"Dancing Wood" Kurulumu
Tasarım Fikri
Doğada sizi mutlu ya da üzgün hissettiren bir şey vardır. Ağaç gövdesi - kış aylarında bütün yapraklarını dökebilir; güçlü rüzgarlarla, karla veya yağmurla başedebilir; böcekler tarafından kemirilebilir. Yıllanmış bir görüntüsü vardır. Eğer ağaç gövdesini akvaryuma koyacaksak başlamadan önce bazı referanslara ihtiyacımız olacaktır. Bunlar ağacın şekli, yüzey dokusu ve yaşadığı çevre gibi bilgiler ve hayal gücüdür. Bunun ardından “Dancing Wood” tasarımına başlayabiliriz.
“Dancing Wood” Özellikleri
Boyutlar: 120cm X 60cm X 50cm (h)
Filtre: Ehem 2028, Hydro P30 x 2
Aydınlatma: ADA Solar I (HQI 150w) x 2
CO2: 1kg basınçlı tüp, saniyede 4 kabarcık
Substrat: ADA Aqua Soil Amazonia, Bright Sand
Bitkiler
1. Glossostigma elatinoides
2. Willow Moss
3. Blyxa japonica
4. Riccardia chamedryfolia
5. Eleocharis parvula
6. Dwarf Rotala
7. Heternanthera zosterifolia.
8. Myriophyllum matogrossense "green"
9. Cyperus helferi
Kurulum Aşamaları
Temel bileşenimiz; çam ağacı.
Çamları suya koymadan önce çürümenin ve alg oluşumunun önüne geçmek için önlem almalıyız. Çürüme olmayacağından emin olmak için sıcak suda bir kaç gün bekletebiliriz. Alg sorununun önüne geçmek için ise ağaç dallarının yüzeyine ince bir katman ADA PHYTON-GIT sürdüm. ADA'nın resmi açıklamasına göre PHYTON-GIT'in ayırt edici özelliklerinden biri bitkileri hastalıklardan ve mikroplardan koruyan doğal bir dezenfektan olmasıdır.
Çam ağacının yoğunluğu suda batmasına yeterli gelmediğinden ağaç dallarını birer plakaya sabitleyip onları da zemin malzemesiyle kapattım.
Yavaşça suyu dolduralım.
Kurulumdan yaklaşık bir ay sonra.
Bu düzenlemeyle ilgili daha fazla detay için, lütfen tıklayın: http://www.cau-aqua.net/index.php?option=com_zoom&Itemid=29&catid=193
*Creative Aquascape Union sitesinden alıntıdır, aşağıda orijinal linki verilen sayfadan tercüme edilmiştir:
http://www.cau-aqua.net/index.php?option=com_content&task=view&id=213&Itemid=38
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ancak takıldığım yerlerde var,mesela 2-3 gün boyunca devamlı sıcak suda mı bekletmek şart?
Dezenfektan amaçlı kullanılan malzemenin yerine bulamazsak ne kullanabiliriz?
Çam ağacı kökü yada parçası olduğu için sormak istiyorum. Her ağaçta suya batırmak ve sabitlemek sorun zaten,fakat çamın hem reçinesı hemde kokusuyla buna müsait oluşu yada kullanılışı bana ilginç geldi.
Onur (encort) ile konuşmuştuk,dal parçalarını kullanacaksan kabuğunu soyduktan sonra,dezenfektan eklediğin bir kapta tut,eğer çürüme yada salınım yapmazsa,rahatlıkla kullanabilirsin demişti.
Hazır açılmışken böyle bir konu,yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Tekrar eline sağlık Necdet Abi.
Saygılar...
Ayrıca çeviri için teşekkürler.
Ancak takıldığım yerlerde var,mesela 2-3 gün boyunca devamlı sıcak suda mı bekletmek şart?
Dezenfektan amaçlı kullanılan malzemenin yerine bulamazsak ne kullanabiliriz?
Çam ağacı kökü yada parçası olduğu için sormak istiyorum. Her ağaçta suya batırmak ve sabitlemek sorun zaten,fakat çamın hem reçinesı hemde kokusuyla buna müsait oluşu yada kullanılışı bana ilginç geldi.
Onur (encort) ile konuşmuştuk,dal parçalarını kullanacaksan kabuğunu soyduktan sonra,dezenfektan eklediğin bir kapta tut,eğer çürüme yada salınım yapmazsa,rahatlıkla kullanabilirsin demişti.
Hazır açılmışken böyle bir konu,yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Tekrar eline sağlık Necdet Abi.
Saygılar...
[/QUOTE] Abi aynı sorulara cevap bekliyoruz.Bende merak ediyorum ada olmazsa ne kullanabiliriz.Marangoz gemici verniği kullan dedi ama sonuçta vernik bu zehirleriz herşeyi.
http://www.aquaessentials.co.uk/index.php?main_page=product_info&products_id=592
http://www.aquaessentials.co.uk/index.php?main_page=product_info&products_id=592
[/QUOTE] Abi bileşenleri nedir acaba yani ona benzer bir yan ürün yokmu piyasada?
Ağaç ile aynı renkte, çok ince katman halinde kullanılmış su bazlı mat boyada işimizi görür diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
Epoksi, termosetler grubundan yapıştırıcı bir kimyasal reçinedir. Suya, aside ve alkaliye direnci çok iyidir, zamanla direnç özelliğini yitirmez. Çatlağa doldurulmuş epoksi yapıştırıcısı, çatlağın yarattığı süreksizlik ortamını sürekli duruma dönüştürür, çatlağın her iki yüzünü çatlak boyunca sürekli olarak birbirine bağlar ve gerilme birikimlerini önler.
Cam veya korbon elyafı ile epoksi kombinasyonu mükemmel mekanik dayanıklılığa sahiptir. Bu yüzden uzay ve havacılık teknolojilerinde ve denizcilik alanında çok kullanılır. Genellikle iki komponentli olan epoksiler, diğer termoset plastikler gibi belli süre sonra sıvı hâlden katı hâle geçer ve takibeden bir iki hafta içinde kür alarak final sertliğe ulaşır.
Epoksi, inşaat alanında da yaygın kullanılan bir malzemedir. Onarım sırasına uygun çatlakların doldurulmasında, sonradan betonun içine eklenecek çelik donatıların yerleştirilmesinde kullanılır. Betonarme içine saplanan donatılar için çekme mukavemetleri oldukça yüksektir.
Ayrıca, boya veya astar olarak da kullanılır.
Başka bir sitede ise:
Epoksi için uygulanması gereken zemin hazırlığı
Bu uygulama için yapılması gereken ilk işlem öncelikle boyanacak metal yüzeylerin her türlü yağ, pas ve kirden arındırılma işlemidir. Solventlı epoksi astar üzerine uygulanan bu kaplamanın zemine uygulandıktan sonra tam olarak dokunma kuruması için gerekli süre yaklaşık olarak 10 saati bulur. Yüzey temizliğinin üzerinden en fazla 4 saat geçtikten sonra boyama işlemine başlanmalıdır. Süre uzarsa yüzeyde oksitlenme başlayacağı için malzeme yeniden kumlanma ihtiyacı duyar. Beton ve sıva yüzeyler de uygulanması gereken temizlik şekli yine toz, kır ve eski boya artıklarından arındırılmadan ibarettir, yüzey gerekiyorsa yıkanır ve tamamen kurutulur.
7 adımda epoksi kaplama
Saygılar(Bende haftasonunda yapı marketlerinin birine gidip buna bakacağım.)