160*70*70 akvaryum için bilgi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar sehba yapıldı profil değil köşebentten ve altına sump ve balıklarla ilgili bütün herşeyi koyacağımdan yüksekliği 80 cm yaptım. Sancos arkadaşım zaten akvaryumda yükseklikten ortalama 10 cm kayıt ve kuşaklardan kullanılmıyor ve kapakla kapatılıyor ben o kadar açıklamayı detaylı bilgi vermek için yazdım. Yüksekliği 60cm yaparsam görüntü olarak 50cm ye düşecek.Ve görüntü hoş olmıyacağı kanısındayım.
Saygılar...
Electrofish arkadaşım kum u hesaplamamın amacı oluşturduğu ağırlık değil akvaryumdaki lt eksilddiği için. Basınç birazda olsa azalacağı için belirttim. Normalde forumda araştırdığım benim ölçülerime yakın akvaryumların metel iskeletini 40*40 2mm et kalınlığı olan profilden yapılıyor. Benim yaptığım sehba 40*40 4mm et kalınlığı olan köşebentten yapıldı.Gündüz sehbanın resimlerini detaylı çekerim.
3 ay önce bi arkadaşıma 150x65x65 bi akvaryumu 10mmden yaptırdık. Başta ben de karşı çıktım ancak arkadaşım maliyetten kaçmak istedi. Akvaryum yapılıp gelince eve çıkartmak oldukça güç oldu. Bunları baştan hesaplayın. Oturduğunuz yerin koridorları dar ise eve ulaştırmak oldukça uğraştırıyor.
Akvaryumu blkona atıp doldurduk. Benim huyumdur, ilk başta vururum çekiştiririm sallarım akvaryumu. Tamamen doldurduktan sonra biraz çekiştirince silikonlarda hava kabarcıkları oluşmaya başladığını farkettim.Hemen boşaltmaya başladık. yarıya geldiğinide su, ben fazlaca çekince cam elimizde kaldı. Tekrar yaptırdığımız yere ger götürdük.
Bir kaç gün sonra tekrar getirdik akvaryumu. Aynı işlemlerden geçti. Akvaryum doluyken de oldukça sert vuruyorum cama. 10mmde hiç bir problem yaşatmıyor.
Eğer silikon işini sağlam yapacaksanız, 12mm size fazlasıyla yetecektir. Görüntü kirliliği olmaz diyorsanız köşebent kullanmanızda fayda var. Cam kalınlığından ziyade siz silikon işini düşünün. 10mmde tepeleme dolu bi akvaryum güvenli oluyorsa, 12mm daha dayanıklı olur.
Teşekkürler arkadaşım zaten 12mm karar verdim dediğiniz gibi en önemli silikon ve kayıtlar. Akvaryumuda odada kuracağım. Şimdi kafamı kurcalıyan 12 mm camda kısa kenarlarda silikon payı ne kadar bırakmam lazım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.(Arkadaşlar gebzedeki akvaryum yapan kişiler cevaplamıyorlar meslek sırrıymış gibi bari siz açıklayın).Yetkili bir kişi konuyu kapatilirmi deneme yanılma yöntemine başvuracağım.