Cüce Amerikan Dünyası
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sergen, balık gerçekten çok güzelmiş. Üreme dönemi cüceler renklerinin bütün ihtişamını gösterirler. Üstüne bir de böyle fotoğraflanınca muhteşem görünüyorlar. Teşekkürler foto için.
Korku nedenlerinin Melek balıkları olduğunu düşünüyorum, Köksal abiden aldığım 6 adet Melek var tankta. Boylarıda aldığımdan bu yana epey büyüydü, ancak yem yerken ancak kendi içlerinde kavga ediyorlar. Başka bir balığa sataşma görmedim şimdiye kadar. Zaten bir çift çıkarsa diğer 4 taneyi çıkaracağım tanktan.
Tek kalan apisto şuan saklanmıyor, dipte geziniyor, yem yiyor. Bakalım sonunu bende merak ediyorum.
Şİmdiye kadar beslediğim en görsel apisto buydu. Apistogramma trifasciata massiliensis. Milan Ulman'dan almıştık (Çek Cumhuriyeti). Ne günlerdi. Apisto sohpeti için Gebze'den Silivri'ye giderdim. Bu türü getirtebilirsek muhteşem olur. Tanıdıkları, getirtme imkanları olan için söylüyorum.
Bir tane de fotosunu paylaşayım.
Beğenenler: [T]186525,mirat[/T]
Bu şekilde ifade etmek ne kadar doğrudur diye yazmaya karar verdim. Bendeki ramireziler akvaryum yaklaşır yaklaşmaz kaçıyorlar. Köşe bucak saklanıyorlar. Ama maaşalah iki çift de yumurta dizdi. Yem yeme sorunları yok. Hastalıkları da yok.
Saklanma konusunun bir temel sebebi de sosyalleşme denebilir. Gün boyu kimseyi görmeyen balıklar akşam saatlerinde karşılarına dikilen dev gibi bir yaratığı akvaryum önünde görünce elbette ürker ve saklanırlar. Ama imkan olsa ve gün boyu birileri akvaryum yakınlarında hareket halinde olsa buna alışırlar. O zaman kaçmak yerine normal bir hareket süreci yerleşmeye başlar.
Bu da farklı bir bakış açısı...
Bu şekilde ifade etmek ne kadar doğrudur diye yazmaya karar verdim. Bendeki ramireziler akvaryum yaklaşır yaklaşmaz kaçıyorlar. Köşe bucak saklanıyorlar. Ama maaşalah iki çift de yumurta dizdi. Yem yeme sorunları yok. Hastalıkları da yok.
Saklanma konusunun bir temel sebebi de sosyalleşme denebilir. Gün boyu kimseyi görmeyen balıklar akşam saatlerinde karşılarına dikilen dev gibi bir yaratığı akvaryum önünde görünce elbette ürker ve saklanırlar. Ama imkan olsa ve gün boyu birileri akvaryum yakınlarında hareket halinde olsa buna alışırlar. O zaman kaçmak yerine normal bir hareket süreci yerleşmeye başlar.
Bu da farklı bir bakış açısı...
[/QUOTE]
Süre gelen konuşmalar tamamen başka bir balığın baskılaması ile ilgili bir saklanmaydı. Örneğin daha büyük balıklar(melek vs) yada başka bir apisto türü olabilir.. Bu sebeplerle saklanmak zorunda kalan balıklar yem almakta güçlük çeker, strese girer ve hastalıklara açık olurlar. Bu sebeple eninde sonunda ölürler demek istedim. Sadece yazdığım Post okunursa tabi anlaşılması zor.
Ramireziler için de iki çiftin bir tankta bakılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Onlar da mutlaka stres yaşıyorlardır. Bukadar sürede benim tecrübelerim bunu gösteriyor. Tabi sizin balıklar ekstrem bir durum oluşturabilir 3-5 çift aynı tankta yaşıyor ve ürüyorlarsa gerçekten büyük bir olay ve başarı. İki ayrı çiftin yavruları ile mutlu hallerini görürsem, Helal abi bu iş bildiğim gibi değilmiş derim. ;) Umarım da öyle olur. Ancak Apistolar için bu olay gerçekten çok çok zordur.
Son kalan Kakadu'mun fotoğraflarını çektim, erkek olduğunu düşünüyorum sizinde bakmanız cinsiyetinin kesinlik kazanmasını sağlayacaktır.
Fotoğraf kalitesi pek iyi değil kusura bakmayın.
Cinsiyetinin kesin olarak belli olmasına sevindim. Dün bu fotoları çekerken meleklerde meraktan yakınlardaydılar kakaduda hiç kaçma saklanma eğilimi yoktu. Ölümlere sebep olan şey stres ise ortadan kalkmış olabilir. Su değerleriyse ölçemiyorum ama belkide toleranslar dahilindedir.
Sizce aynı boylarda 3-4 dişi edinmemde bir sakınca varmı?