Akvaryum yapımında kullanılan silikonlar
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2007 19:01
Aldığınız silikon normal bir silikonsa balıklar için tehlike yaratabilir. Siz en iyisi nalburcudan Sista akvaryum silikonu satın alın. Çoğu nalburcuda bulabilirsiniz. Fiyatıda 5-6 YTL civarı...
Saygılar...
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2007 19:02
Ben şahsen kullanmıştım.Akvaryum silikonuna gore ilk başta dinlendireceğin suyu daha uzun tutman faydalı olacaktır.Şöle bir gercekte var arvaryum silikonu öğrendiğime göre daha dayanıklı oluyormuş yani zaman zarfı içinde sertleşmesi daha geç oluyormuş.Bunun için daha dayanıklı.Henüz almadıysan akvaryum silikonu almanı tavsiye ederim.
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2007 19:04
Merhabalar,
Akvaryum yapımında önerilen silikon akvaryum silikonudur. Akvaryum silikonun üretim amacıda adındanda anlaşılacağı gibi akvaryuma özeldir ve canlılar için zararsızdır. Yapı silikonlarının antibakteriyel olması için kullanılan solvent canlılar için zararlıdır yani silikon kullanılan yüzeyde bakterilerin oluşumunu sıfıra indirgeyip kararmaları engellemek için içine çok az miktarda zehir(solvent) konulmuştur. Sitede antibakteriyel silikonların zararsız olduğunu ısrarla söyleyen topikler bulunmaktadır ancak yukarıda da yazdığım gibi gerçek bundan uzaktır. Hatta bilmem kaç gün tuzlu suda bekletince zehirin yok olabileceğide konuşuluyor. Olabilir ama işi garantiye alıp 1-1,5 lira fazla ödeyip akvaryum silikonu almak bana daha akılcı geliyor.
Saygılar,
Akvaryum yapımında önerilen silikon akvaryum silikonudur. Akvaryum silikonun üretim amacıda adındanda anlaşılacağı gibi akvaryuma özeldir ve canlılar için zararsızdır. Yapı silikonlarının antibakteriyel olması için kullanılan solvent canlılar için zararlıdır yani silikon kullanılan yüzeyde bakterilerin oluşumunu sıfıra indirgeyip kararmaları engellemek için içine çok az miktarda zehir(solvent) konulmuştur. Sitede antibakteriyel silikonların zararsız olduğunu ısrarla söyleyen topikler bulunmaktadır ancak yukarıda da yazdığım gibi gerçek bundan uzaktır. Hatta bilmem kaç gün tuzlu suda bekletince zehirin yok olabileceğide konuşuluyor. Olabilir ama işi garantiye alıp 1-1,5 lira fazla ödeyip akvaryum silikonu almak bana daha akılcı geliyor.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2007 19:24
Kalitesine güvendiğiniz silikon markasının solvent içermeyen ve antibaktiriyel olan silikonlarını kullabilirsiniz. Elbetteki akvaryum yapımı için özel üretilmiş silikonlarla yapılması daha uygundur...