"Dancing Wood" Kurulumu
Engin bey büyük bir çağ açmış durumdasınız. Bütün herkes bunun sonucunu bekliyordu eminim. En sonunda denemeniz mükemmelleşti ve artık bitkili akvaryum kuracak arkadaşlar heryerde mangrow kökü aramayacak ve fazla para vermeden kendilerine güzel bir doğal ortam yaratacaklar. Bende uzun zamandır kurmaya çalıştığım ve hala kuramadığım 325 litrelik bitkili akvaryumumda bunu yapacağım. Umarum 2-3 ay içerisinde akvaryumumu kurabilirim ve burada resimlerini paylaşabilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Engin bey tecrübelerinizi bizimlede paylaştığınız için teşekkürler, uzun vadede suda salınım yapıp yapmayacağını bilsek bence çok güzel bir malzeme olabilir.
Serkan bey ben teşekkür ederim ayrıca deneme için bayağı beklettim sizi kusura bakmayın.Ama çok farklı ve güzel akvaryumları artık daha rahat kurabiliriz.Mangrow kökü artık yok.Sizde denemenizi burada paylaşırsanız sevinirim.
Engin bey tecrübelerinizi bizimlede paylaştığınız için teşekkürler, uzun vadede suda salınım yapıp yapmayacağını bilsek bence çok güzel bir malzeme olabilir.
Serkan bey ben teşekkür ederim ayrıca deneme için bayağı beklettim sizi kusura bakmayın.Ama çok farklı ve güzel akvaryumları artık daha rahat kurabiliriz.Mangrow kökü artık yok.Sizde denemenizi burada paylaşırsanız sevinirim.
Akvaryumlarda Epoksi kullanımı yurt dışında bir hayli yaygın. Bir ara bende bir hayli araştırdım. Ancak kullanılacak olan epoksinin yapıştırıcı değil su bazlı (çok iyi hatırlamıyorum, bu konuda yanılabilirim, solvent bazlıda olabilir) epoksi cila olarak üretilen ve gıda sektöründe kullanılan olması gerekiyor. Bir yerdede çatı izolasyonu olarak kullanılan epoksilerinde kullanıldığını okumuştum.
Şunu söyleyebilirim, dünyada üretilen epoksi yapıştırıcılarının özellik ve markaları cıchled balıklarının çeşidinden fazladır. Bunların içide çok çeşitli ve zararlı epoksi yapıştırıcılar vardır. Bana fikrimi soracak olursanız, akvaryum suyunda özelliğini korumasından çok suya zararlı maddeler bırakmayacak kaliteli bir epoksi gereklir ki buda sizin bir tane odunu kaplamaya bile yetmez ve yapabileceğiniz en pahalı malzemeyi kullanmış olursunuz. Bunu pahalı yapansa sizin amacınızın dışında çok fazla özelliklere sahip bir ürün kullanmış olursunuz. Tabi böyle balıklara zarar vermeyen bir epoksi varsa.
Şunu söyleyebilirim, dünyada üretilen epoksi yapıştırıcılarının özellik ve markaları cıchled balıklarının çeşidinden fazladır. Bunların içide çok çeşitli ve zararlı epoksi yapıştırıcılar vardır. Bana fikrimi soracak olursanız, akvaryum suyunda özelliğini korumasından çok suya zararlı maddeler bırakmayacak kaliteli bir epoksi gereklir ki buda sizin bir tane odunu kaplamaya bile yetmez ve yapabileceğiniz en pahalı malzemeyi kullanmış olursunuz. Bunu pahalı yapansa sizin amacınızın dışında çok fazla özelliklere sahip bir ürün kullanmış olursunuz. Tabi böyle balıklara zarar vermeyen bir epoksi varsa.
[/QUOTE] Sandığınız gibi pahallı bir ürün değil.Ben 15 Ytl ye aldığım tüp ile 3 odun parçasını sıvadım.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir