınıza böyle bir ortam sağlıyorsanız, erişkin balıkların halini düşünemiyorum doğrusu.İnşallah bir aksilik çıkmaz ve akvaryumunuz tamamlanır.Resimlerinizi sabırsıklıkla bekliyoruz.Gerçi yapımına başladığınız sumpda ideal fakat şahsi görüşüm kule tipi sump daha kullanışlı olurdu.Kolay gelsin...
Emeğiniz birçok arkadaşı heveslendiriyor..Bizimle paylaştığınız için teşekkürler! Hayırlı Bayramlar...
Akvaryumun kapağını nasıl yapmayı planlıyorsunuz acaba? Bu bölümü yaparken biraz daha ayrıntılı bi anlatım ve resimleme yaparsanız sevinirim..
Şimdiden sağlıklı balıklar. İyi bayramlar iyi yıllar...
Slm
Akvaryum kapağı MDF olacak üstten çift kırmalı icerisi parlak aliminyum kaplanacak o bölüme geldiğimde resimlerini siz arkadaşlarımla paylaşacağım.Ayrıca maliyet hesabınıda ekleyeceğim.
Eğer MDF'yi sudan izole etmek istiyorsanız size yat verniği tavsiye ederim. Ani sıcaklık değişikliğinden, sudan pek etkilenmez. Diğer vernikler zamanla pul pul dökülmektedir.
Çalışmanızın devamını görmek için sabırsızlanıyorum. Yeni resimler olursa lütfen bizimle paylaşın.
Slm
Teşekkür ederim Onur bey bende mdf lam'ı bozmadan izole edecek bir vernik arıyordum.Tavsiyeniz beni sevindirdi ve yapım aşamasında çeşitli evrelerde çekeceğim tüm resimleri siz akvaryum sever arkadaşlarımla paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.
Saygılarımla
Slm
Teşekkürler Arkadaşlarım
Bugün akvaryumun camlarını yapıştırdım fakat yanımda fotoğraf makinası olmadığı için resimleyemedim.Yarın üst kuşakları atarken resimleyeceğim ve sizlerle paylaşacağım
Saygılarımla
Aklıma geldi söyleyeyim dedim. Belki işinize yarar. Akvaryumu görmek için sabırsızlanıyorum. Buralarda her gün yarım tonun üzerinde tank yapımı göremiyoruz. Bir de dekorasyon için neler düşünüyorsunuz?