ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Eldurmaz
Kullanıcı Grubu:
Yönetici
Kullanıcı Başlığı:
[B]10260,1[/B] [C]2,2,119483[/C] [B]10743,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3852
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Kasım 2011 12:28
Son Ziyaret:
9 Saat 60 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2199 [0.46 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
12 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga ELDURMAZ
Doğum Tarihi:
24 Eylül 1993
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Coğrafya Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

TOLGA ELDURMAZ Killifish türleri... Özel mesaj yoluyla soru sormak yerine konu açıp bildiriniz.

SON 10 MESAJI

Yengeç Mi Karides Mi Kerevit Mi
Atakan'da da yok şu an, gönderim de zor ama baharda Uçmakdere yazın Şarköy'e gelir alırım dersen benim yavrulardan getiririm[:D]
Vampir Yengeç
[QUOTE=Blurryface]
Hocam şuan elinizde var mıdır[/QUOTE]
Evet şu an da satış boyuna gelmiş diyebileceğim tomato yavruları mevcut.
Akvaryum Camindaki Küçük Şey Yavru Salyangoz Mu?
Limpete benzettim ben. Fotoğraf pek net değil. Tatlı su limpetlerini bir araştırın isterseniz.
Lamp Eye Killifish Hakkında Bilgi Almak İstiyorum
Merhabalar,
Lampeye ve medakalar aynı akvaryumda sorun çıkartmaz. Davranışları benzerdir, kendi içinde erkekler arasında ufak agresyonlar olabiliyor. Sadece medakalar aşırı büyük boya geldiyse ve lamplar çok küçükse sorun olabilir. Yumurtlama şekilleri de paspasa bırakması açısından benzer, çoğu çok yıllık killifish türü gibi bitki ve paspas öncelikli olmakla beraber tabana da yumurta bırakabilirler. Yumurtaları yıllık türler kadar olmasa da diğer çok yıllık türler, mavigözler ya da pirinç balıkları gibidir. Ancak medaka yumurtası ile karıştırabilirsiniz. Ayrım yapmak zor olabilir.
Yengeç Mi Karides Mi Kerevit Mi
Çok güzel ve doğal bir kurulum olmuş. Ancak yengeçleri göremeyeceğin yorumuna sonuna kadar katılıyorum[:)))]
Vampir Yengeçlerim
Rica ederim, forumun mantığı bu zaten. Besleyeni az, Türkçe kaynağın az ve yetersiz olduğu türler bunlar. 1-2 senedir bir şekilde bir furya olarak geliyor ama maalesef pek çok hobici tam olarak neyi nasıl yapacağını bilemediği için bu canlıları kaybediyor.

[EDIT]Eldurmaz,2025-01-30 15:28:35[/EDIT]

Ek olarak şu sitenin sahibi bizim gibi bir hobici ve deneyimlerini araştırmalarıyla birleştirip paylaşıyor. Göz atmanızı tavsiye ederim.
[URL]https://www.indoorecosystem.net[/URL]
Vampir Yengeçlerim
[QUOTE=İnci Kefali]

Merhaba,

Benimkiler de artık yiyor ama canlı yem işini de çözdüm. Önce un kurdu aldım, onlar çok çabuk büyüdü işimiz görülmedi. Şimdi hobicilerden salyangoz toplayıp onları veriyorum. Bayılıyorlar. Yem kabını da çok şükür öğrendiler ama halen ana tercihleri değil kuru yem. Gammarusu yediklerini öğrendiğim iyi oldu, teşekkür ederim. Kolayca ulaşabileceğim bir şey. Bol bol yerler artık. Bir de river shrimps diye bir şey buldum. Alıp denemeyi düşünüyorum, gözlerini de doyursun sıpaların.

Vesileyle güncelleme de yapayım. Dijital derece ve nem ölçer aldım. Dekorasyonu baya geliştirdim. Submers birkaç bitki ekledim ama hepsi tutmadı. Olanlarla yola devam. Arkadaşların keyifleri yerinde. Kabuk da attılar. Eskisi kadar korkak değiller. İyi ilerliyoruz, umarım yavru almak da nasip olur.[/QUOTE]

Bu saydığınız şartlarda yavru almamak için hiçbir engel yok. River shrimpsi denedim ben. Çok iri karideslerle beraber bolca sucul böcek, iribaş ve balık yavrusu kurusu da var içinde. Ben gammarus gibi yetiştirmedir diye düşünüyordum ama bildiğiniz doğadan toplama gibi. Bende yemediler hiçbir şekilde. Kuru yeme alışık oldukları zamanda hem de. İsopodlara yem olarak kullanmak zorunda kaldım. Bu arada evet, şu an salyangoz bırakmadıkları için unuttum ama salyangozun da hastasılar. Ayrıca salyangozları yiyişleri de çok komik.
Vampir Yengeçlerim
Merhabalar,
Bendeki türler kısa sürede hazır yemleri kabul etti. Bir süre naz yapabiliyorlar, ilgi göstermiyorlar. Önce paludaryumdaki isopodları avlayıp yediler. Popülasyonu kurutunca hala hazır yem almadılar, bir süre daha direndiler. Ancak sizdeki gibi bir paludaryum fazlasıyla onları hayatta tutacak mikro besini sağlayacaktır. Bir yerden sonra torf kemirmektense kuru yem kemiririm moduna geliyorlar. Ben 1 senedir Tropical markasının mini wafers, crusta stick, krill chips, prodefence yemlerini veriyorum. Ancak özellikle Tropical'in kuru gammarusu ana öğünleri. Bu tarz kurutulmuş canlı yemler bu canlıların kabuk gelişimi için önemli olan kalsiyumu da sağlaması açısından çok yararlı.
Vampir Yengeç
[QUOTE=Azizdurdenn]
Şu an elinizde var mı? [/QUOTE]
Henüz satış boyuna gelmese de çok sayıda kiremit renginde tomato yavrusu var. 2 aya tam kırmızı olup satışa çıkarlar büyük olasılıkla.
Vampir Yengeç
1 senedir düzenli olarak tomato ve bogorensis türlerini üretebiliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.