Astronota çiğ et?
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2007 14:55
Astronota ciğeri pişirip mi vereceğiz yoksa çiğ mi? Bir de tavuk eti versem olur mu?
ConqueroR 2007-08-05 00:21:35
-Türkçe karakter olmayan harfleri kullanmayınız (Örnek "w")
-İmla kurallarına özen gösteriniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2007 16:31
Ben çiğ veriyorum.Tavuk etini de severek yerler ama dikkat edin yemedikleri her et parçası akvaryumunuzun suyunu çok hızlı şekilde bozacaktır.
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2007 16:44
Tamam, ben de çiğ vereyim. Zaten pişmiş ciğeri çok püskürtüyorlar ağızlarından. Suyu kirletiyor. Dana yüreği de bulamam, uğraşamam o kadar artık. :D ConqueroR 2007-08-05 00:23:08
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2007 00:23
[QUOTE=alper_24]Tamam, ben de çiğ vereyim. Zaten pişmiş ciğeri çok püskürtüyorlar ağızlarından. Suyu kirletiyor. Dana yüreği de bulamam, uğraşamam o kadar artık. :D [/QUOTE]
Dana yüreği Migroslarda bile mevcut.
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2007 00:40
Eğer akvaryumunda astoronot harici bir balık varsa bence et verme vahşileşiyor. Bilgine .
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2007 15:10
Ya ben tetra doraminin astronot için uygun olduğunu bilmiyodum.TETRA (BITS) DISKUS BALIK YEMİ bundan aldım yorumları çok güzeldi diye astronota verecem bakalım inşallah yer daha gelmedi kargoda.
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2007 15:43
Ciğer kullanmanızı tavsiye etmem. Suyu aşırı oranda kirletir, sıcak yaz günlerinde tazesini bulmak zordur ve bu dönemde aşırı bakteri barındırırlar, pek çok zararlı organizmayı taşıyabilirler. Bunun yerine dana yüreği, yağsız tavuk eti hatta en güzeli dondurulmuş balık tavsiye ederim.
Balık biraz pahalıdır fakat balık için en uygunu yine balıktır. Tuzlu su balığı ise ılık suda bir süre bekletip ardından ovuşturun, ondan sonra balığınıza verin.
Tavuk etinin yağsız kısmını kullanmanız daha iyi olur. Yağından bir nebze kurtulmak için kaynatabilirsiniz. Hatta iyice kaynatıp dondurmak en sağlıklısıdır, kolay kolay bozulmaz.
Dana yüreğini ise alırken dikkat edin, kararmışsa çok fazla bakteri ihtiva eder, sağlıksızdır. Her zaman yüreğin zarını temizleyin.encort 2007-08-07 15:44:06
Balık biraz pahalıdır fakat balık için en uygunu yine balıktır. Tuzlu su balığı ise ılık suda bir süre bekletip ardından ovuşturun, ondan sonra balığınıza verin.
Tavuk etinin yağsız kısmını kullanmanız daha iyi olur. Yağından bir nebze kurtulmak için kaynatabilirsiniz. Hatta iyice kaynatıp dondurmak en sağlıklısıdır, kolay kolay bozulmaz.
Dana yüreğini ise alırken dikkat edin, kararmışsa çok fazla bakteri ihtiva eder, sağlıksızdır. Her zaman yüreğin zarını temizleyin.
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2007 10:08
Dana yüreği, emin olun bir çok yemden daha uygun ve besleyicidir. Yarım kilosunu 5 milyona (en fazla ) alırsınız. Oda size 3 ay rahat yeter. Arada bir marul verin , salatalık verin ki beslenmesi tek yönlü olmasın. Ama dana yüreğini yağsız ve sinirsiz yerinden vermeye dikkat edin. Buzluğa koyarsınız, atacağınız zaman biraz keser, tam olarak eriyincede küçük parçalar halinde verirsiniz. Onlarda mutlu olur sizde... goktugy 2007-08-09 10:16:32
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2007 17:45
Dana yüreği cabuk gelişim açısından en iyi besleme şeklidir bence. 2 yıldır sadece dana yüreği, haslanmış ıspanak ve tetra doromin stick yem ile besliyorum. Haftada 5 gün dana yüreği arada 2 gün tetra doromin stick yem. akşam yemleme onceside az miktarda haslanmıs ıspanak. 1 öğünlük olarak yüreği parcalara ayırıp derin dondurucuda saklarsanız hiç sorunsuz bitinceye kadar kullanabilme sansınız olacaktır.
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2011 18:41
Yorumlarınızı merakla okudum benimde 4 tiger 4 albino astronotum var 350 litre tankta yaşıyorlar. Dip yemiyle besliyordum buradan okuyunca tavuk yüreği vermeye karar verdim. Fakat dün ilk verdiğimde sadece tiger astronotlar saldırdı albinolar hiç yemedi ve tigerlarımın rengi aniden yeşile döndü resmen tüm bedenleri hemde çok şaşırdım ve bir daha vermedim. Renkleri hala yerine gelmedi sorun ne olabilir acaba?