Cüce Amerikan Dünyası
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bilinmeyen sebepler konusunun başında en temel olay "stres" geliyor. Bir şekilde yavruları koruyan dişi, bölge koruyan diğer türler, vb... aynı anda bir balığın üzerine gelince birden strese girip çöküyor. Sonra da aniden ölüyor. Bende de aynı tarz ölümler oldu. Daha büyük ve sert balıklar olsaydı kavgada vurmuş olabilirler derdim.
Yavrulara gelince, hayırlı olsun. Erkek dölleme ve ilk dönem sonrasında zayıf kalıp sonrasında yukarıdaki nedenlerden de strese girebiliyor. Benim kakadu yavrularının babası da birebir aynı beklenmedik şekilde ölmüştü.
Uygun bir zamanda fotoğrafları bekleriz.
5. Balıklar çok iyi alıştırılmalı.Hassas olmaları ve istediği su değerleri sebebi ile alınan cüceleri tankımıza alıştırırken çok sabırlı olmamız gerekiyor. Mümkünse aldığımız tankın su değerlerini soralım, sormaktan çekinmeyelim.Aldığımız balığı alıştırırken hava hortumu ile koyacağımız tanktan aldığımız suyu damlatma metodu ile yavaş ve uzun bir sürede alıştırmalıyız.Bu türlerde, Ani ısı değişikliğive Ph değişikliği çok ciddi sorun olur, dikkatli olmak lazım.
E şimdi oldu mu ama... Hem o kadar anlat, hem de yer yok de!!!
Hakkı verilmesi gereken bir türe sahipsin. Bende de bir çift vardı. Timuçin'in eski çiftiydi bir şekilde bana gelmişti. O dönemde hakkını veremiyorum diye elden çıkardım. Bunu yaptığıma yapacağıma pişman oldum. Sonradan keşke satmasaydım dedim. Biraz daha sabredebilseydim şimdi yavruları görürdüm diye düşünüyorum. Elindeki türü mutlaka üretmeli ve yaymalısın.
Geçtiğimiz hafta aldığımı söylediğim 4 kakadu'dan 1'i ölü 2'si kayıp
Dün akşam eve gittiğimde bir tanesinin öldüğünü gördüm ne yazıkki geri kalanlardan da sadece birini görebildim. Geri kalan ikisini her yere bakmama rağmen göremedim. Umarım çok iyi saklandıkları için görememişimdir
Bu duruma çok canım sıkıldı, alırken epey heves etmiştim.
Geçtiğimiz hafta aldığımı söylediğim 4 kakadu'dan 1'i ölü 2'si kayıp
Dün akşam eve gittiğimde bir tanesinin öldüğünü gördüm ne yazıkki geri kalanlardan da sadece birini görebildim. Geri kalan ikisini her yere bakmama rağmen göremedim. Umarım çok iyi saklandıkları için görememişimdir
Bu duruma çok canım sıkıldı, alırken epey heves etmiştim.
Canınızı çok sıkmayın. Muhtemelen balıklar siz onları alırken zaten rahatsızdılar, ve dışardan farkedilmiyordu. Yada suya alıştırmayı yeterli seviyede yapmadınız. Yılmak yok. Sağlıklı apisto satan yerler var. Onları araştırıp, güzelce inceleyip seçerek yola devam edin. Forumlardan , hobicilerin ürettiği balıkları tercih edin derim. Onlar çok daha sağlıklı olurlar. Birkaç kuruş fazla vermekden de çekinmeyin.
"En pahalı balık, ölü balıktır"
Balıkları Maltepepetten aldım boyları 1-1.5 cm'ydi. Aldığımda bir sorun görünmüyordu aslında ama akvaryumda strese girdiler belkide.
Yeniden araştıracağım bu konuyu, satan bir hobici bulursam kaçırmam zaten.
Eve geldiğimde sonuncu kakadununda öldüğünü gördüm
Sanırım bu konuda çok daha fazla tecrübeye ihtiyacım var
Aynı balıklara bakmıştım. Yaşadıkları tankta sıkıntılı gözükmüyorlardı. Görünmeyecek kadar saklanan ve durgunlaşan apisto çok genelde hakkın rahmetine kavuşuyor. Sizin balıklrda kaide yi bozmamışlar.Gözlemlerim tankta stres yaratacak bir balık varsa bile dört balığa birden sarmayacağı yönünde. Yada başka bir ifade ile hedef balık fazifize olunca saldırgan balık belli bir süre sakinleşiyor. Sizin durumunuzda dört balık çok hızla düşüyo . Bu durumda bu kadar kısa zamanda bu sonuç su değerlerinden olsa gerekir.
Teşekkür Edenler: [T]174151,mezdok[/T]