Dıy Dip Süpürgesi Yapımı (Resimli)
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2009 14:31
Okan Bey akvaryum filtrelemesi konusunda hayranım size.Başarılarınızın devamını dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2009 21:43
Eline sağlık gerçekten mükemmel bir çalışma hem güzel bir dip temizliği yapmak hemde kısa bir süre harcamak için ideal bir proje ayrıca maliyetide çok iyi. tebrikler.
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2009 01:13
Mehmet Ali bey çok teşekkür ederim düşünceniz için.Hergün yeni şeyler düşünüyorum ama yapmaya fırsatım olmadı henüz bir faydam oluyorsa ne mutlu bana.Gerçekten beni çok mutlu ettiniz ve gururlandırdınız tekrar çok teşekkür ederim saygılar :)
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2009 21:51
Tebrik ederim, çok pratik ve kullanışlı olduğundan eminim. en kısa sürede kendime de aynısından yapmayı deneyeceğim..
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2009 21:58
[QUOTE=onur_16]
Birşey soracağım, o yeşil boru suyun içinde mi duruyor? Yoksa dışında mı? Evde kendim deneyeceğimde.
[/QUOTE] Onur bey yeşil borunun motora takılı olan ucu akvaryumun içinde diğer ucu hortumun uzunluğuna göre ister banyoya götürün ister bir kovanın içine.Çekilen su nereye isterseniz oraya akacaktır. (unutulmaması gereken bir konu bu motorlar suyun içine tamamen girmeden çekim yapamıyor herkesin bildiği gibi filtre olarak kullandığımızda da öyle suyun dışında kaldığı zaman sadece ses yapıyor ) Saygılar....
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2009 23:12
Güzel bir çalışma fakat kumun yüzeyindeki kalıntıları almak lazım. Kumu çok aşırı karıştırmak suyun dengesi açısından sağlıklı olmaz. Faydalı diye adlandırdığımız çürükçül bakterileri kumun içinde sabit yaşarlar. Kumu aşırı karıştırmak bakterilerin yok olmasına sebep olur. Akvaryumdaki amonyak nitrat döngüsünü bozmak hiç bir şekilde işimize yaramaz. Akvaryum kurarken filitre seçimi çok önemli akvaryum hacmine göre filtre alırsak kumun üzerinde aşırı atık kamaz. Su değişimi daha kolay ve sorunsuz olur.