Calvus’larim
Bugün yavrularymy verdim, bahsetti?im kovalama, 300 litre tankta 90 civary balyk varken ya?anyyordu... Yani lelupi erke?i o kalabalykta calvus erke?ini bulup kovalyyordu ilgimi çekti?i için sorma gere?i duydum bir sorun mu var ya da olabilir mi diyerek...
Yn?aAllah ayny ?ey 70 litrede de devam etmez çünkü her gördü?ü yerde kovalyyor...
?u an itibariyle 70'lik tanky lelupi ve calvuslarymyn hizmetine açmak için geri sayyma ba?ladym :)
Tabanda lelupilerimin renklerini göstermeleri için vede tang. türlerine uygun ince 0.5 mm beyaz quartz kum kullanaca?ym...
1000 lt/h debili bir içi filitreyi akynty yapmamasy için ?elale aparaty ile akvaryuma koymayy dü?ünüyorum...
Dekorda delikli antalya kayalary ve kabuklar kullanaca?ym... Bahsetti?iniz gibi dizayn etmeye çaly?aca?ym en kysa zamanda da fotolary ile birlikte tekrar de?erli görü?lerinize ba?vuraca?ym...
Hakkynyzy helal edin, çok mahcup oluyorum çok çok te?ekkürler tekrar...
Saygylarymla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba Ulvi,
Hayyrly olsun yeni tankyn Umarym sa?lykly bir ?ekilde büyütürsün balyklaryny.
Kum ile ilgili bir uyaryda bulunmak istiyorum sana. Açyk renk kum (örne?in; beyaz kuartz kum) Leleupilerin renklerini çok güzel gösteriyor. Koyu renk kumda ise, bu balyklaryn renkleri koyula?yp siyahla?yyorlar. Senin seçimin olan kum, onlaryn güzel renklerini ortaya çykaracaktyr.
Black Calvus türleri için ise, koyu renk kum çok daha uygun. Açyk renk kumun oldu?u tanklarda bu türler renklerini göstermemekte ve açyk renkli olmaktalar. Ne yazyk ki, senin de ya?ayaca?yn bu sorunu ?u anda ben ya?yyorum. Bir süre öncesine kadar beyaz kuartz kumun oldu?u tankta iken Leleupiler çok gösteri?li iken, aksine Black Camerun Calvuslar neredeyse beyaz görünüyorlardy. ?imdi onlary ince deniz kumunun oldu?u tanka aldym ve durum tam tersine döndü. Black Camerun Calvuslar hiç olmady?y kadar siyah bir renk alyrlarken, Leleupiler o muhte?em portakal renklerini kararttylar. ?u anda farkly tanklara ayyrma olana?ym olmady?y için ne yazyk ki, bu ?ekilde devam ettirmek zorundayym. Ayny ?ey senin de ba?yna gelecektir.
Tankynyn foto?raflaryny merakla bekliyorum. Her zaman için bilgim dahilinde yardyma hazyr oldu?umu biliyorsun. Kendine iyi bak.
Yavrular bir hayli büyümü?. Umarym sa?lykly bir ?ekilde büyürler ve anne-baba olduklaryny da görürsün.
Black Camerun yavrular da gayet sa?lykly görünüyorlar. Hadi bakalym, ikimiz de büyütelim ?unlary da yavru almaya ba?layalym
Sa?lykly balyklar...
Saygylarymla...
[QUOTE=tearaway]Maa?allah, nazar de?mesin, çok güzeller...[QUOTE=nikon_]Hadi bakalym, ikimiz de büyütelim ?unlary da yavru almaya ba?layalym[/QUOTE]Benide unutmayyn
Saygylarymla...
[/QUOTE]
Do?ru ya, senin balyklaryn benimkilerden çok daha önce yavru verecekler anla?ylan. Umarym bu bekledi?in süreç yavru ile sonuçlanyr Beni geli?melerden haberdar et mutlaka...
Saygylarymla...
Ulvi bey sabyr,sabyr,sabyr tek yapabilece?in bu dedi?in gibi kendi hallerine byrak, bende o evreyi atlattym, ?imdi ufak yavrulary büyütmeye çaly?yyorum.