Ev Yapımı Kolay Jel Yem Tarifi
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2019 07:29
Öncelikle tüm hobici dostlara selam olsun. Ömrünün 30 yılını akvaryum sevdasina bağlanarak geçirmiş bir kardeşiniz olarak canlı doğuran sevdamin yanına yakin dönemde uzun zamandır beslemeye niyet ettiğim ama bi türlü kısmet olmayan vatoz nami değer plecoyu da ekledim. Lepistes ve kılıçlarım a çeşitli yöntemlerde ev yemleri yapiyordum. Özellikle gordon yöntemiyle baya iştahlı yedikleri yemler yapmayi başardım. Ancak gerek tarifte un kullanilmasi gerekse akvaryumda belli süre sonra dağılıp kötü olmasi negatif yonleriydi. Agar agar denen bitkisel jelatin ile yaptigim denemeler sonucunda tatminkar ve bir o kadarda ucuz bir yem yapabildim. Belki çoğunuzun bildiği ama yapmaya üşendigi bir tarf olabilir. Bi arkadasimiz bu paylasimla niyetlenip deli gibi zam gelen yemlere alternatif olacak bu yemi denemeye karar verir.
Malzemeler;
Yeteri kadar toz agar agar, kivama ve kullanilan malzemeye göre degisiyor. Goz karari ve biraz deniyerek guzel sonuclar oluyor
Cesitli sebzeler, kapya biber, brokoli, ispanak, bezelye vb.
Sarimsak
Dana cigeri ( yürek degil)
5-6 adet sardalya, hamsi vb.
Maliyet:
Agar agar 200gr 57 tl bu karsimda 20 -25 gr kadar kullanildi 6tl,
Dardanel konserve sardalya 5 tl
150 gr ciğer 6 tl
Sebzeler 10 tl
Yapılışı:
Sebzeler kucuk bir tencerede az bir su ile pisirilir. Soguduktan sonra ciger, sardalya ile tencerede alinan bir miktar su ile blenderdan gecirilir. Icine istege göre pul yem, spirulina vb atılabilir. Farkli bir tencerede yaklaşık 1 bardak suya (sebzelerden kalan su varsa onu kullanin) agar agar eklenerek bir tel cirpici ile karistirilarak kaynatilir. Sogutmadan üzerine blenderdan geçirdiğimiz karisim eklenir ve kaynayana kadar cirpilarak iyice karışması sağlanır. Burada şöyle bir detay var. Kaynayan karisimda küçük bir miktar çay tabagina alarak sogutup yogunluguna bakin. Agar az gelmis ise istediginiz yogunluk olmadıysa az miktar daha ekleyip yeniden kaynatin.
Sonra ince bir tepsiye döküp soğutun. Isterseniz benim gibi kup yapip yada plaka halinde dondurucuda saklayabilirsiniz.
Lepistes, karides, kılıçkuyruk, çöpçü ve vatozlar severek yiyorlar. Akvaryuma atarken biraz küçük parcalar halinde verirseniz daha iyi sonuc alirsiniz.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189527/080120190726581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189527/080120190727191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189527/080120190727211.jpg[/IMG]
Malzemeler;
Yeteri kadar toz agar agar, kivama ve kullanilan malzemeye göre degisiyor. Goz karari ve biraz deniyerek guzel sonuclar oluyor
Cesitli sebzeler, kapya biber, brokoli, ispanak, bezelye vb.
Sarimsak
Dana cigeri ( yürek degil)
5-6 adet sardalya, hamsi vb.
Maliyet:
Agar agar 200gr 57 tl bu karsimda 20 -25 gr kadar kullanildi 6tl,
Dardanel konserve sardalya 5 tl
150 gr ciğer 6 tl
Sebzeler 10 tl
Yapılışı:
Sebzeler kucuk bir tencerede az bir su ile pisirilir. Soguduktan sonra ciger, sardalya ile tencerede alinan bir miktar su ile blenderdan gecirilir. Icine istege göre pul yem, spirulina vb atılabilir. Farkli bir tencerede yaklaşık 1 bardak suya (sebzelerden kalan su varsa onu kullanin) agar agar eklenerek bir tel cirpici ile karistirilarak kaynatilir. Sogutmadan üzerine blenderdan geçirdiğimiz karisim eklenir ve kaynayana kadar cirpilarak iyice karışması sağlanır. Burada şöyle bir detay var. Kaynayan karisimda küçük bir miktar çay tabagina alarak sogutup yogunluguna bakin. Agar az gelmis ise istediginiz yogunluk olmadıysa az miktar daha ekleyip yeniden kaynatin.
