Farklı göllerin balıkları birlikte beslenmesi hk.
Benim merak ettiğim bir konu var.Farklı göllerin balıkları beraber aynı tank içersinde olmaz diyenler ve bu balıkları inatla birlikte besleyenler ve yavru aldıklarını söyleyenler oluyor.Farklı iki gölün balığını beslemek isteyen ve fikir almak isteyen kişilere genellikle verilen cevap +1 lerle dolu''Hayır farklı göllerin balıkları oldukları için önermem'' Peki neden önermezsin ? Mesela Iceman ve Tropheus türleri ikiside otçul beslenen,ikiside aşırı agresif olmayan,hareketli türlerdir.İki balık içinde gereken ph oranı ortalama 8.0 dir.Bu balıkların birlikte aynı tank içinde olamamaları için geçerli sebep nedir peki ? Sarı İmaparator ve Frontosalar birlikte olamazmı ? Tropheuslar ve Yunuslar veya Calvuslar ve Elektralar aynı tank içersinde olamazmı ? Sonuçta akvaryumumuzun suyunu ne Malawi nede Tanganyika gölünden alıyoruz.Bidiğimiz dinlendirilmiş belediye suyu Eee balıkların beslenme şekilleri uyumluysa,agresif türler değillerse,istedikleri su değerleride uyumluysa ve biri çok sakin biri çok hareketli bir tür değilse sadece farklı göllerin balıkları oldukları için genede aynı tank içinde olmamalılarmı yani ? Bu konudaki merakımı konuya dair deneme yapmış veya deneme yapıldığına şahit olmuş veya denemeye dahi gerek duymayacak kadar konuya hakim,kendinden emin ablalarım ,abilerim ve kardeşlerim cevaplayarak giderirlerse sevinirim.Sabahın bu saatinde aklıma takıldı.Bende bir konu açayım dedim Umarım faydalı bir konu olur.
Sağlıklı günler ve Balıklar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Olur olmasına ama doğru olmaz. Amaç balıkları birlikte yaşatmaksa yaşarlar ama stres seviyeleri ne olur, balıklar bu birliktelikten ne kadar mutlu olur tartışılır. Birbiriyle anlaşamayan ama mecburiyetten evli olan çiftlere döner iş. Her gün kavga edip dururlar taaa ki birisi sinirden çatlayıp ölene kadar :D
Benim merak ettiğim bir konu var.Farklı göllerin balıkları beraber aynı tank içersinde olmaz diyenler ve bu balıkları inatla birlikte besleyenler ve yavru aldıklarını söyleyenler oluyor.Farklı iki gölün balığını beslemek isteyen ve fikir almak isteyen kişilere genellikle verilen cevap +1 lerle dolu''Hayır farklı göllerin balıkları oldukları için önermem'' Peki neden önermezsin ? Mesela Iceman ve Tropheus türleri ikiside otçul beslenen,ikiside aşırı agresif olmayan,hareketli türlerdir.İki balık içinde gereken ph oranı ortalama 8.0 dir.Bu balıkların birlikte aynı tank içinde olamamaları için geçerli sebep nedir peki ? Sarı İmaparator ve Frontosalar birlikte olamazmı ? Tropheuslar ve Yunuslar veya Calvuslar ve Elektralar aynı tank içersinde olamazmı ? Sonuçta akvaryumumuzun suyunu ne Malawi nede Tanganyika gölünden alıyoruz.Bidiğimiz dinlendirilmiş belediye suyu Eee balıkların beslenme şekilleri uyumluysa,agresif türler değillerse,istedikleri su değerleride uyumluysa ve biri çok sakin biri çok hareketli bir tür değilse sadece farklı göllerin balıkları oldukları için genede aynı tank içinde olmamalılarmı yani ? Bu konudaki merakımı konuya dair deneme yapmış veya deneme yapıldığına şahit olmuş veya denemeye dahi gerek duymayacak kadar konuya hakim,kendinden emin ablalarım ,abilerim ve kardeşlerim cevaplayarak giderirlerse sevinirim.Sabahın bu saatinde aklıma takıldı.Bende bir konu açayım dedim Umarım faydalı bir konu olur.
Sağlıklı günler ve Balıklar...
[/QUOTE]
Teşekkürler
Furkan Bey elinize, dilinize sağlık.Açıklama gayet yeterli.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben örnekler içersinde hiç kullanmadığım halde Frontosa ve Yunus örneği vermişsin Furkan arkadaşım Cidden kesinlikle olmayacak türleri yakalamışssın hemen Mesela Demasoni ve Snow aynı gölün balıkları birlikte olurmu ? Benim aslında söylemek istediğim birazda bu.Sadece farklı göllerin balıkları oldukları için değil,birbirileriyle uyumsuz oldukları için birlikte beslenmemeliler denilmesi gerkiyor sanki.Örnek olarak Snow ve Icemanler aynı gölün balıklarıdır ama bunlarda çok sağlıklı olmaz.Snowlar sürekli rahatsız edecektir Icemanleri.Yada Ahli ve yunus besleyebilirmiyiz sanki aynı tank içersinde,bunlarda aynı şekilde değilmi ? Demekki sadece aynı gölün balıkları olmadıkları için değil birbiriyle uyumsuz oldukları için birlikte olmuyorlar.Yemleme olayındanda davranış olarak benzer türler olmalı diyerek bahsetmiştim gerçi.Mesela Trop ve Ice demiştim ikiside hızlı balıklar demiştim.Yemlemede problem olmaması için.Aslında çok nadir türler birlikte olabilir diye düşümüyorda değilim Saat gene ilerlemeye başladı bu konu kafama takıldı Herkezin kendi tercihi,beslemek isteyen besliyor zaten ben birlekte beslemiyor ve beslemeyecek olsamda kalıplaşmış şeyler hiç bir zaman beni çekmiyor .Sevemiyorum kuralları belkide bundandır Ama düşüncem şu her tür yanlız sadece kendi türüyle beslenmeli çok daha mutlu olacakları kesindir.Elimden gelse evime sevdiğim tüm türler için ayrı ayrı tek tür akvaryumlar kurarım Ama gelde ev halkına anlat işte
Herkeze mutlu günler sağlıklı balıklar dilerim...
En güzeli sizin olsun...
Teşekkür ederim yaptığınız açıklamalar için fakat benim söyelmek istediğimi ya ben anlşatmıyorum yada farklı bir problem var Yazımın sonunu tekrar okumanızı öneririm ve konulara sadece başlıklarıyla değil yazıların içerikleriyle cevap vermek daha iyi olur diye düşünüyorum ''Ama düşüncem şu her tür yanlız sadece kendi türüyle beslenmeli bu şekilde çok daha mutlu olacakları kesindir.Elimden gelse evime sevdiğim tüm türler için ayrı ayrı tek tür akvaryumlar kurarım Ama gelde ev halkına anlat işte '' Bu hobiye dün başlamış biri değilim bende ama gönülde istemiyor değil yani güzel bir karma tank Ama insan balıklara kıyamıyor.Bende sizin gibi düşünüyorum uyumsuz balıkları birlikte aynı akvaryum içersine koymamak lazım.Ama ayrı göllerin balıkları olduğu için değil uyumsuz oldukları için