Dıy Dip Süpürgesi Yapımı (Resimli)
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2009 04:15
Hayırlı olsun.Gayet güzel...Onca para verip 2 gün kullandıktan sonra atılanlardan çok daha iyi olmuş...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2009 13:27
Bence sistem güzel fakat kum yüzeyinde yaşayan bakteriler için oluşmuş yaşam alanlarını dağıtır ve yokeder diye düşünüyorum dipteki bakterilerin biyolojik filtrasyon için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok herhalde.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2009 01:37
Taha bey sonuçta dip çekimi yapmak kaçınılmaz bir gerekçe değil mi ? Bakteriler çabuk üreyen canlılardır.Yeterki bir kere döngüyü oturtun.Benim amacım kumu daha güzel temizlemekti sonuçta bütün kumu çekip tuzlu sudan (v.s) geçirmiyoruz .Döngümüz yine yerinde.Şöyle düşünün filtrelerimizin içindeki bakteriler 24 saat çalışan bir filtrenin içinde nasıl tutunabiliyorlar filtre 24 saat çalışıyor ve yinede onların yaşam alanlarını etkilemiyorsa bu hiç etkilemez .Birde şunu denediniz mi ? Akvaryumunuzu tamamen boşaltıp kumun altından çıkan rengi kararmış suyu hiç kokladınız mı ? Eğer miğdeniz hassassa hiç denemeyin . Ben bu sistemle kokuyu yendim.Kullandığımdan beri koku yok .Dipteki kumu karıştırıyorum suda berbat bir bulanma yok.Konuya birde şurdan bakalım filtre malzemelerini temizlerken döngüyü bozmamak adına (Bakterilere bu kadar önem verdiğinize göre eminim bu metodu uyguluyorsunuzdur ) sünger v.b. gibi malzemeleri dip çekimi yaptığımız suyla yani akvaryum suyu ile temizliyoruz. Elle müdehale var durula ve sık metodu peki noluyor sizin demenize göre bakterilerin yaşam alanları dağılıyor .Ama bakteri açısından kaybınız ne? Döngünüz açısından 'hiç'. Peki benim yaptığım bu basit sistemde bakteri kaybımız 'hiç'.
Semphatic 2009-01-31 01:43:51
Filtre malzemelerini akvaryum suyu ile yıkamayı hobiye başladığım ilk günden beri yapıyorum.Direkt çeşme suyu hiçbir şekilde kullanmadım. Bakteri kaybı en çok filtre malzemelerini çeşmenin altında yıkama ile olur diye düşünüyorum.Eğer yanlış bildiğim birşey varsa lütfen daha iyi bilen arkadaşlar benide uyarsın ki yanlışımı düzeltme fırsatı bulayım.
Taha bey size ve düşüncelerinize saygı duyuyorum.Teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2009 12:18
Söyledikleriniz doğru fakat büyük tanklarda yaşayan bakterilerin çoğunluğu kumda yaşamakta babamın 375 litrelik diskus tankında tecrübelerim şöyle tankı kurduk tabanda midye kırığı vardı ve 2 ay bakteri kültürü ekleyerk sistemi oturtabildik.Daha sonra kumu çıkarıp yerine hagen siyah quartz kum ekleyip bakteri kültürü kullanmamıza rağmen su 3 gün bulanık kaldı.Ben bu deneyimlerimi baz alarak söyledim eğer siz benim tankımda kumu dip çekimi ile karıştırdıktan sonra bulanıklık olmuyor diyorsanız filtrenizde kolonileşmiş bakteriler aradaki farkı kapatarak durumu kurtarıyor olabilirler.
Yinede fikir ve tecrübelerinize saygı duyarım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2009 13:09
Taha Bey, kum karıştırıldığında su'da bir bulanma olacağı benimde aklıma yatıyor, denemek gerekir. Bir diğer gerçek ise babanızın tankından verdiğiniz örnek, hagen siyah quarz kum çok kirli ve nekadar yıkarsanız yıkayın suda fazla salınım yapan bir kumdur ve hepimiz çok iyi biliyoruz ki akvaryuma ilk kum koyulduğunda suyu kesinlikle bulandırır.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2009 13:11
Su bulanma olayı yalnızca kum değişiminde değil ilk kurulum sırasında biyolojik dengenin oturmadığı yada çöktüğü zaman da gerçekleşebilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2009 16:10
Arkadaşlar güzel bir çalışma ama aklıma bir şey takıldı o motor direk dipten pislikleri çekince hiç bir filtrelemeye ugramadan pervaneye gidiyor bunun temizleme yada motorun sağlığı açısından bir zararı olmazmı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2009 20:12
Osman bey motor sadece dip temizliği sırasında kullanılıyor pisliği çekip hortumla yönlendirdiğiniz yere iletiyor pislik motorun içine giremez ve giremediği için zarar veremez.Ancak zamanla pervanenin mıknatısı pislik tutabilir.Bunuda her kullanımdan sonra sadece durulamakla yenebilirsiniz...
Teşekkürler Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir