Akvaryum ile ilgili.?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
En a 6 bacaklı olmalı:
[/QUOTE]Bacak sayısını arttırmanız hem sehpanın sağlam olmasını sağlıyacak; hemde ağırlığı bölerek bacak başına düşen ağırlığı azaltacaktır.
Filtre yetmez. Bu tip bir akvaryuma bence dış filtre yerine sump lazım.
Bence akvaryumu duvara ve sütunlara yakın yerlere koyun. Tabii bir inşaat mühendisi daha sağlıklı bilgi verecektir.
4. sorunuzun çözümü olarak da; bence tabana yakın yerlere güçlü kafa motorları koyarsanız dipte pislik birikimi olmayacaktır. Zaten bu akvaryumda gerekli su sikülasyonunu dış filtre veya sump ile karşılayamazsınız. Mutlaka kafa motoru kullanmanız gerekecek.
Peki bu sump yapımı için ne kadar para gider arkadaşlar. CAZIRTI arkadaşım senmi yaptın bu sumpu yoksa hazırmı aldın?
Murat bey selamlar.Sumpa pis su inişi için o boyutdaki akvaryuma 2 adet 50mm delik gerekli diye düşünüyorum.Tabana veya sağ ve sol üst köşelere.Sizin göz zevkinize kalmış bu.Benim akvaryumum 150*60*60 boyunda tek delik yeterli oldu.1. resme bakarsanız akvaryumun içinde 15*15 boyunda bir kule var.Kulenin altı, taban kısmında 50mm delik var.Ordan su sumpa iniyor.sumpdan temizlenip kafa motoruyla tekrar akvaryuma gidiyor.Sumpu kendinizmi yapacaksınız yoksa hazır mı olacak.boyut olarak sumpta fikriniz varmı.150*40*50h alt sump ve 35*25*70h kule olabilir.Su sirkilasyonu ise dipteki pisliklerin kafa motoru yardımıyla havaya kalkması ve sumpa doğru hareketlendirmek gibi bi anlama geliyor.
Ev bizim bu yüzden derdim yok ama efe16 arkadasımızın da dediği gibi eğer bu tarz bi sorun olursa çok kötü olur ben bundan korkuyorum zaten. Akvaryumu yaptırcağım abide ( bu arada beta akvaryumdan yaptırıyorum ) hiç bişey olmaz dedi. İyice kararsız kaldım