Sonra ince bir tepsiye döküp soğutun. Isterseniz benim gibi kup yapip yada plaka halinde dondurucuda saklayabilirsiniz.
Lepistes, karides, kılıçkuyruk, çöpçü ve vatozlar severek yiyorlar. Akvaryuma atarken biraz küçük parcalar halinde verirseniz daha iyi sonuc alirsiniz.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189527/080120190726581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189527/080120190727191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189527/080120190727211.jpg[/IMG]
Beğenenler: [T]130954,Galathir[/T][T]190115,serghat[/T][T]200773,Legendary[/T][T]208569,Beta_balik[/T][T]182304,AhmetEmre[/T][T]203753,Chosen[/T][T]210316,Bielefeld[/T][T]136158,Yusuf Tanrıverdi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]190115,serghat[/T][T]200773,Legendary[/T][T]182304,AhmetEmre[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2019 14:15
Emeğinize sağlık gerçekten çok faydalı bir bilgi paylaşımı [:iyi:], ama dediğiniz gibi üşengeçlik veya modern yaşam tarzının bizi rehin almasından mütevellit malesef bu tür faydalı yan hobilere yeterince eğilemiyoruz.
Halbuki ev yapımı yem aslında hobi içinde hobi sayılır ve gerçekten keyifli bir uğraş, umarım hepimiz daha çok vakit ayırabiliriz ki kendi ürettiğimiz yemlerle balıklarımızın büyüdüğünü görmek harika bir duygu.[EDIT]Legendary,2019-01-08 14:16:30[/EDIT]
Halbuki ev yapımı yem aslında hobi içinde hobi sayılır ve gerçekten keyifli bir uğraş, umarım hepimiz daha çok vakit ayırabiliriz ki kendi ürettiğimiz yemlerle balıklarımızın büyüdüğünü görmek harika bir duygu.[EDIT]Legendary,2019-01-08 14:16:30[/EDIT]
Beğenenler: [T]201095,Magnificent[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189527,Keremuuu[/T]
+1: [T]201095,Magnificent[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2019 07:31
Lepistes, kılıçkuyruk, vatoz, çöpçü türleri severek yiyor. Betta 'nın da yiyeceğini düşünmekteyim.
Baliklar yerken video çeker yüklemeye çalışırım.
Baliklar yerken video çeker yüklemeye çalışırım.
Teşekkür Edenler: [T]182304,AhmetEmre[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2019 13:59
Elinize sağlık, bu tür hobici işi ev yapımı çalışmaları seviyorum, akvaryumunuzda canlıları beslerken görseller ve kısa video ile konu daha güzel olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2020 10:11
[QUOTE=Keremuuu]Öncelikle tüm hobici dostlara selam olsun. Ömrünün 30 yılını akvaryum sevdasina bağlanarak geçirmiş bir kardeşiniz olarak canlı doğuran sevdamin yanına yakin dönemde uzun zamandır beslemeye niyet ettiğim ama bi türlü kısmet olmayan vatoz nami değer plecoyu da ekledim. Lepistes ve kılıçlarım a çeşitli yöntemlerde ev yemleri yapiyordum. Özellikle gordon yöntemiyle baya iştahlı yedikleri yemler yapmayi başardım. Ancak gerek tarifte un kullanilmasi gerekse akvaryumda belli süre sonra dağılıp kötü olmasi negatif yonleriydi. Agar agar denen bitkisel jelatin ile yaptigim denemeler sonucunda tatminkar ve bir o kadarda ucuz bir yem yapabildim. Belki çoğunuzun bildiği ama yapmaya üşendigi bir tarf olabilir. Bi arkadasimiz bu paylasimla niyetlenip deli gibi zam gelen yemlere alternatif olacak bu yemi denemeye karar verir.
Malzemeler;
Yeteri kadar toz agar agar, kivama ve kullanilan malzemeye göre degisiyor. Goz karari ve biraz deniyerek guzel sonuclar oluyor
Cesitli sebzeler, kapya biber, brokoli, ispanak, bezelye vb.
