bir pacu akvaryumu nasıl olmalı?
-Hangi kumu kullanmalı?
-Hangi bitkiyi kullanmalı?
-Hangi dekora ağırlık vermeli?
-Yemleme olarak balıklarım etçil alıştırılmış otçul yapamadım. Hangi yemden kullanmalıyım?
-Yanına hangi balıktan alırsam daha mutlu olur. 4 pacu olduklarından dolayı hırpalamayacağı bir cins olmalı
-Tabii daha unuttuğum varsa ve söylerseniz sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
240lt çercene çıktığında 210 litre buraya yapabileceğim şeyler birde dalga motoru koysam memnun olurlarmı?
Aldığınız veya alcağanız pacular ne boyda?
Bende 80x40x40 112 Lt akvaryum var.İçinde iki adet Pacu besliyorum.8 aydır besliyorum.4-5 cm iken şimdi 22-23 cm oldular.Gayet sağlıklılar.Hiçbir hastalık da geçirmediler.1500 Ltlik bir akvaryuma ihtiyacınız yok.Balıklarınız yüzecek siz değil.Sonuçta üretmeyeceksindir diye düşünüyorum. Akvaryumun için 4-5 adet pacu çok güzel olur.Mango kökleriyle dekore et.Pacular yumuşak suyu severler ve mango kökleri bu işe yarar.Bitki koyma çünkü uzun ömürlü olmaz.Her ne kadar etçil yetişse de aç kalınca yiyecek ne de olsa.Otçula döndürmek için suya roka,semizotu,marul at ve bekle..acıkınca illaki yiyeceklerdir..Ayrıca pacular için ithal yemler mevcut.Benimkiler asla dayanamıyorlar bu yemlere,anında temizliyorlar:)))Akvaryumun üstünü tamamen kapatma.Sadece kapağı kalsın.Su seviyesi buharlasmadan dolayı azaldıkca su eklersin.Bir nevi su değişimi yapmış olursun,iyi gelir balıklara..Dip için kum kullanırsan daha iyi olur çünkü çakıl kullanırsan pislikler çakılların arasında kalır ve dip çekimi yaptığında kolay kolay temizleyemezsin bu da sudaki pisliği ve nitratı arttırır iyi olmaz.
Bende 80x40x40 112 Lt akvaryum var.İçinde iki adet Pacu besliyorum.8 aydır besliyorum.4-5 cm iken şimdi 22-23 cm oldular.Gayet sağlıklılar.Hiçbir hastalık da geçirmediler.1500 Ltlik bir akvaryuma ihtiyacınız yok.Balıklarınız yüzecek siz değil.Sonuçta üretmeyeceksindir diye düşünüyorum. Akvaryumun için 4-5 adet pacu çok güzel olur.Mango kökleriyle dekore et.Pacular yumuşak suyu severler ve mango kökleri bu işe yarar.Bitki koyma çünkü uzun ömürlü olmaz.Her ne kadar etçil yetişse de aç kalınca yiyecek ne de olsa.Otçula döndürmek için suya roka,semizotu,marul at ve bekle..acıkınca illaki yiyeceklerdir..Ayrıca pacular için ithal yemler mevcut.Benimkiler asla dayanamıyorlar bu yemlere,anında temizliyorlar:)))Akvaryumun üstünü tamamen kapatma.Sadece kapağı kalsın.Su seviyesi buharlasmadan dolayı azaldıkca su eklersin.Bir nevi su değişimi yapmış olursun,iyi gelir balıklara..Dip için kum kullanırsan daha iyi olur çünkü çakıl kullanırsan pislikler çakılların arasında kalır ve dip çekimi yaptığında kolay kolay temizleyemezsin bu da sudaki pisliği ve nitratı arttırır iyi olmaz.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
-Hangi kumu kullanmalı?
-Hangi bitkiyi kullanmalı?
-Hangi dekora ağırlık vermeli?
-Yemleme olarak balıklarım etçil alıştırılmış otçul yapamadım. Hangi yemden kullanmalıyım?
-Yanına hangi balıktan alırsam daha mutlu olur. 4 pacu olduklarından dolayı hırpalamayacağı bir cins olmalı
-Tabii daha unuttuğum varsa ve söylerseniz sevinirim.
[/QUOTE]
Kum falan her şey sorulmuş da en önemli soru sorulmamış.
İlk koşul hacim, ileriyi de düşünürseniz en aşağı 3-4 ton hacim derim. 500 litrede de beslenir ama gelişim bozukluğu yaşayacağı, doğal formunu almayacağı kesindir. Aslında akvaryuma uygun bir balık değildir.
[QUOTE=Grkmkrmz]
[/QUOTE]İlk itirazım koyu renge ayarladığım kısımlaradır. Buharlaşan suyun yerine yenisini eklemek su değişimi yerine kesinlikle geçmez. Su değişiminde esas amaç sudaki nitrattan kurtulmaktır, bunun için suyun bir kısmını boşaltmak gerekir, başka şekilde su değişimi yerine bir şey yapamazsınız. (denitrifikasyona girmiyorum.)
Beklemiş balık dışkısı nitratı arttırmaz.
112 litrede bu balıkları beslediğinizi söylemişsiniz; ben de diyorum ki 1500 litre de yetmez balık sağlıklı olsun ve rahat yüzsün isteniyorsa daha fazlası gerekir.
Aşağıdakiler iri paculardır ama türlerinin en büyükleri değildir. Bundan daha fazla büyüyen pacular mevcuttur: