DIY Seachem Excel ?
( http://en.wikipedia.org/wiki/Glutaraldehyde#Algaecidal_activity )
ilgili bölümün ingilizcesi ve türkçesi ;
Algaecidal activity
A polymerized isomer of glutaraldehyde known as polycycloglutaracetal is a fertilizer for aquatic plants[citation needed]. It is claimed that it provides a bioavailable source of carbon for higher plants that is not available to algae. Though not marketed as such due to federal[where?] regulations, the biocidal effect of glutaraldehyde kills most algae at concentrations of 0.5–5.0 ppm.[vague] These levels are not harmful to most aquatic fauna and flora. Adverse reactions have been observed by some aquarists at these concentrations in some aquatic mosses, liverworts, and vascular plants.
Yani
Yosunla mücadele
Polycycloglutaracetal olarak bilinen glutaraldehid bir polimerize izomeri sucul bitkiler için bir gübredir.
Yosunlar için kullanılamaz ancak diğer bitkiler için yararlı bir biyokarbon gübresi olduğu iddaa edilmektedir. Gluteraldehit biyosidal(*) etkisi yani enfazla alg yoketme oranı 0,5-5,0 ppm aralığındadır. Bu seviyeler en sucul bitkiler ve canlılar için zararlı değildir. Olumsuz tepkiler, bazı sucul karayosunları ve bazı vasküler(damarlı) bitkilerde bu konsantrasyonlarda bazı yan etkiler akvaristler tarafından gözlenmiştir.
* Biyosidal madde : Bir veya birden fazla etkin madde içeren, kullanıma hazır halde satışa sunulmuş, kimyasal veya biyolojik açıdan herhangi bir hedef organizma üzerinde kontrol edici etki gösteren veya hareketini kısıtlayan, zararsız kılan, yok eden etkin madde ve preparatları.
Glutaraldehyde kimyasal bileşiği seachem excel de 1.5% oranında iken Metricide 14 kimyasalında bu oran 2.6%yani arıtılmış su ile takviyesinde ürünün artması sözkonusu. 1 galon metricide 3,7 litre 25$ civarında.
Konu ile ilgili bilgisi araştırması düşüncesi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum.
+1: [T]200467,salihh1903[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Beğenenler: [T]175818,Umutgrs[/T][T]199205,Rafayel[/T]
Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
İl: Istanbul
Beğenenler: [T]241968,Aguamentist[/T]
Tunç beyin gübrelerinden kullanıyorum fiyatının uygunluğunu biliyorum Lakin insan kendi yapsın istiyor bazen canı çekiyor "Bakın bunu ben yaptım " Yada "DIY kategorisine ve Hobicilere bir katkıda benden" der gibi :) .
Fatih bey Ve Serkan bey,
Çalışmalarınızda deneylerinizde yada ev taşınmasında yardım isterseniz katkıda bulunmaya hazırız. (Elimizden geldiğince demiyeceğim çünkü kaybedenler hep ellerinden geleni yapanlardır)
Excel pro gübresini bitkili nano karides tankımda kullanıyorum ayrıca salyangozda var herhangi bir ölümle karşılaşmadım Hem seachem excel hemde Tunç beyin üretimini kullandım.
Sonuçta ikiside moss ve alg için eşit YIKICI güce sahip tek test edemiyeceğim hazır karbon takviyesi olan excel pro acaba diğer bitkiler için aynı güçte ve eşitlikte YAPICI mı cevap bence Tunç beyde. :))
Fetullah Hocam yüksek destekli tanklarda exel yaşam kaynağı.Algi mecburen kontrol altında tutmak gerekiyor, elimdeki sechem exel stoğuda bitmek üzere ve altarnatif aramaya başladık açıkçası.Yoksa bu sechem cebimizi acayip kemirecek gibi duruyor.İşin kötü tarafı bir tank daha kuruyorum ve onunda masrafları belimizi bükecek gibi.Daha bir yıllık evliyim ama akvaryum sevdam yüzünden çocuk yapmaktan bile vazgeçmek üzereyim