Akvaryumuma Tavsiye

UcurucurukÇevrim Dışı

UcurucurukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2025 22:15
Benim şuan akvaryumum 35 cm, dibine lav kırığı bitki içinde bacopa monnieri tercih ettim şuan akvaryumda 4 lepistes ,2 transgenetik tetra, 2 zebra, 3 de neon tetra var ışığı yeterli ama filtre kullanmadım yer kapladığı için haftada 1 %70-80 suyunu yeniliyorum yakın zamanda da bulabilirsem eğer iki vatoz almak istiyorum başka hangi balıkları alabilirim ve eksiğim var mı yardımcı olursanız sevinirim bu ilk akvaryumum.
[EDIT]Ucurucuruk,2025-01-28 23:07:55[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sheyda27Çevrim Dışı

Özel Üye
İl: Gaziantep
Sheyda27Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2025 18:19
Merhaba,her şeyden önce filtre almalısınız.Filtre elzemdir bir akvaryum için.Akvaryumunuza uygun tepe filtre alırsanız yer de kaplamaz.

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]229265,ahmetfiratozkaya[/T][T]237041,MCY4[/T][T]223347,Mehmet Özdoğan [/T]
Teşekkür Edenler: [T]253358,Ucurucuruk[/T]

UcurucurukÇevrim Dışı

UcurucurukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2025 23:43
Teşekkürler öncelikle ama dış filtreye karar verdim görüntü açısındanda düşünerek ama akavaryumun kapağı sorun yaratacak bu sefer de şuan kullandığım ışık kapağa sabit oyüzden ışık da ayarlamam gerekiyor gibi üstelik kapağı kaldırdığım zaman su tozlanmaz mı.[:'(]

CarnivoreyumÇevrim Dışı

İl: Konya
CarnivoreyumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: Dün 00:51
Standart petshoplarda satılan 35 cm bi filtren varsa ortalama 15 litre bi akvaryumun var dış filtre olmaz o akvaryuma

+1: [T]241280,1Balikci [/T]

1Balikci Çevrim Dışı

Özel Üye
İl: Istanbul
1Balikci Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Saat 57 Dakika önce
[QUOTE=Ucurucuruk]Benim şuan akvaryumum 35 cm, dibine lav kırığı bitki içinde bacopa monnieri tercih ettim şuan akvaryumda 4 lepistes ,2 transgenetik tetra, 2 zebra, 3 de neon tetra var ışığı yeterli ama filtre kullanmadım yer kapladığı için haftada 1 %70-80 suyunu yeniliyorum yakın zamanda da bulabilirsem eğer iki vatoz almak istiyorum başka hangi balıkları alabilirim ve eksiğim var mı yardımcı olursanız sevinirim bu ilk akvaryumum.
[/QUOTE]

35 santimlik akvaryum için dış filtre olmaz.
Başka balığa gerek yok zaten yeteri kadar dolu.

Mehmet Özdoğan Çevrim Dışı

Özel Üye
İl: Kayseri
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Saat 35 Dakika önce
[QUOTE=1Balikci ]

35 santimlik akvaryum için dış filtre olmaz.
Başka balığa gerek yok zaten yeteri kadar dolu.[/QUOTE]

Neye göre bilgi veriyorsunuz[:?]

KaanEÇevrim Dışı

İl: Istanbul
KaanEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Saat 15 Dakika önce
[QUOTE=Mehmet Özdoğan ]

Neye göre bilgi veriyorsunuz[:?][/QUOTE]

35 deyince muhtemelen geri kalan standart ölçülerini düşünerek söylüyor ve haklıda. 35cm küp akvaryum ancak 40 küsür litre yapar ve mini dış filtre eklenebilir.

Akvaryum küp olsa bile şuan ki canlılardan en az 6 adet beslenmesi gerekenler var. Onlara göre canlı sayısını ayarlaması lazım konuyu açan arkadaşın. Litresi yetiyorsa sayıyı arttıracak ki küp olsa bile çok gelir. Yetmiyorsa canlı çıkartacak. Şuan tanktaki lepistes hariç diğer balıkların hepsi sürü balığı. Ölçüleri tam olarak yazılırsa doğru öneriler gelecektir.

+1: [T]241280,1Balikci [/T]

Özel Üye
İl: Kayseri
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Saat 7 Dakika önce
[QUOTE=KaanE]

35 deyince muhtemelen geri kalan standart ölçülerini düşünerek söylüyor ve haklıda. 35cm küp akvaryum ancak 40 küsür litre yapar ve mini dış filtre eklenebilir.

Akvaryum küp olsa bile şuan ki canlılardan en az 6 adet beslenmesi gerekenler var. Onlara göre canlı sayısını ayarlaması lazım konuyu açan arkadaşın. Litresi yetiyorsa sayıyı arttıracak ki küp olsa bile çok gelir. Yetmiyorsa canlı çıkartacak. Şuan tanktaki lepistes hariç diğer balıkların hepsi sürü balığı. Ölçüleri tam olarak yazılırsa doğru öneriler gelecektir. [/QUOTE]

Öneriden ziyade dıs filtre olmaz gibi direk bir yargı yanlış ona istinaden yazma ihtiyacı duydum.

[QUOTE=Ucurucuruk]Benim şuan akvaryumum 35 cm, dibine lav kırığı bitki içinde bacopa monnieri tercih ettim şuan akvaryumda 4 lepistes ,2 transgenetik tetra, 2 zebra, 3 de neon tetra var ışığı yeterli ama filtre kullanmadım yer kapladığı için haftada 1 %70-80 suyunu yeniliyorum yakın zamanda da bulabilirsem eğer iki vatoz almak istiyorum başka hangi balıkları alabilirim ve eksiğim var mı yardımcı olursanız sevinirim bu ilk akvaryumum.
[/QUOTE]

En kısa zamanda bir filtre alırsan daha iyi olacaktır. Akvaryumun su değişimin miktarın fazla %30 %40 yapsan daha iyi olur. Su duzenleyici kullanmiyorsan suyu dinlendirip eklemek daha yararlı olacaktır. Balik yükün suanlik fazla gibi 6 li bir ufak tetra grubu ve tek bir cuce vatoz daha sağlıklı olacaktır.[EDIT]Mehmet Özdoğan ,2025-01-30 02:59:48[/EDIT]

HoppalaÇevrimiçi

Yönetici
İl: Antalya
HoppalaÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 21 Saat 35 Dakika önce
Merhabalar,

Tank tam olarak kaç litre?

70 yazmış daha sonra mesajı düzenlemişsiniz.