Basit Kum Yıkama Tekniği
Daha önce verilmiş olabilir diyerek araştırdım ama bulamadım bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi.
Bu teknik özellikle ince taneli kumları yıkarken çok faydalı oluyor. Ama rahat durmadım ve iri taneli malzemeler ile de denemeler yaptım. 0 Numara Silis kumda, Siyah Hagen kumda ve hatta Aquaclay yıkarken bile denedim. Vaktim olsa her birinin videosunu çekip koyardım ama sistem gayet basit ve yabancı bir kaynaktan aldığım videoyu da ekliyorum.
Kısaca teknikten bahsetmek gerekirse
İhtiyacımız olan malzemeler :
1 Adet 2,5 Litrelik Pet Şişe ( Ne kadar büyük olursa o kadar fazla kum koyabiliriz. Dileyen 5 Litrelik pet şişe ya da damacana da kullanabilir. )
1 Adet kum doldurmak için huni.
Yeni aldığınız hiç yıkanmamış kumu bir tas yardımı ile ağzına huni koyduğunuz pet şişeye boşaltın. Pet şişe neredeyse tamamına kadar dolana dek kumu doldurun. Şişenin ağzı ile koyduğunuz kum tabakası arasında 2-3 parmaklık bir mesafe kalmasına dikkat edin. Daha sonra bu kum doldurduğumuz şişeyi direk akvaryumumuza oturtuyoruz. Başlangıçta suya yavaş bırakmanızı öneririm. Şişemiz fokurdamaya başlayacak ve içi su dolmaya başlayacak. Su dolması bitmeden hemen önce şişeyi tamamen ters çevirin. Burada püf noktası tamamen dolmasına izin vermeyip, içinde biraz hava bırakmak. Şişemizi ters çevirdikten sonra kumlar dökülmeye başlayacak ve kirli suyun şişenin üst kısmında toplandığını göreceksiniz. Bu sistem ile dilediğiniz kadar fazla uğraş vermeden temiz kum elde edebilirsiniz. Şahsi önerim kum bitmeye yakın şişeyi su yüzeyine doğru kaldırın ve içinde bir miktar kum ile çıkarın. Böylece herhangi bir pisliğin suya karışmasına engel olmuş olursunuz.
Biraz fazla konuştum sanırım. Artık videodan izleyin =)
http://www.youtube.com/watch?v=d-XB0bwtZh8
Beğenenler: [T]184201,mezmay2207[/T][T]154828,M.E.D[/T]
Teşekkür Edenler: [T]137418,Saussure[/T][T]184201,mezmay2207[/T][T]154828,M.E.D[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sistem gerçekten müthiş. Ben de en son 80 Kilo kum yıkamıştım 15 gün önce olmasına rağmen ağrılarını hala çekiyorum. Bir de harcadığım toplamda yaklaşık 7- 8 saate yazık etmişim.
İlhan bey hiç yıkanmamış kumlar için de geçerli. Kendim denedim.
Özel Üye
[C]2,1,51106[/C] [C]2,2,51106[/C]
İl: Adana