Değişik Duboisiler (Fotoğraflı)
Tropheus Duboisi'nin böyle bir varyasyonunu daha önce görmüş müydünüz?
Aslında Ikola'ya çok benziyor ama kafası Duboisi... Sarı bantı bildiğimiz Dubosi maswa'dan geniş, Ikola'dan dar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Duyduğuma göre tropheusların sayısı azaldığı için gölde hibritleşmeler oluyormuş. Onun ürünü olabilir.
Saygılar,
Kesin tirolle avlıyorlardır. Sonumuz nereye gidiyor çok merak ediyorum... Sürekli tüketiyoruz. İnanın bunu duyduğuma çok üzüldüm.
Hibrit olabileceği aklıma gelmişti ama benim bildiğim kadarıyla Duboisi kendi türü haricindeki türlerle çiftleşmiyorlar. Hatta geçenlerde Duboisi'nin Tropheini ailesinden olduğunu ama Tropheus olmadığını anlatan bir makale okumuştum net üzerinden.
Eğer sizin duyduğunuz gibi ise durum, gerçekten vahim demek ki.
[QUOTE=Fatih]Ben F0 balık alınmasın diyorum. [/QUOTE]
haklısınız fatih bey ayrıca frontoza moba furyasınada hayretle bakmaktayım nasıl ve ne şartlarda balıkların akv.larımıza geldiğini okuyunca içim parçalandı, 50-60 metre derinlikten toplandığını ve çoğu o derinlikten su yüzeyine çıkarken vurgun yediğini ve öldüğünü düşünürsek neden o kadar pahallı olduğunu daha iyi anlarız.hazır akvaryuma alışmış diğer türleri varken ki onlara bile acıyorum,nedenmi; 50-60 cm lik derinlikte tanganyika gölünde frontoza göremezsiniz arkadaşlar çünkü hayvan derin su yırtıcısı yani bizim denizlerimizdeki orfoz gibi dalışlarda elimle doğal ortamında birçok kez orfoz besledim tam bir yırtıcı ve çok akıllı frontozalar bana hep orfozları hatırlatır belki bu yuzden biraz abartıyorum.
ayrıca deniz akv.larına da elimizdeki bu teknoloji ile karşıyım hayvanlar üretilmiyor akv.da deniz atı hariç oda çok zor gerçide sonuçta hepsi denizlerden toplanıyor deniz akv.kurup bir dünya para harcıyacağınıza dalış eğitimi alıp onların dünyasına inin derim. İlk akvaryumumu aldığım orta okul yıllarımdan beri hep onlarla birlikte yüzmek istemişimdir ve şimdi her sene onlarla birlikte yüzüyorum ve büyük bir zevk alıyorum bütün akvarist arkadaşların da denemesini isterim. Ankara da oturan ve dalış yapmak isteyen arkadaşlara zevkle yardımcı olurum.Her hafta sonu akdenize dalış turu düzenleyen bir çok arkadaşım mevcut derste veriyorlar.Neyse kafanızı şişirdim konudan biraz uzaklaşmışım.iyi günler dilerim.