Artemia Çıkarma ( video 2.sayfada )
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kenan Bey,fotoraflardan anladığım kadarıyla yumurtaların büyük bir kısmı açılmamış ama aralarında açılanlar var.Kullandığınız su bana biraz fazla gibi geldi.Sera artemia mix yarım litre suya göre ayarlanmıştır.Hoş yumurtaların topaklandığını söylemişsiniz.Poşet nem almış olabilir.Her yazımda yazıyorum ancak sanırım siz denk gelmediniz.Ülkemizdeki (yurtdışına çıkmadığım için orayı bilemiyorum) sera artemia mixlerin çoğu bu şekilde.Sanırım saklama koşullarında sorun var akvaryumcuların.Direk olarak Sera'yı suçlamak yersiz olur.Vermeniz gereken açılmış ve canlı larvalardır.Dikkatli bakarsanız belki hareket edene denk gelirsiniz.Dibe yumurta ile aynı renkte çökenler ne yazık ki bozulmuş yumurtalar.Daha açık renkte olanlar(turuncu) açılıp ölmüş olanlar.
[EDIT]bjkalley,2016-10-10 21:38:34[/EDIT]
Teşekkür ederim. Artemia haricinde bana önerebileceğiniz başka bir canlı yem varmı acaba? Bu işten gerçekten çok sıkıldım. Kabiliyetsizliğim burda belli oldu sanırım bursada çoğu yere sordum artemianın hazırı varmı diye ama malesef yok nedenide uzun ömürlü yaşamadıkları için olabilir. Poşetin tamamını dökmemiştim. Tabi dökmediğim poşetide kıvırıp sakladım. Bu ikinci denememdi. Sanırım dediğiniz gibi poşet açık kalınca nem yapıp yumurtalar poşetteyken bozulmuş olabilir. Fakat bu yemi daha dün aldım 24 saat geçmeden nasıl bozulur hala anlamış değilim. Bi daha denesemmi diyorum. Suyu 1lt yapıp aynı poşetteki yemleri döksem baştan tekrarlasam acaba sonuç alırmıyım?
Teşekkür Edenler: [T]110924,İlkerAyas[/T]
Gürkan Bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bu düzeneği zaten kurmuş bulunmaktayım fakat sonuç alamadım. Muhtelif olarak başka artemialarda var demişsiniz bunlardan en verimlileri hangileridir. Mesela azoo çok tutuluyor diyolar ama oda tek kullanımlık sanırım.teneke kutularda olanları uzun süre kullanabilirmiyim?