ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
scorpion26
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]1039,1[/B] [B]2873,2[/B] [B]2549,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
282
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
9 Saat 4 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1634 [0.24 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
21 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
5

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Baysan
Doğum Tarihi:
06 Kasım 1975
İl:
Istanbul
Meslek:
Grafiker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat BAYSAN Medaka Japon Pirinç Balığı (Japanese rice fish) Süper Red Vatoz Düz/Longfin Corydoras Sterbai Bloody Mary Karides Siyah Gül Karides Cambarellus diminutus Cüce Kerevit Katil Salyangoz Mavi Elma Salyangozu

SON 10 MESAJI

Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Bu cüce kerevitler, dimmutus veya meksika(portakal) sanılanın aksine yavaş ve küçük tür olduklarından öyle gece veya herhangi bir zaman diliminde balıkları yakaladığı olayı efsaneden öteye geçmez. Hasta, yüzemeyen, ölmek üzere olan ve ölen balıkları yer ve bu gayet normaldir. Yıllardır karma canlı doğuran tankımda kendilerini misafir ederim. Yanlarında coryler, cüce vatozlar, salyangozların hemen hemen tüm türleri, karidesler, kuhlilerle gayet güzel geçinip gitmekteler. Ha agresifler mi? Evet. Şöyle bir atak yaparlar ama yakalayamazlar. Kendi türlerine agresiftirler lakin. Bol bitkili, saklanma alanlı tankta sorun yaşamazsınız. [/QUOTE]

Ben 5 cm altı cüce vatozlar ile beraber olmalarını tavsiye etmiyorum. Benim 3-3.5 cm bir cüce yavrumu ilk sefer sırtından bir parça yediler ki balıkta renk solması oldu sanmıştım sonradan anladım kerevitlerin işi olduğunu.
Kelebek Vatoz ( Sewellia Lineolata ) Üretimi
[QUOTE=Mirza Adar ]

Merhabalar. Bu hafta Plakat Akvaryuma gelecek, bilginiz olsun.
[/QUOTE]

Konuştum. Haftaya perşembe Endonezya ithalatı varmış. Tür belli değil. Bu tür genelde vietnam ithalatı ile geliyor.
Kelebek Vatoz ( Sewellia Lineolata ) Üretimi
İstanbulda 1 çift zor buldum onunda erkeği firar edip öldü. Arıyorum ama bulamıyorum. Çok güzel tür aslında.
Betta Yumurta Mantarlaşması
[QUOTE=xellence07]
melek uretimi gibi yapsın bu sefer olabilirmi ?[/QUOTE]

Şahsi fikrim icat çıkarmaya gerek yok. Youtube yüzlerce üretim videosu dolu. Uzakdoğuda bu iş nasıl yapılıyorsa öyle olmalı.
Betta Yumurta Mantarlaşması
Dinlemiş temiz su ve catappa ile kurulum yapın. Metilen mavisi ilk aşama için mantıklı gibi gözüksede yavrular çıkınca sorun.
Katil Salyangoum Su Çizgisinden Ayrılmıyor
1 helena az olmuş sanki. Canı sıkılıyordur. :)
Betta Balığı Çiftleştirme
En önemli sorun yeni doğmuş yavruları ne ile besleyeceğiniz ve bunu yaparken su değerlerini nasıl bozmayacağınızdır. Ayrıca her gün 10-20 yavru ölürken nasıl sakin kalıp durumu toprlayacağınızdır. Ben ilk birkaç denememde ya erkeği dişiye ya dişiyi erkeğe parçalattım. Sonra bu işin benim işim olmadığına karar verip yıllarca denemedim. En so 2019 da ithal bir copper plakat çift ile başarıya ulaştım. En büyük avantajım dişinin üremeye hazır bir kondisyonda olmasıydı. Yumutrlama olduktan sonra dişiyi aldım. Serbest yüzüşe kadar baba baktı. Sonra erkeğide aldım. 10 litre vir akvaryumdu. Catappa yaprağı olmazsa olmaz. Sonra besleme için infusria kullandım. Sonra Artemia. 200 250 civarında yavrudan 50-60 kadarını başarılı bir şekilde büyüttüm.
Baba
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/12446/250120192124381.jpg[/IMG]

3.5 aylık Yavrusu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/12446/181120241407501.jpg[/IMG]
Betta Balığı Çiftleştirme
Hocam bu iş lepistes üretmeye benzemez. Yavru alsanız bile yaşatmanız imkansıza yakın bu soruları soruyorsanız.
Killifish Serüvenim ( Medaka İthalatı )
[QUOTE=KaanE]

Forum ansiklopedisinden baktım. Eğer öyleyse olabilir. Lepistes, neon tetra gibi balıklarla geçiniyorlar mı? Birde karides akvaryumunda yavru falan yiyebilecek kadar büyükler mi? İstanbul'un neresindesiniz?[/QUOTE]

K.Çekmece. Normalde çok büyük değiller ama yeterli saklanma yeri yoksa yavru karidesler yem olur. Suyun üstüne konan küçük sinekleri bile affetmiyorlar. Lepistes neon tetra filan ile beslemedim ama sorun olacağını sanmam.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.