El Yapımı Hava Motoru
Arkadaşlar elektrikler kesildiğinde kullanılabilecek türden bir el yapımı hava motoru yapan yada bu tarz bir projesi olan arkadaşımız var mı?
Bir de bu konuda zannedersem hiç bir DİY projesi yok. Fikirlerimizi paylaşıp bu konuda bir tasarım yapalım bence. Gönüllü herkesin fikirlerini bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Konu yanlış anlaşıdı zannedersem. Ben elle çalışsın demedim ki. Pille vs. ile çalışacak. Birde hava motorlarının sessiz olanından kullanırsan gece kapatmana gerek kalmaz. Cichlid besliyorsan eğer kesinlikle geceleri falan hava motorunu da kapatma.
Bunu öneriyorum.İyi geceler
Bravo arkadaşlarımı alkışlıyorum. İyi ki söylediniz böyle birşeyin satıldığını. Bu güzel fikirlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.
Konuyu daha fazla uzatmadan burada noktalıyorum. Bu bölüm DİY proje bölümüydü zannedersem. Ama tüm fikir verenler hazır satılanlar üzerine gördüğüm kadarıyla.
Üzgünüm ama Ahmet Bey haklı. Dış motorlarda satılıyor akvaryumlarda U.V. steriilizatörlerde. Ama herkes yapmaya çalışıyor.
Saygılarımla.
[Quote=efendy06]Üzgünüm ama Ahmet Bey haklı. Dış motorlarda satılıyor akvaryumlarda U.V. steriilizatörlerde. Ama herkes yapmaya çalışıyor.[/QUOTE]
Onların maliyeti düşük olduğu için insanlar kendileri yapmaya çalışıyor. Pilli bir hava motoru en fazla 7.5 ytl olur ki sanmıyorum 5ytl filandır. Yani maliyet ya aynı kalır ya geçer düşük olacağını kimse tahmin etmediğinden hazır teevsiye ediliyor.
Bende destekliyorum. Hazırcı olmayalım.Belki çok iyi birşey yapılamaz ama çaba sarfetmekte yarar var. Birçok ünlü markayı yapan firmalarda herhalde nasıl olsa var gerek yok dememişlerdir.
Saygılar.
Ali Can Bey hazır yapılmışı satılıyo bölümü değil burası maalesef. Dıy projeleri diyor. DIY: Do It Yourself. Ahmet Bey maliyet dememiş. Bu bir zevk işi. Ahmet Bey sadece fikir istemiş. Tamam belki hazırı var ve daha ucuz ama bunu söylerkende mümkünse insanların şevkini kırmayalım.
Saygılar.
Ahmet bey bence hava motorları geliştirmeye açıktır.
Konu öyle bir yere gelmişki arkadaşlar artık dalga geçme boyutuna kadar getirmişler olayı sadece hava motoru nasıl yaparız gibi bir fikrinin bu kadar alay konusu olması beni gerçekten etkiledi ve buraya bişiler yazmak zorunda hissettim kendimi.
Evet doğru biz zaten üreten bir TÜRKİYE olmadığımız için bu yazıların yazılması çizilmesi normaldir.İş hazırcılık oldumu herşey baldan tatlıdır.
Arkadaşlar fikre,bilgiye,ve beceriye saygı duyalım duymayanlarıda bence uyaralım.............
Herkeze hayatında başarılar..
Üretici TÜRKİYE ümidi ile