Akvaryumcuların kalitesini arttırmak (öze
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumcular ve petshoplar arasında bizlerin gördükleri farklar nelerdir ? Akvaryumcuların çoğu sadece bu branş ile yetinmeyip farklı alanlara da yönelme çabası içerisinde (Diğer hayvanlar). Bunun amacı nedir merak etmiyor değilim. Akvaryumculuk tek başına çok yetersiz bir oluşum mudur ? Eğer sorun yaşayan arkadaşlar var ise hiç dikkat ettiler mi yaşadıkları mağazanın petshop mu yoksa akvaryumcu mu olduğuna?
Mağaza satışı yapan ticari üyelerimiz, işyeri açılışında şirket ünvanı olarak ne görülmektedir ? Bu ikisinin resmi bir ayrımı var mıdır yoksa standart bir ünvan ile açılıp satıcının tercihine göre mi ürün yelpazesi şekillenmektedir ?
Akvaryumcular ve petshoplar arasında bizlerin gördükleri farklar nelerdir ? Akvaryumcuların çoğu sadece bu branş ile yetinmeyip farklı alanlara da yönelme çabası içerisinde (Diğer hayvanlar). Bunun amacı nedir merak etmiyor değilim. Akvaryumculuk tek başına çok yetersiz bir oluşum mudur ? Eğer sorun yaşayan arkadaşlar var ise hiç dikkat ettiler mi yaşadıkları mağazanın petshop mu yoksa akvaryumcu mu olduğuna?
Mağaza satışı yapan ticari üyelerimiz, işyeri açılışında şirket ünvanı olarak ne görülmektedir ? Bu ikisinin resmi bir ayrımı var mıdır yoksa standart bir ünvan ile açılıp satıcının tercihine göre mi ürün yelpazesi şekillenmektedir ?
[/QUOTE] Öncelikle değerli yorumunuza teşekkürler...
Bazende parasıyla açtığı 30m2 lik alanda satış yapıyorum diye böbürlenen;ancak sıfatına yakışmayacak derecede bilinçsiz sürdürdüğü ticarethane/hobi yi sadece mekan genişliğine dayanarak kendini professyonel ünvanına layık gören satıcılardanda yakınmaktayız.Ne yazıkdırki kendilerinin 5/1 kadar satış hanesi olan, ancak hobi adına gerçekten bilinçleşmiş ; sadece olayı kasadaki biriken deryaya bağlamayan aynı zamanda elinden geldiğince yardım eden insanlarında ön plana çıkamasını istiyoruz.Ancak burada ki yargıları lütfen mağazası büyü olan satıcı abilerimizin alınmasını istemiyorum.Bu sadece belirttiğim gruba yakışan lakaplar.Adana da büyük mağazası olupta bilinçsiz satıcı şu ana kadar göremedim.Çünkü buradaki ticarethane kuran insanların tamamı hobi olarak başladığı akvaryumculuğu tırnaklarının eti yırtılana kadar çıktıkları dağlar gibi aşama aşama ,zaman diliminin tamamını harcayarak kurmuşlardır.Yani işin mevzuatı Hobiciliğe yada ticarete sadece maddi imkanını dayanak gösterene değil,bu işi gerçekten hakkıyla yapan ister 5 m2 iste 50 m2 dükkan büyüklüğüne sahip olsun gerçek satıcı özelliği ile işe giren insanlara önem verelim.Yoksa diğer meçhul kısım kendini daha uzun müddetler kendinin üstadı sayılacak akvaryumculardan üstün görmeye devam edecek vede sadece maddesel olarak bu hobiye yönelecektir.
Bu konunun bu kadar kısır kalmasına üzüldüm.Parçadan bütüne bir yorumda bulunmak istiyorum.
Semtimde 6 tane petshop bulunmakta.Akvaristlerin sürekli ihtiyaçları vardır.
Yemler,ilaçlar,canlılar,dekorlar,temizlik ürünleri vs. Uzarda gider.Daha önce kısa süre esnaflıkta yaptım ve gözlemlediğim şuydu;müşteri, devamlı olmak ister.Karşılığında da sadece düzgün hizmet bekler.
Sürekli bir ihtiyaç var ve ben sürekli bir bakkal,market,manav,petshop aramak zorunda kalmayayım.
Bir çok petshopla kalıcı bir şekilde çalışmayı denedim.Uzun zamandır petshopa satın almak istediğim ürünü araştırıp giderim ve her gittiğim petshop bir kaç kez maddiyat için fire(yanlış bilgi ve ürün) verdi.
Gülümsedim ve çıktım.Bir daha girmemek üzere.
Mevcut semtimde bir kaç arkadaşım daha bu tarz sıkıntılar yüzünden elini eteğini çekti petshoplardan.
Bana kalırsa çözüm akvaristlerde.Bu hobi adına az para harcamıyoruz ve tamamen hak eden kazansın.Çözüm akvaristlerde çünkü seçici olmak gerek.Bu şekilde ancak böylesine bir sıkıntının önüne geçilebilir.
Neden 'sadece bu şekilde' diyerek topu hobicilere atıyorum açıklayayım.
Üzülerek söylüyorum ki ülkemizde bir işin ehli olduğu için o işi yapan ve müşteriye saygı gösteren insan çok az.Devlet kurumlarıda buna dahil.
Sevdiğim muhasebeci bir abim var.Arada yanına uğrarım.Şahit olduğum bir durumu paylaşmak istedim.Bir mükellef adayı geldi ve şirket kurmak istiyor.Daha önce kuruyemiş dükkanı batırmış,şimdide şarküteri batırmayı planlıyor :) Abim tescilini alacak şirketin(et ve süt ürünleri vs..LTD ŞTİ. diye) 'dur dur inşaatta ekle belki bir iş çıkar' dedi.Ben kahkahayı bastım zaten.
Sonuç olarak sorun petshoplarla bitmiyor.Genel olarak esnaf oluşumu berbat.Devlet kendi denetimini yapamazken böyle oluşumlara denetimdende çok bir şey beklenmemeli.Okullara bile müfettiş gideceği zaman 3 gün önceden çocukları tembih ederdi öğretmenler,'Müfettiş gelecek,sakın ses çıkarmayın ve parmak kaldırarak soru sorun'diye.Ne anladım öyle denetimden. :)
Son olarakta tüm hobicilerin seçici davranmasını dilerim.Çok uzattıysam kusuruma bakmayın.
Saygılar.