Evimdeki malawi gölü
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2007 22:18
Evet Cüneyt bey gerçekten çok güzel olmuş mavi fon çok değiştirmiş akvaryumunuzu.Cem beyin de söylediği gibi balıklarınız artık kendilerini daha rahat ve doğal ortamlarına yakın hissedecekler.Küçük bişey daha söylemek istiyorum ortada duran dijital dereceyi kenara alabilirseniz çok güzel olacak.Önerilerimiz doğrultusunda,fikirlerimizi gözardı etmeden bize ortak olduğunuz ve bizimle paylaştığınız için ben teşekkür ederim.Sağlıklı balıklar dilerim.
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2007 00:29
Evet görsel açıdan güzel ve sade bir akvaryum olmuş. Fakat taban malzemeniz beslediğiniz balıklara uygun değil malesef. Mümkün olursa kum koymanızı tavsiye ederim.
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2007 09:33
Öneriler için teşekkür ederim. Mert bey akvaryum kurulumu dahil bir yılda 1000-1200 ytl civarında bir masraf yapmamı gerektirdi. Hala değişiklikler yaptıkça ufak tefek masraf ediyorum.
ckuymulu 2007-09-02 10:02:31
Mustafa bey taban malzemesini değiştirmeyi bende düşünüyorum ama inanın cesaret edemiyorum. Şu andaki mevcut çakılları suyu boşaltmadan kaldırıp kum eklemem akvaryuma zarar verir mi ?
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2007 01:46
Önce kayaları çıkartın.
Bence bitkileri tamamen çıkartın(malawilere gerek yok. karşılığında yem v.s. alın)
Biraz su çekin (4/1 gibi) sonra itina ile çakılları komple alın
Ya da;
balıkları bir kaba alın, varsa halı yıkama ile seri şekilde çakılları çekin. Suyu atmayın bir kapta kalsın ve pislikleri dibe çöktükten sonra tekrar kullanabilirsiniz. (ben öyle yaptım)
yeni kumu (tercihen deniz kumu) iyice temizledikten sonra (forumu aratınız) rahatça koyabilirisiniz.
Fon müthiş yakışmış....
Tek tür besleminizi ısrarla tavsiye ediyorum.
Sevgiler.....
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2007 18:41
Taban malzemesinide 0.5 mm kuartz ile değiştirdim. Yunus bu işe çok sevindi. Yardımlarınız için teşekkürler. Siz söylemeden ben söyleyeyim bu işlem esnasında arka camdaki film biraz zayi oldu düzelteceğim.
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2007 03:45
Arkadaki prensesinizin ağzı mı dolu bana mı öyle geldi acaba ?
Bu arada videoda gördüğüm akvaryumla , resimlerdeki akvaryum arasında olumlu değişiklikler olmuş tebrikler.Halfdevil 2007-09-15 03:53:44
Bu arada videoda gördüğüm akvaryumla , resimlerdeki akvaryum arasında olumlu değişiklikler olmuş tebrikler.
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2007 05:45
İmrendim, çok güzel olmuş.
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2007 11:58
Güzel olmuş.
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2007 15:54
Pek taşlık yok. Balıkların oynıyacağı biraz engebeli yerler daha fazla iyi olurdu sanki.