Akvaryum Yapımı, Malzemeler ve Fiyatları
İyi günler akvarist arkadaşlar Ben de bir akvaryum yaptım forumdan aldığım ve kendi fikirlerimle birşerler yapmaya çalıştım umarım beğenirsiniz.
Elimde olan fazla Tahta parçalardan bir sehba tasarladım akvaryumu birleştirecegim bu ayak kısımlarının içine oturtmak istedim .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hem sehba hemde mobilya görünümü verecek olan taşıyıcı sistemimizi birleştikten sonra içine sığacak olan ölçülerde 6mm cam kestirdim.Fiyatı uygun mu bilmiyorum ama 40*50*75 yani yaklaşık 150 litre su alacak 50 tl kestirdim.Sağlam olması için sista (henkel) silikon kullandım
Bir gün kurumasını bekledikten sonra dayanamadım akvaryumu sehbasına yukarıdan aşagı doğru yerleştirdim ve denemeden direk suyunu doldurdum.Daha önceden de sista kullandıgım için güvendim sorun da cıkmadı şukür. Patlama falan olmaz dedi camcı ama ben yüksekliği de 50 cm tuttuğum için ne olur ne olmaz diye kayıt kuşak da yaptım resimlerde de görülmekte.
Japon pazarı türevi yerlerden alabileceğimiz ahşap kaplama yapışkanı ile kapladım 5 tl.Buhar camı dahil kapladım .Yılan derisi deseni ile hoş bi görüntü elde ettim.
65 cm lamba 7 tl
Toplam maliyet : El emeği göz nuru kendin yapmış olmak paha biçilemez :)
Kapak olarak daha tam birşey bulamadım ama fikirlerinize yorumlarınıza açığım.Saygılar.
Arka fon alamadım henüz belki fugapool bulabilirsem onu yaparım ve kum olarak da siyah taş seviyorum ama mobilyaya uymaz.
Straforu kapak olarak deneyeceğim teşekkürler.