cücelerim ölüyor
3 tane cüce vatozum vardı. yosun tozuyla besliyordum.birgün baktım sarı benekleri oluşmuş ve 2 si ölmüştü.acaba bunun nedeni yosun tozundan olabilirmı? yorumlarınızı bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Spirulina Toz Yemi:
Bu tarif Karides Karışımı'nın bir türevidir, ama bu yavru balıklar için cok idealdir. Bu yem Spirulina tozu ve agarla yapılır. Kuru Spirulina tozunu ve kuru agarı karıştırın. Üzerine kaynar su dökerek yumuşak ve akıcı bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Spirulina ve agar oranlarında kendi deneylerinizi yapabilirsiniz ama 3 ölçek Spirulina ya 1 ölçek agar oranı en doğrusu denebilir. Karıştırırken çok dikkatli olmalısınız çünkü agar cok kolay toplanıp katılaşabilir. Karışımı fermuarlı plastik torbalarda buzluğa koyunuz. Bu yemde jelatin kullanıldığı takdirde lastik gibi olur ve yavru balıklar hazmedemezler. Agar içerikli ürün onlar için daha yumuşak ve yemesi kolaydır. Balıkları besleme zamanı geldiğinde, karışımı küçük karelere kesip akvaryum içine bırakın.
Bu yemde farklı sebzeler katarak ta deneyler yapabilirsiniz. Kabağın bu yem için çok iyi bir katkı olduğu söylenmekte. Kabağı soyup, rendeleyip, kaynatıp ve Spirulina-Agar karışımına ekleyebilirsiniz. Bunu ıspanakla da deneyebilirsiniz.