Cüce Amerikan Dünyası
Diğer yandan, sürpriz bir gelişme ile ramirezi yumurtaları geldi. Daha önceki yaklaşımlarla, bana sadece üzerine yumurta dizdikleri kap ulaştı. Ben de onları R/O su olan minik bir akvaryuma koydum. Şimdilik mantarlaşma olmadı çünkü hem su düzgündü hem de metilen mavisini eklemeden duramadım. Arada döllenmemiş olan az sayıda beyaz yumurta görülebiliyor. Kalanlar kısmetse yarına larvaya dönecektir. Sahibi daha önce larva görmüş. Ama anaçlar yavrulara bakmadığından veya yediğinden bu yolu seçtik.
Hatırlayanlar bilir, keyhole için aynı yolla yüzlerce yavru çıkarmıştım. Sonra çok sayıda keyhole etrafa dağılmıştı. Şimdilerde yine kalmadı. Ola ki elinde erkek keyhole olan varsa taşınma sürecinden sonra alıp bendeki dişi ile çiftleştirmek isterim.
[/QUOTE]
1 ay önce önce deli gibi dişi kakadu ararken şimdi dişiye boğuldum diyebilirim.Sendekilerin boyunu bilmiyorum ama 3 cm civarı 2-3 dişim var fazladan.İstiyorsan verebilirim abi .Ramireziler için tebrikler.İnşallah yakında yerli ramlar piyasaya yayılır da ramirezi alanlar 2-3 gün sonra balıklarını kaybetmez.Çok kötü bir duygudur bilirim Rasim abide 1 çift görmüştüm keyhole ama satmıyor sanırım
Fazla uzattım biliyorum ama akvaryumu bozmaya gün sayarken kakadulardan ilk yumurtalar geldi.Dün ufak tefek kıpırdanmalar vardı yumurtalarda.Yavruları gezdirirse video çeker paylaşırım demiştim ama bugün dişi yuvayı terk etmiş.Uzak ihtimal ama belki yavruları taşımıştır.Ama geleceği parlak bir kakadu ailem var gibi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fazla uzattım biliyorum ama akvaryumu bozmaya gün sayarken kakadulardan ilk yumurtalar geldi.Dün ufak tefek kıpırdanmalar vardı yumurtalarda.Yavruları gezdirirse video çeker paylaşırım demiştim ama bugün dişi yuvayı terk etmiş.Uzak ihtimal ama belki yavruları taşımıştır.Ama geleceği parlak bir kakadu ailem var gibi [/QUOTE]
Teklifin için teşekkürler. Aslında kan değişimi adına fikir fena görünmüyor. Sen de bendekileri istersen alırsın. Keyhole çift Rasim'in değil. Onların sahibi tanıdığım bir arkadaşım ve olur da elden çıkarmayı düşünürse ilk sıradayım. Bunu o da biliyor.
peki boyları ne durumda yavru, genç, erişkin söyleyebilir misiniz?
peki boyları ne durumda yavru, genç, erişkin söyleyebilir misiniz?
[/QUOTE]
Bugün Serkan'la gidecektik Maltepe'ye ama sağolsun hocalarımdan biri sınavı daha geç saate çekince ben gidemedim.Böyle ufak buluşmalar düzenleyebiliriz aslında.Mesela ileri bir tarihe anlaşıp atıyorum önce Kadıköy'de bir kahvaltı yapıp sonra Maltepe turu vs ya da oturup bir kafede nargile,kahve,muhabbet gibi bir aktivite yapabiliriz.Hem yüzyüze tanışmış hem de bilgi paylaşımında bulunmuş oluruz.
Neyse kız babası olarak damatlardan birini bugün kaybetmiş bulunuyorum.Buna canım sıkılmış olsa da dün başka bir dişi ymurtladı.Şimdi de başka bir dişi yumurtlama aşamasında.Fotoğraflarda yumurtalar daha belli olsun diye picassa ile oynama yaptım.Sonra demeyin ki vay efendim Tolga balıklarını güzel göstermek için photoshop kullanıyor
Neyse izninizle ben artemia çıkartma hazırlıklarına başlayayım
Beğenenler: [T]186525,mirat[/T]
Beğenenler: [T]186525,mirat[/T]
[QUOTE=Köksal Gürkan]Diğer yandan, sürpriz bir gelişme ile ramirezi yumurtaları geldi. Daha önceki yaklaşımlarla, bana sadece üzerine yumurta dizdikleri kap ulaştı. Ben de onları R/O su olan minik bir akvaryuma koydum. Şimdilik mantarlaşma olmadı çünkü hem su düzgündü hem de metilen mavisini eklemeden duramadım. Arada döllenmemiş olan az sayıda beyaz yumurta görülebiliyor. Kalanlar kısmetse yarına larvaya dönecektir. Sahibi daha önce larva görmüş. Ama anaçlar yavrulara bakmadığından veya yediğinden bu yolu seçtik.
Hatırlayanlar bilir, keyhole için aynı yolla yüzlerce yavru çıkarmıştım. Sonra çok sayıda keyhole etrafa dağılmıştı. Şimdilerde yine kalmadı. Ola ki elinde erkek keyhole olan varsa taşınma sürecinden sonra alıp bendeki dişi ile çiftleştirmek isterim.
[/QUOTE]
Bendeki electric blue ramirezi yumurtalarının önemli bir kısmı döllenmemiş. Yine de mantarlaşma olmasını engellediğim için (r/o su ve metilen) epeyce yumurta larvaya döndü. Onlardan da kısmet olursa hafta başında serbest yüzenleri görürüm diye düşünüyorum. Devamı nasıl gelişir kısmını şu an bilmiyorum. Onu da zamanla göreceğiz. Şimdilik az sayıda da olsa electric blue ramirezi larvası var. Kısmet olursa esas sahibi de haftaya aynı duruma doğru yaklaşacak. R/O su desteği ve deneyim paylaşımı ile çift taraflı üreteceğimizi umuyorum.