Akvaryumları birbirine yapıştırmak (resim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Balıkların hafızasının 3 saniye olmadığı,tekrarlı bir şekilde birşey öğretildiği zaman günlerce unutmadıkları Discovery Channel Kanalının "Efsane Avcıları" adlı programında kanıtlanmıştır.Deney olarak akvaryuma bölmeler açılmıştır(aynı bu şekilde yuvarlak delikler ile),balıkların bulunduğu bölmeye en uzak olan yerde yem vardır.Balıklar bir kaç kere yemi zorla bulmuşlar ve gitgide bulmaları kolaylaşmıştır.En sonunda ise direkt olarak çıkışları bulup yeme çok kısa bir sürede ulaşmışlardır.
Saygılar
Böyle bir akvaryumu Bursada bir akvaryumcuda gördüm.İki adet büyük akvaryum yan yana birleştirilmişti.Fakat ortadaki delik daha büyük oval şekildeydi.Cam kalınlığı 15-18 mm civarındaydı.
Balıkların hafızasının 3 saniye olmadığı,tekrarlı bir şekilde birşey öğretildiği zaman günlerce unutmadıkları Discovery Channel Kanalının "Efsane Avcıları" adlı programında kanıtlanmıştır.Deney olarak akvaryuma bölmeler açılmıştır(aynı bu şekilde yuvarlak delikler ile),balıkların bulunduğu bölmeye en uzak olan yerde yem vardır.Balıklar bir kaç kere yemi zorla bulmuşlar ve gitgide bulmaları kolaylaşmıştır.En sonunda ise direkt olarak çıkışları bulup yeme çok kısa bir sürede ulaşmışlardır.
Saygılar
[/QUOTE]
10 tane akvaryumuda yan yana koyup bunları boru veya tunelle birleştirseniz bile basıç yükseklikle alakalıdır cam kalınlığını etkilemez. Zaten yükseklikleri eşit olmak zorunda olacaktır dolayısıyla akvaryum sayısını değil ama yüksekliği arttırdığınız sürece cam kalınlığını mutlak arttırmak zorunda kalacaksınız. Balıların hafızasını tartışmaya gerek yok onlar içgüdüleriyle yolunu bulur zaten. Yaşadığı ortamı zamanla tanıyacaktır.
Saygılar
Arkadaşımızn fikri bendede vardı ama, sonra 250cm lik bir akvaryumu ortadan tek camla bölsen ve 125 liğin camkalınlığını kullansan atkı ve kuşaklar atsanolurmu acaba? Statikci ve imalatcılar bunu daha iyi bilir, olur gibime geliyor ama?!
Basınc sorun olmaz ancak en kucuk esnemede sistem coker. Aradaki yapisma sona erer..
Bir ara ben bir kac gun yavru akvaryumlarim icin soyle bir sistemi denedim. Elimde tek bir ıstıcı ve tek bir ic filtre vardi. Isıyı ve su ayarlarini her iki akvaryum icin ayni tutmak icin dusunulmustu.... Birinde yavru baliklar, diğerinde yavrulamak uzere olan anne balik vardi..
Sonra ara kopru hortumun cikma ihtimalinden dolayi vazgecmistim..
Sistem basit: Filtreli motor diger akvaryuma su basiyor, diger akvaryumdan sifonlamada kullandigimiz teknik ile su geri donuyor.
Saygilar...