ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
urukhrai
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
35
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
03 Ekim 2023 16:10
Toplam Mesaj:
1057 [0.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Cem Ferruh Eraslan
Doğum Tarihi:
20 Nisan 1979
İl:
Izmir
Meslek:
Su Ürünleri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
Salyangoz ters döndü,Karidesler meydanda yok!
[QUOTE=onurdolcan]
Peki mudahale etmek gerekir mi ? Bendeki neritelerde ters donuyor ve olmesin diye surekli duzeltiyorum[/QUOTE]
Müdahale etmek yerine doğru miktarda yem vermeniz yeterli olur. Ayrıca su kabukluları su değerlerine karşı hassaslar, alkali suyu seviyorlar
[QUOTE=onurdolcan]
Peki mudahale etmek gerekir mi ? Bendeki neritelerde ters donuyor ve olmesin diye surekli duzeltiyorum[/QUOTE]
Müdahale etmek yerine doğru miktarda yem vermeniz yeterli olur. Ayrıca su kabukluları su değerlerine karşı hassaslar, alkali suyu seviyorlar
15 Dakikada Görselliği bozmayan Dış Filtre Yapımı (Yeni video)
[QUOTE=katethra12]34 sayfa yazıyı okuyamadım söylediklerimde yanlış varsa affola.
Öncelikle dış filtrenin amacını az çok hepimiz biliyoruz: "Genel olarak Biyolojik temizlik yapmaktadır"
Dış filtrenin amacını yerine getirebilmek için "dışarıda" olması yeterli değildir diye düşünüyorum. İç filtrenin sağlamış olduğu yüksek su basma kapasitesi suyun,minicik slikonun içerisinden hızla akıp gitmesine yol açacaktır hem iç filtrenin vermiş olduğu 600-700 l/s debi hem de slikonun normal bir dış filtreden kat kat küçük hazneye sahip olması biyolojik filtrasyonu imkansız hale getirecektir. Yani " dış filtre" amacına ulaşamayacaktır diye düşünüyorum. o kadar küçük bir alanda sağlıklı biyolojik filtrasyon için bence en uygun debi max 70-80 l/s'dir.
İşe yaramaz demiyorum ama amacına ulaşamaz diye düşünüyorum. Saygılar efendim.[/QUOTE]
Yanlış düşünüyorsunuz.. Basit bir anlatımla: dış filtre ile iç filtre arasındaki temel fark, birinin dışarıda diğerinin içeride olmasıdır :) dış filtre filtreleme yaparken partikülleri su dışında tutar, iç filtrede ise sünger akvaryum içinde olduğundan salınım yapmaya devam eder.
Saygılar bizden..
[QUOTE=katethra12]34 sayfa yazıyı okuyamadım söylediklerimde yanlış varsa affola.
Öncelikle dış filtrenin amacını az çok hepimiz biliyoruz: "Genel olarak Biyolojik temizlik yapmaktadır"
Dış filtrenin amacını yerine getirebilmek için "dışarıda" olması yeterli değildir diye düşünüyorum. İç filtrenin sağlamış olduğu yüksek su basma kapasitesi suyun,minicik slikonun içerisinden hızla akıp gitmesine yol açacaktır hem iç filtrenin vermiş olduğu 600-700 l/s debi hem de slikonun normal bir dış filtreden kat kat küçük hazneye sahip olması biyolojik filtrasyonu imkansız hale getirecektir. Yani " dış filtre" amacına ulaşamayacaktır diye düşünüyorum. o kadar küçük bir alanda sağlıklı biyolojik filtrasyon için bence en uygun debi max 70-80 l/s'dir.
İşe yaramaz demiyorum ama amacına ulaşamaz diye düşünüyorum. Saygılar efendim.[/QUOTE]
Yanlış düşünüyorsunuz.. Basit bir anlatımla: dış filtre ile iç filtre arasındaki temel fark, birinin dışarıda diğerinin içeride olmasıdır :) dış filtre filtreleme yaparken partikülleri su dışında tutar, iç filtrede ise sünger akvaryum içinde olduğundan salınım yapmaya devam eder.
Saygılar bizden..
[QUOTE=hashhead]Öncelikle bu güzel çalışmanızdan dolayı tebrik ederim. Bütün yorumları okudum 34 sayfa boyunca fakat tek aklıma takılan şey silikon tüpündeki kalıntılar bunları tamamen nasıl yok edebiliriz, içini iyice temizledim diplerine kadar kurumaya bıraktım 1 gün sonra tamamen temizlenmiş olur mu acaba?[/QUOTE]
Boş slikon tüpü kuruduktan sonra içini temizlemek kolay, bir sopanın ucuna kullanılmayan bezi iyice sarın ileri geri hareketlerle kalan slikonu temizleyin..
[QUOTE=hashhead]Öncelikle bu güzel çalışmanızdan dolayı tebrik ederim. Bütün yorumları okudum 34 sayfa boyunca fakat tek aklıma takılan şey silikon tüpündeki kalıntılar bunları tamamen nasıl yok edebiliriz, içini iyice temizledim diplerine kadar kurumaya bıraktım 1 gün sonra tamamen temizlenmiş olur mu acaba?[/QUOTE]
Boş slikon tüpü kuruduktan sonra içini temizlemek kolay, bir sopanın ucuna kullanılmayan bezi iyice sarın ileri geri hareketlerle kalan slikonu temizleyin..
Su mercimeği
Herhangi bir bakım gerekmez bu bitki kolay çoğalabilen arsız bir türdür. Fakat çok küçük ve toprağa tutunmayan bir yapısı olduğundan sudaki hareketlenmelerden fazlasıyla etkilenir. Bu yüzden fazla akıntı oluşturulmuş yüzeyi dalgalanan akvaryu larda savrularak topaklanabilir veya filtre tarafından emilerek işlevsiz kalabilir. Durgun sulu akvaryum larda kullanın
Herhangi bir bakım gerekmez bu bitki kolay çoğalabilen arsız bir türdür. Fakat çok küçük ve toprağa tutunmayan bir yapısı olduğundan sudaki hareketlenmelerden fazlasıyla etkilenir. Bu yüzden fazla akıntı oluşturulmuş yüzeyi dalgalanan akvaryu larda savrularak topaklanabilir veya filtre tarafından emilerek işlevsiz kalabilir. Durgun sulu akvaryum larda kullanın
Elma salyangozu kayıpsız yumurta çıkarma
[QUOTE=gattar5050] Öncelikle hepinize meraba elma salyangozlarımdan ilk defa yumurta aldım ve suyun üzerinde diyer yerlere göre nemi az olan bir yere yumurtladığını gördüm bu bir sıkıntı yaratırmı birde yumurtalar kaç günde çıkar verdiğiniz taktiği uygulamayı düşünmüyorum çünkü akvaryumda sadece karides ve salyangoz var lütfen yardımcı olurmusunuz[/QUOTE]
Anne salyangoz nereye yumurtlayacağının tespitini gayet iyi yapar, ama eğer yumurtalar ışığın tam altına geliyorsa ve sıcaklık yüzünden nemsiz kalıp kuruyorlarsa bu düzeneği kullanmanızda fayda var.
[QUOTE=gattar5050] Öncelikle hepinize meraba elma salyangozlarımdan ilk defa yumurta aldım ve suyun üzerinde diyer yerlere göre nemi az olan bir yere yumurtladığını gördüm bu bir sıkıntı yaratırmı birde yumurtalar kaç günde çıkar verdiğiniz taktiği uygulamayı düşünmüyorum çünkü akvaryumda sadece karides ve salyangoz var lütfen yardımcı olurmusunuz[/QUOTE]
Anne salyangoz nereye yumurtlayacağının tespitini gayet iyi yapar, ama eğer yumurtalar ışığın tam altına geliyorsa ve sıcaklık yüzünden nemsiz kalıp kuruyorlarsa bu düzeneği kullanmanızda fayda var.
Basit pipo filtre yapımı (Görüntüyü bozmayan))
Eğer hava kabarcıkları çıkıyor ve hava döngüsü oluşmuşsa vakum olacaktır yani temizlik gerçekleşiyordur, merak etmeyin. Filtre süngeri ile de olur. Ama gözenek ne kadar azsa temizlik o derece iyi olur unutmayınız..
Eğer hava kabarcıkları çıkıyor ve hava döngüsü oluşmuşsa vakum olacaktır yani temizlik gerçekleşiyordur, merak etmeyin. Filtre süngeri ile de olur. Ama gözenek ne kadar azsa temizlik o derece iyi olur unutmayınız..
Elektrik kesildiğinde devreye giren pilli motor
Teşekkürler emeğin ve paylaşımın için, her akvaryumun ihtiyacıdır..
Teşekkürler emeğin ve paylaşımın için, her akvaryumun ihtiyacıdır..
Arkadaşlar merhaba, proje çok basit ama çok kullanışlı bir projedir. Binlerce kişinin kullandığını düşünüyorum özellikle küçük akvaryumlarda.
Konu başında ve sayfaları arasında düzeneği hazırlayan arkadaşların koyduğu videolar var gayet net biçimde anlaşılıyor, mantık çok basit. İçfiltrenin su püskürten çıkışına hortumu takıyoruz, hortumu içini materyel doldurduğumuz slikon tüpüne takıyoruz. Diğer hortumu da silikon tüpünün diğer ağzındaki çıkışa takıp akvaryuma veriyoruz.
Akvaryumun içindeki iç filtre suyu çekiyor, boru ile silikon tüpüne getiriyor, su içeride süzülüp temizleniyor ve çıkarak akvaryuma dönüyor.. Sürekli bir su eöngüsü basit bir biçimde sağlanmış oluyor. Filtreyi her hafta kolayca hortum bağlantılarından çıkarıp temizleyip tekrar yerleştiriyoruz.
Gerçekten çok kullanışlıdır.
Silikon tüpünü temizlemek kolaydır. Bitmiş bir slikon tüpünü alın bıçakla kazıyorak çıkarabildiğiniz kadarını sıyırarak çıkarın. İçeride biraz çıkmayan slikon varsa da sorun değil, zararlı değildir zaten çoğu slikon.
Arkadaşlar merhaba, proje çok basit ama çok kullanışlı bir projedir. Binlerce kişinin kullandığını düşünüyorum özellikle küçük akvaryumlarda.
Konu başında ve sayfaları arasında düzeneği hazırlayan arkadaşların koyduğu videolar var gayet net biçimde anlaşılıyor, mantık çok basit. İçfiltrenin su püskürten çıkışına hortumu takıyoruz, hortumu içini materyel doldurduğumuz slikon tüpüne takıyoruz. Diğer hortumu da silikon tüpünün diğer ağzındaki çıkışa takıp akvaryuma veriyoruz.
Akvaryumun içindeki iç filtre suyu çekiyor, boru ile silikon tüpüne getiriyor, su içeride süzülüp temizleniyor ve çıkarak akvaryuma dönüyor.. Sürekli bir su eöngüsü basit bir biçimde sağlanmış oluyor. Filtreyi her hafta kolayca hortum bağlantılarından çıkarıp temizleyip tekrar yerleştiriyoruz.
Gerçekten çok kullanışlıdır.
Silikon tüpünü temizlemek kolaydır. Bitmiş bir slikon tüpünü alın bıçakla kazıyorak çıkarabildiğiniz kadarını sıyırarak çıkarın. İçeride biraz çıkmayan slikon varsa da sorun değil, zararlı değildir zaten çoğu slikon.
Basit pipo filtre yapımı (Görüntüyü bozmayan))
Arkadaşlar projeyi istediğiniz gibi upgrade edebilirsiniz. Bu basit ama işe yarar bir düzenektir, akıllıca fikirler ile daha iyi şeyler yapılabilir. Çalışmalarınızın fotoğraflarını konuya eklerseniz diğer kullanıcılara da yardımcı olmuş olursunuz. Selamlarurukhrai 2015-02-23 14:18:39
Arkadaşlar projeyi istediğiniz gibi upgrade edebilirsiniz. Bu basit ama işe yarar bir düzenektir, akıllıca fikirler ile daha iyi şeyler yapılabilir. Çalışmalarınızın fotoğraflarını konuya eklerseniz diğer kullanıcılara da yardımcı olmuş olursunuz. Selamlar
Sadece süngeri çıkarın, süngerin içinde durduğu alttaki plastik kısım kalsın. Sorun olmaz.
Sadece süngeri çıkarın, süngerin içinde durduğu alttaki plastik kısım kalsın. Sorun olmaz.
SON MESAJLAR
- Dry Start Method Montecarlo Neden Kahverengileşti CoryCory, 18:44
Bitki Akvaryumları Genel - Filtre Olarak Hangisini Kullanayım ? neomeo, 18:41
Canlı Doğuranlar - Agaç Kökleri Uzerinde Beyaz Noktalar mitii, 18:31
Bitki Akvaryumları Genel - Yeşil Su Sorunu GhostKoi, 18:28
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Camındaki Yumurtalar HoldenCau, 18:25
Yeni Üye Forumu - Mavi Melek Karides Bakımı Bolubalik, 18:18
Yeni Üye Forumu - 150x55x55 Ön Cam Değişimi efeunald, 18:02
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Eheim 2213 Su Sızdırma Sorunu BaytarBey, 17:51
Yeni Üye Forumu - Lepistes Akvaryumunda Çöpçü Mü? Cüce Vatoz Mu? efeunald, 17:50
Canlı Doğuranlar - Acemi Akvaryumumu Paylaşmak İstedim. Tayyareci, 17:03
Yeni Üye Forumu - Balıklarım Ölmeye Başladı ahmetfiratozkaya, 16:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Amazonia V2 Muadili ardaipeks, 16:45
Yeni Üye Forumu - L144 Lerin Yumurtlayacağı Nasıl Anlaşılır? IBalabanI, 16:30
Kedi Balıkları Forumu - Sazlarım Neden Kısa Kalıyor? KaanE, 16:19
Bitki Türleri ve Bakımı - Armatür Önerisi ahmetfiratozkaya, 16:15
Yeni Üye Forumu - Five Star General Orhan76, 15:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Canlı Doğuran Tankı defniserdem, 15:52
Akvaryum Tanıtımı - Wild Betta Antuta ArifhbsAquatics, 15:30
Akvaryum Tanıtımı - Regent 7500 Tetra Aps 100 ? Orhan76, 15:20
Yeni Üye Forumu - Sunsun Hw-602b 400 L ogurcay, 15:01
Yeni Üye Forumu - Çözülemeyen Nokta Yosun Hakan ARP, 14:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Karides Yumurtalarını Atıyor A2626, 14:27
Omurgasızlar - Yeni Kurulan Akvaryumda Su Değişimi AliHan, 13:33
Akvaryum Bilimi - Azoo Ürünleri Kayboldu Jotunheim, 13:12
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kerides Bakma Bolubalik, 12:38
Yeni Üye Forumu - Kardinal Tetra Orhan76, 12:36
Diğer Tatlı Su Canlıları - Japon Balığı Dün Dipte Yüzüyordu Bugün Sürekli Üst Enes0678, 12:34
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 İçin Filtre Önerisi Itokin, 12:10
Filtreleme Seçenekleri - Sump, Giden Gelen Su Problemi Mustafa Yücel, 11:59
Yeni Üye Forumu - Eheım İncpiria 330 Yeni Kurulum İlksen Şahin, 11:37
Akvaryum Tanıtımı - Ofis Akvaryum İlksen Şahin, 11:35
Akvaryum Tanıtımı - 70 Litre Akvaryum Var Ne Sizce Beslemeliyim MehmetS88, 11:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hesaplayıcı Kısmı Çalışmıyor valarmorghulis12, 10:03
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 50x35x35 Yeniden Kurulum Erkay0, 09:54
Akvaryum Tanıtımı - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Firat35, 09:24
Yeni Üye Forumu - Yeniden Başlangıç - Neo. Caudopunctatus Orhan76, 09:01
Akvaryum Tanıtımı - Gecikmeli Yeni Kurulum 50x40x40h-güncelleme Sonda Orhan76, 08:36
Akvaryum Tanıtımı - Apistogrammada Beyaz Benekmi AtlasPoyraz, 07:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Yorumlarınızı Bekliyorum ersin1, 03:25
Akvaryum Tanıtımı - Sump Su İniş Sesi Nasıl Giderilir ? serdar131977, 02:03
Filtreleme Seçenekleri - İç Parazit ipek1313, 01:41
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Suyu ebf1983, 00:57
Yeni Üye Forumu - Lepistesin Büyüme Sıkıntısı ArjenB, 00:44
Yeni Üye Forumu - High Tech Bitkili Akvaryumum Vlademirol, 00:33
Akvaryum Tanıtımı - Balığım Dengesini Sağlayamıyor AmatorBetaci, 00:16
Yeni Üye Forumu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç sahn, 00:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Silikon Sorununa Köşebent Çare Olur Mu? Mokur, 23:42
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Malawi Ciklet İle Başlıyorum Farukden, 23:36
Yeni Üye Forumu - High Tech Dutch Style hakancakir, 23:11
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum Hoppala, 22:35
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 17:44
- Mobilyalı İthal Akvaryum Best Fish 17:44
- Satılık Sumpli Akvaryumlar Firefighter 17:43
- Satilik Akvaryum demasonici 17:14
- Lepistes Ve Kılıçkuyruk BRHNSNMZ 16:11
- Panda Ve Tıger Endler BRHNSNMZ 16:11
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 16:04
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 16:04
- Askı Filtre, Armatür, Lily Pipe Ve Yati Kökü Thunderbird 16:04
- Damızlık Altı Melek Thunderbird 16:04
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 15:54
- Rasbora Arıyorum Miller 15:54
- Yeni Canlı Yem Microfex - Dero Digitata Hediyeli Rafayel 15:42
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 15:35
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:27
- Resun Aco-012 TahaArif 15:08
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 15:07
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 125tl sıtkı 14:15
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 14:15
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 14:15
- Mikro Kurt Kültürü Un Kurdu Moriokurdu 100gr 100tl sıtkı 14:15
- Yem Tablet BUCALILAR 14:11
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 14:11
- Aquaclear 30 Şelale Filtre - Eheim Sıfır Isıtıcı erimgorgulu 14:01
- Tam Set Lüks Akvaryum ozan_1903 13:48
- Damızlık 1 Erkek 1 Dişi Cüce Vatoz Ankaragucu 13:44
- 11_12 Cm Erkek L144 Tül Aranır Ankaragucu 13:44
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 13:43
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 13:43
- Hydrocotyle Leucocephala, Myriophyllum Tuberculatu emregungor 13:36
- Christmass Moss Ve Pellia Moss emregungor 13:36
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 13:04
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 13:04
- Ankara Yukseltepe Ramshorn Salyangoz Ucretsiz. nurettindincer 12:56
- Eheim Professionel 4+ egedin 12:53
- 1 Adet Blackten Gelme Dişi Gold Ramirezi 250tl yamansengonca 12:08
- Güncellenecek. Malzeme İlanıdır. yamansengonca 12:08
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 10:36
- Su Piresi & Mikrokurt & Karides Mix scorpion26 10:36
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 10:36
- Nadir Tür Endler Ve Medaka Komachi Kohaku scorpion26 10:36
- 1 Erkek 2 Dişi Oranda mrhllunl 10:12
- Jbl Manado Ve Mangrow Kök aupqua 10:12
- Damızlık Üreyen Bettalar 1e 2d aupqua 10:12
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 10:10
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 10:10
- Mangrow Üstü Anubias, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:05
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:05
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 10:05
- Süper Red Erkek Vatoz, Elma Salyangozu, Sterbai nikon_ 10:05
KULLANICILAR
- 120 Online Kullanıcı, 67 Üye
Online Kullanıcılar
urzais,
yunusemre1234,
hekkimoglu,
Recoba10,
Umt61,
deeps,
omer09,
darkaura,
yusufflower,
furkaan,
Tayyareci,
Dervishm,
Hasan öncü,
semih058,
kopruluonur,
Mollabey,
Hsrt,
Yunus cikletcii,
BaytarBey,
BRHNSNMZ,
Goksen,
Acemifilkulak,
GhostKoi,
Hoppala,
scrap,
mutlubaba,
iSMaiL_1074,
efeunald,
Akax,
Koksal Gurkan,
GokturkEkinci,
sıtkı,
crypo,
Bolubalik,
osmandbnl,
Bvarisli,
EvcilAl,
seljoy,
erntmz,
AtlasPoyraz,
Sunborn,
AmatorBetaci,
YoKuSa,
MrtGn,
omerkaptan,
serdar131977,
Alperen27,
Best Fish,
Emirrztrk,
Liga,
yasarcelikk17,
servet,
Atesufuk,
Balik76,
denis law,
Ahmtkr,
Tranb,
Kazim55,
Ankaragucu,
MiSoSiKiaN,
Bysam,
mitii,
Furkann,
Sogan,
Hidro Dinamik,
AlperKahveci,
scorpion26,
otolkurt,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.