33 Derecede Lelupi ve Calvuslar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fan sistemi kurmak 2. bir alternatif
Buz, en son alternatif...
Odanın perdelerinin kapalı tutulması başka bir alternatif.
Vantilatör 1-2 derece ısıyı düşürüyor farklı bir alternatif...
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Şuan akvaryumum 34 derece buz koysamda 5 dk dayanmıyor akvaryumda balıklar sersem sersem yüzüyor özellikle calvuslar ve lelupiler.Calvusun birisinin gözünün şişip kan topladığını farkettim.Vantilatör ve buz sistemi boş sanırım.En iyisi balıklarımı daha serin bir ortamda bulunan akvaryuma aktaracağım.Şimdiki sorunum ise hasta balığım oldu.
Saygılar.
Sıcaklıklardan dolayı akvayum suyu kısa sürede bozuluyor ve balıklarda hastalanmalar başlıyor.Göz şişmeleri devamlı kuma sürtmeler 6 balıktan 2 sini kaybettim hergün kontrol etmesem daha çok kayıp verecektim.Dip temizliği, az yemleme ve 3 gunde bir dinlenmiş su ekledim.Son olarak çözüm ise arkadaşlarinda bahsettiği bilgisayar fanı oldu.Akvaryumumda bir kaç yerinde deneme yaptım.İthal kapaklı akvaryum olduğu için işim daha da kolay oldu fan 24 saat çalışıyor ve oda sıcaklığı 33derecedeyken akvaryum 29 u ğeçmiyor.Ayrıca her ıhtimale karşıda ısıtıcı takılı duruyor sıcaklık çok düşerse devreye girmesi için.Sıcaklık sorunu olan arkadaşlara en iyi en ekonomik çözüm diyebilirim.
Tanganika cikledlerde sınır 34 C. Eğer akvaryumunuzdaki ısı devamlı olarak 2 günden fazla 34 C.yi geçerse balık ölümleri başlar.
Arkadaşlar her yaz yaşanan bu sıkıntıya yine her yaz aynı yanlış cevap verilmeye devam ediyor. Akvaryuma BUZ KOYMAYINIZ, SIKSIK SOĞUKSU EKLEMEYİNİZ, balıklarınızın bağışıklık sistemini mahvediyorsunuz, iyi edelim derken kötü ediyorsunuz. Ani sıcaklık değişimleri balık metabolizmasını kötü yönde etkiler. Akvaryuma attığınnız buz aniden erir ve suyun sıcaklığını zannedildiği veya istenildiği gibi düşürmez. Düşürse dahi aynı süratle geri ısınacaktır. Soğutmadaki amaç ısıyı sabit bir noktaya indirmektir. Ben bir Antalyalı olarak şuanki Tanganyika tankı sıcaklığım 30. Balıklarda her hangi bir problem yok ve olmazda, bu ısınma süreci zamanla olduğu için balıklar buna bir şekilde alışıyor, zorlanıyorlardır mutlaka ama sorun olmuyor.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=105606
Bugün başka bir arkadaşın sorduğu anı soruya verilen cevaplar. Sitemizde bir çok kalıcı soğutma tertibatı yapımı bulunmakta. Dikkatli olun.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir