Dıy Makro Sıvı Gübre
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
BİRİNCİL BESİNLER
Garanti edilen içerik: Suda çözünür POTASYUM OKSİT (K2O)
Ağırlık: 50 (kilo heralde, yazmıyor)
Granül yapıda, açık gri veya kirli beyaz renktedir. Don ve kuraklığa karşı bitkinin mukavemetini artırır. Buğday sapının dayanma gücünü yükseltir, ekinlerin yatmasını önler. Patates ve şeker pancarında nişasta miktarını, dolayısıyla ürün verimini arttırır. Ekimle veya ekimden kısa bir süre sonra toprağa karıştırılmalıdır. Pulluk derinliğine verilmeli, toprak yüzünde bırakılmamasına dikkat edilmelidir.
Onur Bey'in ikazına göre bu içerik riskli, yanılıyor muyum?
K2O konusunda anlatmaya çaliştiğim şey akvaryumda kullanimi hakkinda bilgi sahibi olmadiğim, kullanilacaksa önce bilgi edinilmesini öneriyor olmamdir. Esas sorun KCl konusunda...
Gökmen Bey ; dediğinize sonuna kadar katiliyorum. Yeni başlayan, ne yaptiğinin ve yaptiği şeylerin etkisini tam kestiremeyen kişilere ben de biraz deneyim sahibi oluncaya kadar hazir gübre ile idare etmelerini öneririm. Ev yapimi gübre illa kullanilacaksa da bilen birilerinden yardim alinmasi veya forum içindeki konularin incelenmesini tavsiye ederim.
Soluble Potassium (K2O) |
05.8% |
Derived from: Potassium Sulfate
********************Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Eğer kullanilabiliyorsa o zaman büyük faydasi dokunur. Malum, kimi zaman suya kükürt veya klor vermek istemeyebiliriz.(pek çok sebepten) Bu durumda K2O kullanimi büyük avantaj sağlayabilir.
ek:
Amanin, şimdi bir şey gördüm! Çok aktif bir madde. Suyla tepkime verip potasyum hidroksit hidratlari oluşturuyormuş. Unutmazsam K2O alip deneme yapayim.
Azot sadece element yapısında (N)
Fosfor ve Potasyum sadece elementel formda ise (P,K)
Fosfor ve Potasyum sadece oksit yapısında ise (P2O5, K2O) veya
Her iki gösterim aynı anda yapılabilir. Fosfor ve potasyum hem element yapısında, hem de oksit yapısında aynı anda gösterilebilir. Fosfor ve potasyum içeriklerinin element yapısında gösterimi tercih edildiğinde, eklerdeki oksit formlara yapılan tüm referanslar element yapısında gibi yorumlanır ve sayısal değerler aşağıdaki faktörler kullanılarak çevrilir:
Fosfor (P) = Fosfor pentaoksit (P2O5) x 0.436;
Potasyum (K) = Potasyum oksit (K2O) x 0.830.
Genelde piyasada MgSO4.7H2O olarak her yerde bulunuyor. Akvaryumda kullanilabilir. Fakat diğer eser element gübreleri kullanilirken içeriğindeki Mg zaten denge sağladiğindan eklenecek epsom tuzu fazla gelebilir.
Unutulmamali, eklenen fazla Mg GH'i arttirma eğiliminde olacaktir. Suya fazla Mg ve Ca eklemek ayrica CO2 verilen durumlarda KH'i da arttirabilir. Şöyle ki suda çözünüp karbonik aside dönüşen CO2 artik Mg ve Ca iyonlariyla birleşip kalsiyum ve magnezyum bikarbonatlar oluşturabilir.(kimi koşullarda olur, kimi koşullarda olmaz.)
Ca ve Mg eklemelerini dikkatli yapmak lazim, suyun pH, redox değeri ve benzeri özellikleri değiştikçe Ca ve Mg'nin sudaki davranişlari da değişebiliyor.
Çok yoğun bitkili tankiniz yoksa ve su kaynağiniz çeşme suyuysa ülkemizin çeşme sularinin genelde magnezyumca yeterince zengin olduğunu söyleyebilirim. Yoğun bitkili akvaryumda ise eser element gübresi zaten kullaniliyor, Mg eklemeisne gerek yok. Eser element gübresi kullanilmiyorsa o zaman da demir genelde eksik oluyor ve bu sefer de Mg olsa bile pek kullanilamiyor. Yani sonuçta bu ihtimallerin hepsinde Mg eklemesi yapmaniza pek gerek yok. (Tabii bunlarin dişinda bir durum varsa o başka)
Bu başlığı çok geç farkettim.Geçen yıl istanbul eminönüde kimyacılar sokağında Balmumcu kimyadan 1kg k2so4 aldım,sanırım 4TL idi fiyatı, hala bitiremedim :)
Yalnız ben 500ml suda bırakın 110gr çözmeyi , 87 gr çözmeyi denedim oda sıcaklığında o bile tam çözünmedi dipte bir miktarı kaldı.Bende iyice çalkalayıp enjektörle çekip öyle kullanıyorum.
Burdan 60ml haftada bir ekliyorum.Buda 9ppm kadar bir değere karşılık geliyor.Bitkilerin gelişim hızı bana göre gayet yeterli hatta fazla bile :)
BEREKET KİMYA TIP TEKNİK TİC. VE SAN. LTD. ŞTİ. | |
Adres |
: Rahvancı Sok. No:10 Bahçekapı Eminönü/İSTANBUL. |
BALMUMCU KİMYA SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.
Adres |
: |
Rahvancı sokak No: 6, 34112 Eminönü, İstanbul.l |
Konu başladığından bu yana araştırmama rağmen hala potasyum sülfat ve potasyum nitrat satan bir yer bulabilmiş değilim . Nette buldum ama fiyat ve satış bilgisi yok . Bugün eski laborant bir arkadaşımı aradım durumu bildirdim , umarım ondan olumlu bir haber çıkar . Sizlerin nette bulabildiği satış yapan bir yer varmı acaba ?
Emre bey .
Linkdeki siteyi bende bulmuştum yanlız burada Potasyum sülfat çözeltisi % 10 yazıyor. içeriği hakkında bilgi yok .1 lt ve çözelti yazığı için sanırım sıvı haldedir diye düşündüm ve konu hakkında çok bilgili olmadığım için üzerinde durmadım....
Potasyum gübresini hazır bir şekilde satın almak gerçekten zor olmaya başladı .Hem çabuk bitiyor hemde İstanbulda olduğu için (Tunç Bey) habire kargo parası veriyorum . bulabilirsem niyetim potasyum nitrat ve mono potasyum fosfat bulup 2 gübre ile bu işi halletmek .