Cüce Amerikan Dünyası
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=cnk52]Cüce olarak kabul ediliyor mu bilmiyorum. Fakat paylaşmak istedim. :) Elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum kendilerine. :)[/QUOTE]
Kribensis her ne kadar amerikan türlerine dahil olmasa da sıklıkla amerikan cüceleri ile karıştırılır. Bunun en önemli nedenleri kribensisin de cüce cichlid olması, davranış olarak cüce amerikanlarla aynı yapıyı sergilemesi ve renkleri ile görünümünün benzemesidir.
Sonuçta ben de dahil olmak üzere bir çoğumuz beslemiş ve üretmişizdir. Burada olmasının bir sakıncası yok. Sadece amerikan olmadığının bilinmesi yeterlidir.
Birde kakaduların üreme periyotların nedir uygun ortam ve koşullar sağlandığında , dişi tekrar ne zaman uygun duruma gelir üremek için tahmini olarak.
Arkadaşlar ve abilerim daha öncede yazdığım gibi 1 çift eş bolivianım var. Tankı ilk kurduğumda 8 neonla beraber yaşıyorlardı. Yumurta dizdiler yumurtlamanın 3. gününde neonları yavrulara zarar vermemeleri için akvaryumdan çıkardım. Yumurtalar çıktı az sayıda çıktıktan 1-2 gün sonra da yavruların hepsi kayboldu. Konuya geleyim benim bolivian çiftim neonlar gitti gideli yaklaşık 1 aydır saklanıyor. Değil yumurtlamak akvaryum temizliği sırasında benden korkmadıkça yan yana dahi gelmez oldular. AKvaryum 60*30*30 tekrar balık ekleyip özgüvenlerini yerine getireyim mi saklanmalarını istemiyorum artık. Akvaryumda sürekli damacana su kullanıyorum ph 7.3( mango kökü ve çayla düşürüyorum) iletkenlik 45. Akvaryumda şuan sadece çift bolivian ve 2 adet elma salyangozu var.