Sarimsak
Dana cigeri ( yürek degil)
5-6 adet sardalya, hamsi vb.
Maliyet:
Agar agar 200gr 57 tl bu karsimda 20 -25 gr kadar kullanildi 6tl,
Dardanel konserve sardalya 5 tl
150 gr ciğer 6 tl
Sebzeler 10 tl
Yapılışı:
Sebzeler kucuk bir tencerede az bir su ile pisirilir. Soguduktan sonra ciger, sardalya ile tencerede alinan bir miktar su ile blenderdan gecirilir. Icine istege göre pul yem, spirulina vb atılabilir. Farkli bir tencerede yaklaşık 1 bardak suya (sebzelerden kalan su varsa onu kullanin) agar agar eklenerek bir tel cirpici ile karistirilarak kaynatilir. Sogutmadan üzerine blenderdan geçirdiğimiz karisim eklenir ve kaynayana kadar cirpilarak iyice karışması sağlanır. Burada şöyle bir detay var. Kaynayan karisimda küçük bir miktar çay tabagina alarak sogutup yogunluguna bakin. Agar az gelmis ise istediginiz yogunluk olmadıysa az miktar daha ekleyip yeniden kaynatin.
Sonra ince bir tepsiye döküp soğutun. Isterseniz benim gibi kup yapip yada plaka halinde dondurucuda saklayabilirsiniz.
Lepistes, karides, kılıçkuyruk, çöpçü ve vatozlar severek yiyorlar. Akvaryuma atarken biraz küçük parcalar halinde verirseniz daha iyi sonuc alirsiniz.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189527/080120190726581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189527/080120190727191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189527/080120190727211.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhaba,
Besinlerin olduğu karışımı sıcağa maruz bırakkmak istemiyorum örneğin spirulina 60 dereceden fazla sıcak görünce etksini kaybediyor. Bu yüzden agar agarı ılıtıp karıştırsak etkisi olur mu ?[EDIT]Yavuz ÖZTÜRK,2020-07-07 10:13:52[/EDIT]
Malzemeler;
Yeteri kadar toz agar agar, kivama ve kullanilan malzemeye göre degisiyor. Goz karari ve biraz deniyerek guzel sonuclar oluyor
Cesitli sebzeler, kapya biber, brokoli, ispanak, bezelye vb.
Sarimsak
Dana cigeri ( yürek degil)
5-6 adet sardalya, hamsi vb.
Maliyet:
Agar agar 200gr 57 tl bu karsimda 20 -25 gr kadar kullanildi 6tl,
Dardanel konserve sardalya 5 tl
150 gr ciğer 6 tl
Sebzeler 10 tl
Yapılışı:
Sebzeler kucuk bir tencerede az bir su ile pisirilir. Soguduktan sonra ciger, sardalya ile tencerede alinan bir miktar su ile blenderdan gecirilir. Icine istege göre pul yem, spirulina vb atılabilir. Farkli bir tencerede yaklaşık 1 bardak suya (sebzelerden kalan su varsa onu kullanin) agar agar eklenerek bir tel cirpici ile karistirilarak kaynatilir. Sogutmadan üzerine blenderdan geçirdiğimiz karisim eklenir ve kaynayana kadar cirpilarak iyice karışması sağlanır. Burada şöyle bir detay var. Kaynayan karisimda küçük bir miktar çay tabagina alarak sogutup yogunluguna bakin. Agar az gelmis ise istediginiz yogunluk olmadıysa az miktar daha ekleyip yeniden kaynatin.
Sonra ince bir tepsiye döküp soğutun. Isterseniz benim gibi kup yapip yada plaka halinde dondurucuda saklayabilirsiniz.
Lepistes, karides, kılıçkuyruk, çöpçü ve vatozlar severek yiyorlar. Akvaryuma atarken biraz küçük parcalar halinde verirseniz daha iyi sonuc alirsiniz.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189527/080120190726581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189527/080120190727191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189527/080120190727211.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhaba,
Besinlerin olduğu karışımı sıcağa maruz bırakkmak istemiyorum örneğin spirulina 60 dereceden fazla sıcak görünce etksini kaybediyor. Bu yüzden agar agarı ılıtıp karıştırsak etkisi olur mu ?[EDIT]Yavuz ÖZTÜRK,2020-07-07 10:13:52[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir