AC-Tank 1 Frontoza Akvaryumu ( Yeni fotoğraflar )
Boyut (cm):120*45*60
Kapasite (litre):Yaklaşık 325 litre
Canlılar:6 adet C.frontosa yaklaşık 3 senedir,iki adet cüce vatoz ile birlikte sorunsuz bir şekilde yaşıyorlar.
Malzemeler: Taban malzemesi olarak Hagen ince kum kum,aydınlatmada dijital zamanlayıcıya bağlı, 1*30 watt hagen marine glo, 1*30 watt resun deep blue, 1*30 watt phılıps daylight, ısıtıcı olarak 300 watt hagen elite, dış filtre dolphin 1300 kullanıyorum.
Akvaryum Bakımı:Haftalık 20 litre dip çekimini takiben eksilen su yerine dinlendirilmiş musluk suyu ilave ediyorum.Yaklaşık 4 aylık periyotlarda da dış fitre temizliği yapıyorum.
Kullanılan Yemler:Tetra granü meat,sera cichlids sticks, NLS large fish formula, günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere yemleme yapıyorum.
Kullanılan İlaçlar ve/veya katkılar:Herhangi bir ilaç veya katkı kullanmıyorum.
2002 senesinde bir kavanoz içerisinde hediye olarak gelen 2 adet lepistes ile başladığım akvaryum hobisine, çeşitli boy ve şekillerde akvaryumlardan sonra en son yukarıdaki akvaryumum ve 1 metrelik standart akvaryumumda B.Calvus,Albino Bricardi,cüce vatoz,SAE besleyerek devam ediyorum. Frontoza akvaryumumu beğeneceğinizi umarak,yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İlk bakışta dikkat çeken batık gemi ve plastik bitkiler oluyor o güzel balıkların bulunduğu akvaryumda. Balıkların güzelliğinin yapay dekorların gerisinde kalması hoşuma gitmedi.
Sağlıklı Balıklar...
Çok daha iyi olmuş.
Taşlar, birbiri üstüne dizme mi acaba? Frontoza gibi iri balıkları bunları devirebilir. Dikkatli olmanız lazım.
Saygılar,
Taşlar birbirinin üzerine dizili değil. Tek parça halinde,akvaryum tabanına oturtulmuş durumda duruyor. Daha önceden bir kaç kez balıklar tarafından devrildiği için,tecrübelendim,
Teşekkürler.
Cem Bey, güzel bir akvaryum..Özellikle aydınlatmanız çok hoş olmuş. Ancak, 6 frontosa için hacminiz yeterli değil. Yetişkin bir frontosanın su ihtiyacı 80 lt
Saygılar,
Cem bey ışıklandırma çok güzel olmuş kullandığınız floresan kaç watt nasıl bişey marka falan söylermisiniz.