Calvus’larim
Baliklariniz çok güzel.
Yapay bitkiler olmasa akvaryum daha güzel durur.
Kabukalri yan degilde sivri ucu yukari bakcak sekilde yerlestirin.
Calvuslar normal bakilirsa 1,5 yasinda üremeye hazir duruma gelirler (daha iyi bakimlarda bu süre 2-3 ay asagi inebilir), Calvus üretmede isin sirri sabirdir.
Saygilar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mikail ve Orkun bey
Baliklar arasinda en ufak bir uyum sorunu yok, eger sorun çikarsa hemen ayiririm.Kiliç in olmasinin sebebi calvuslar çok çekingen, kiliçlar geldikten sonra calvuslar normale döndü yani çekingenlikleri gitti.
Refet bey
Baliklarim çok saglikli,bitkilendirmeye baslayali 1,5 ay oldu öncesinde yapay bitki kullaniyordum amazonlarim,anibuaslarim su anda ufak büyüdüklerinde yapay bitki olmayacak, dogalligi bozuyorlar.
Kabuk için kimisi dikey kimisi yatay olsun diyor açikcasi nasil koyacagimi sasirdim.
Üreme için acele etmiyorum, sabirla bekliyorum.Sabrin sonu selamettir.
Her ögünde farkli yem veriyorum:Tetra yada sera nin granul yemleri,artemia,seranin pul yemi,kurutulmus kan kurdu,spiruluna.
Yorumlariniz için tesekkürler,
Osman bey balikariniz için çok üzüldügümü tekrar belirtmek isterim.Calvus üreten bir arkadasim ayni akvaryumda lepistes besliyor ve bir sorun olmadigini gördügüm için kiliç lari ekledim eger onlar için tehlikeli bir durum sezersem mutlaka ayiraçagim.Siyah calvus içinde zevkler ve renkler tartisilmaz, ben tercihimi sari calvus için kullandim, calvus akvaryumunda illa siyah calvus olacak diye bir kaide yok, calvus beslemek isteyenleri yaniltmayalim tercih onlara ait, siyah calvus olmadigi için akvaryumumda bir eksiklik hissetmiyorum.
Saygilar,
Kabuk konusunda ben de dik konulmasindan yanayim.Eger cüce Tanganyikalariniz olsaydi ( L.Ocellatus , L.Brevis vs. ) onlar için kabuklarin bu sekli iyi olurdu fakat calvuslar sivri ucu yukari gelen kabuklara girip çikmakta zorlanmiyorlar.Vücut yapisi geregi bir sey de olabilir bu.
Saygilar,
Refet beyin uyarisi üzerine kabuklari dikey olarak düzelttim Alp bey, baska eksikliklerim varsa uyarirsaniz sevinirim.
Saygilar,
Arkadaslar bugün çok mutluyum dün aksam basarili bir dogum sonucu kiliç tan 50-60 arasi yavru aldim, çok sagliklilar.Dogumda en ilginci 1 tane yavrusunu yedi, çok tuhaf oldum.
Arkadaslar yem olarak ne vermem gerekiyor? (Artemia hariç)
Ne kadar zamanda eriskin boya gelirler?
Baska dikkat etmem gereken seyler varsa bilgi verirseniz sevinirim.
Saygilar,