33 Derecede Lelupi ve Calvuslar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
33derece çok fazla benim 30derecede balıklar aptallaşıyordu ısıtıcıdan dolayı.
Kolay gelsin...
Fan bulmak kolay ama bulsamda oda sıcaklığıyla aynı ortamda olduğundan işe yarıyacağını sanmıyorum.Benim merak ettiğim İzmir yada Antalya'dan katılan arkadaşlarda aynı sorunla karşılaşan hatta daha sıcağını görüpte balıklarında zarar gören varmı?Yada oralarda bu sıcakta nasıl baş ediyorlar?
Arkadaşlar her yaz yaşanan bu sıkıntıya yine her yaz aynı yanlış cevap verilmeye devam ediyor. Akvaryuma BUZ KOYMAYINIZ, SIKSIK SOĞUKSU EKLEMEYİNİZ, balıklarınızın bağışıklık sistemini mahvediyorsunuz, iyi edelim derken kötü ediyorsunuz. Ani sıcaklık değişimleri balık metabolizmasını kötü yönde etkiler. Akvaryuma attığınnız buz aniden erir ve suyun sıcaklığını zannedildiği veya istenildiği gibi düşürmez. Düşürse dahi aynı süratle geri ısınacaktır. Soğutmadaki amaç ısıyı sabit bir noktaya indirmektir. Ben bir Antalyalı olarak şuanki Tanganyika tankı sıcaklığım 30. Balıklarda her hangi bir problem yok ve olmazda, bu ısınma süreci zamanla olduğu için balıklar buna bir şekilde alışıyor, zorlanıyorlardır mutlaka ama sorun olmuyor.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=105606
Bugün başka bir arkadaşın sorduğu anı soruya verilen cevaplar. Sitemizde bir çok kalıcı soğutma tertibatı yapımı bulunmakta. Dikkatli olun.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir