Dondurulmuş Yemler (ocean.nutrition.frozen.foods)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Buğra Normal satış fiyatları 15 TL (%25 oynayabilir). Standardında Firmanın koyduğu dışı markanın görselleriyle bezeli dondurucularda satılmaktadır.
Merhaba, ben Istanbul Bahçelievler'de "Aqua Pet Garden" dan aldım. Hem aradığım tüm çeşitler (Mysis, Artemia, Spiriluna Formula, Bloodworms) vardı, hem kendileri çok ilgililerdi, hem de hijyenle ilgili bir sıkıntı görmedim. Taşıma süresince yemleri soğuk tutmak için buz aküsü verdiler ücretsiz olarak. Fiyatlar da 13-15TL yemine göre değişmekle birlikte ortalama 15 TL civarında.
En pahalı olan Spiriluna formula sanırım, o da 18TL idi.
Lokasyon olarak size ters değilse kendilerini tavsiye ederim kesinlikle.
Buğra Normal satış fiyatları 15 TL (%25 oynayabilir). Standardında Firmanın koyduğu dışı markanın görselleriyle bezeli dondurucularda satılmaktadır.
[/QUOTE]
[QUOTE=LaLuna][QUOTE=Iskarmoz]Cumartesi Fatih'teki Köşk Akvaryum'a gittim ve dondurulmuş yem var mı diye sordum, eleman başta afalladı ve biraz sonra "Ha, var sanırım" dedi. Sonra böyle pis bir köşedeki ufak buzdolabının küçük dondurucu bölmesini açıp Ocean Nutrition dondurulmuş yemleri çıkardı. Deniz balıkları için olanlardan 3-5 paket vardı, 3-5 paket Artemia vardı, 2-3 paket Mysis, 2-3 paket Tubifex, 1-2 paket Lobster Eggs ve 10-15 paket Blooodworms vardı (hatırladığım kadarıyla). Ben de hem istediğim tür yemlerden olmayınca (Krill, Cyclops, Chopped Squid, Tropical Quinted, vs.) hem de Kadıköy'deki akvaryumculara gitmek istediğimden hiç bir dondurulmuş yem almadım. Yemlerin tutulduğu yerin pisliği de pek hoşuma gitmedi, sonuçta o yem paketini evimizdeki derin dondurucuya koyacağız... Yani açıkçası hem çeşit hem muhafaza şekli açısından sanırım İstanbul'daki bayiler gerilerde ancak bir dahaki gidişimde Bloodworms ve bulabilirsem istediğim çeşitlerden almayı düşünüyorum. Çok fazla alamam tabi, paketi 35 tl idi sanırım. [/QUOTE]
Merhaba, ben Istanbul Bahçelievler'de "Aqua Pet Garden" dan aldım. Hem aradığım tüm çeşitler (Mysis, Artemia, Spiriluna Formula, Bloodworms) vardı, hem kendileri çok ilgililerdi, hem de hijyenle ilgili bir sıkıntı görmedim. Taşıma süresince yemleri soğuk tutmak için buz aküsü verdiler ücretsiz olarak. Fiyatlar da 13-15TL yemine göre değişmekle birlikte ortalama 15 TL civarında.
En pahalı olan Spiriluna formula sanırım, o da 18TL idi.
Lokasyon olarak size ters değilse kendilerini tavsiye ederim kesinlikle.
[/QUOTE]
Maalesef ben Anadolu yakasından yemler için oraya gidip aldım. Gerçi o gün o taraflarda başka bir işim daha vardı, vesile oldu biraz ancak şöyle de bir tecrübemi paylaşayım.
Bana daha yakın bayiler vardı listede, telefonla gitmeden önce onları da aradım elinizde şu ürünler var mı diye. Bazılarının ürünlerden haberi yok, ne sattığının farkında değil, bazıları bayi olduk ama henüz ürünler gelmedi dedi. 4-5 yer ile konuştum. Sonuçta benim konuştuğum yerler içinde en bilinçli burasıydı.
İstanbul için biraz daha zamana ihtiyaç var sanırım.
Maalesef ben Anadolu yakasından yemler için oraya gidip aldım. Gerçi o gün o taraflarda başka bir işim daha vardı, vesile oldu biraz ancak şöyle de bir tecrübemi paylaşayım.
Bana daha yakın bayiler vardı listede, telefonla gitmeden önce onları da aradım elinizde şu ürünler var mı diye. Bazılarının ürünlerden haberi yok, ne sattığının farkında değil, bazıları bayi olduk ama henüz ürünler gelmedi dedi. 4-5 yer ile konuştum. Sonuçta benim konuştuğum yerler içinde en bilinçli burasıydı.
İstanbul için biraz daha zamana ihtiyaç var sanırım.
[/QUOTE]
Konuyu baştan sona az önce okudum emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yazılanların bazılarını tekrar etmiş gibi olacağım ama zarar etmeyeceğini düşünüyorum.
Rotifer yetkilisi ile görüşmemde marka sahibinin onayladığı şekilde ürünün, hem buzlu olarak hemde suda erimiş olarak verilebileceğini paylaşmıştık. Ama bana göre Umut beyinde dediği gibi, akvaryum içinde ki tüm balıkların dengeli tüketebilmesi için, suda çözdürüp vermek en doğrusu. Aksi durum baskın balıkların çok tüketmesine, zayıfların ise daha az yemesine sebeb veriyor...
Balığınız türüne ve boyuna göre doğru seçimler yaptığınız sürece, dondurulmuş yemler akvaristler için vazgeçilmez olmalı...
Balığınızın renklerini canlandırıyor, kondüsyon kazandırıyor, üreme verimini artırıyor. En önemlisi dondurulmuş yem iştahla yeniyor, daha rahat sindiriliyor ve sonuçda akvaryumunuz da yem artığı kalmıyor. Böyle olunca su daha az kirleniyor, balığınız daha keyifli oluyor, siz çok daha keyifli. (Elbette doğru miktar yemleme yaparsanız...)
Tropheus türü için tavsiye isteyen arkadaşlarımız için ise önerim Black Mosquito Larvae (Sivrisinek Larvasıdır). Rotifer Black Mosquito Larvae ürünün açıklamasında, siyah sivrisinek larvalarının içinde bulunan, "Hemoglobin"'in hazmında zorluk yaşayan balıklar için güzel bir alternatif olduğu yazmaktadır.
Ayrıca bazı türlerde yumurtlamayı tetikleyebilecek seviyede yüksek vitamin içerir deniyor. Ben kendi Tropheus ve vatozlarıma veriyorum bir sıkıntı yaşamadım, bu nedenle "Hemoglobin" in tropheus ve otçul beslenen vatoz türleri için bloat olmalarını önleyici özelliği olduğunu düşünüyorum... Ve Bloodworm, Pire, Artemia, Mysis, Krill Pasifica, Fish Eggs vb. ürünlerde hafta bir kez verilebilir sevip yedikleri sürece sıkıntı yok...
Kendim beslemekte olduğum Discus, L-134, L-201, L-260, L-144 türlerine dondurulmuş yemlerin uygun olanların hepsini bizzat denedim ve düzenli veriyorum...
Soğuk zincir kırılması çok önemli, bu konuda akvaristlere tavsiyem kesinlikle güvenilir buldukları satıcılardan temin etsinler.