Farklı göllerin balıkları birlikte beslenmesi hk.


RadinantÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 3812
RadinantÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2008 01:13
[QUOTE=AKIN BAYER]

Teşekkür ederim yaptığınız açıklamalar için fakat benim söyelmek istediğimi ya ben anlşatmıyorum yada farklı bir problem var Smile Yazımın sonunu tekrar okumanızı öneririm ve konulara sadece başlıklarıyla değil yazıların içerikleriyle cevap vermek daha iyi olur diye düşünüyorum Wink ''Ama düşüncem şu her tür yanlız sadece kendi türüyle beslenmeli bu şekilde çok daha mutlu olacakları kesindir.Elimden gelse evime sevdiğim tüm türler için ayrı ayrı tek tür akvaryumlar kurarım Smile Ama gelde ev halkına anlat işte Big%20smile'' Bu hobiye dün başlamış biri değilim bende ama gönülde istemiyor değil yani  güzel bir karma tank Embarrassed Ama  insan balıklara kıyamıyor.Bende sizin gibi düşünüyorum uyumsuz balıkları birlikte aynı akvaryum içersine koymamak lazım.Ama ayrı göllerin balıkları olduğu için değil uyumsuz oldukları için Wink

Neyse ben bu soruyu sormamış olayım yahu...Big%20smile[/QUOTE]
 
Akın Bey , ben sizin ne demek istediğinizi oldukça anlayabiliyorum.Fakat sizin demek istediğinizi anlamamaktan ziyadde sanki  ben demek istediğimi anlatamıyormuşum gibi bir durum olmaya başladı.
 
Siz bir soru sordunuz , ben cevap verdim , siz doğruladınız ama farklı göl yerine uyumsuz türleri örnek verdiniz , ben yine cevap verdim , fakat siz bu seferde "Konulara başlıkları ile değil , içerikleri ile cevap vermek gerekir" diyorsunuz.Bir konunun başlığı zaten içeriği kısmen anlatmaktadır - ki içeriğini okumasam verdiğiniz örneklere göre nasıl yorum yapabilirim.
 
Ve daha fazlası...
 
Başka yazmayacağım , Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AQUAGENÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 2119
AQUAGENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2008 01:20
  Frontosa ve yunus verilebilen en kolay örneklerdendir. Zaten biotop akvaryumu kurup profesyonelce bu hobiyle uğraşan kişi mümkünatı olsa dahi göz zevkine hitaben farklı iki türü beslemeyeceğini düşünüyorum.Malawi cichlidlerinin su içersindeki sergiledikleri hareketlere yakın hareketleri sergeliyen aynı veya benzeri hareketlerde bulunan farklı göllerin cichlidleri olduğunu sanmıyorum.Su değerleri aslında o kadar büyük bir sorun değil çünkü aramızda ne kadar tanganyika besleyipte phını 9,5 te sabit tutan var?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AKIN BAYERÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1004
AKIN BAYERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2008 04:22
Yani ''Davranış biçimi birbirine uygun malawi ve tangayika yokdur'' diyerek,bu konuyu kapatıyormuyuz ? Yoksa biri çıkıp hayır vardır diyecek mi ? Big%20smile

En Güzeli Sizin Olsun...
AKIN BAYER2008-08-08 15:13:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5226
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2008 13:41
Bu konu daha önce de konuşuldu ve tartışma ortamı yarattı.Lütfen mesajlarda kırıcı olmayalım. Aksi takdirde konuyu kilitlemek zorunda kalacağız.

Benim kişisel görüşüm şudur: Eğer farklı göllerin balıkları birlikte beslenbilseydi ya da aynı gölün uyumsuz balıkları bir araya konulabilseydi tartışma da  olmazdı. Her seferinde çok zıt görüşler çatıştığına, konu bu kadar uzadığına  göre ortada bir uyumsuzluk var.

Ben yaptım oldu mantığının yanlışlığı da çok kez dile getirildi. Göz zevkimiz, kişisel beğenimiz balıkların huzurundan, sağlığından önde olmamalı. Biliyoruz ki onlar bize emanet.Smile

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AKIN BAYERÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1004
AKIN BAYERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2008 15:38
Merhabalar, 
   
     Kesinlikle emanetler.Haklısınız Erdal Hoca'm.Onları en iyi şekilde ağırlamakta boynumuzun borcu.Ben buna kesinlikle katılıyorum ama gönülde istiyor bir arada yaşasalardı keşke diyor işte Big%20smile Hatta zaman zaman balıkları akvaryuma kapatarak onlara yazıkmı ediyoruz diyerek dahi düşünmüyorda değilim. Bu konuyla ilgili içimi rahatlatmak içinde ben akvaryuma koymasam başkası koyacak ve bu balıklar nede olsa akvaryumda doğdular,yetiştiler
diyorum.Bir nebzede olsa rahatlamama sebep oluyor.Ama F0 balık olayına söyleyecek birşey bulamıyorum.Gerçekten o balıkları yaşadıkları doğal ortamdan kopartıp kafeslemek üzücü bir durum.Ne demişler bülbülü altın kafese kapatmışlar,yinede vatanım demiş ! Konudan biraz uzaklaşmamamın sebebi,tamamdır tanganyika ve malawi türleri balıklarımızın huzuru için kesinlikle aynı tank içersinde olmamalıdır.Yasal uyarı ; Farklı göllerin balıklarını aynı tanklara koymayalım , koyanları uyaralım Big%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2008 17:20
[QUOTE=halongan] Konu aslında x ve y türünin bir arada beslenip beslenmeyeceği değildir. Hobinin amacı bize "Olmaz" dedirtiyor. Bizim hobideki amacımız nedir? Elimizden geldiğince habitatlarına uygun bir ortamda beslemek değilmidir? Farklı suların canlıları her ne kadar gözümüze uyumlu gibi gelsede hep rahatsız eden birşeyler vardır. O da farklı suların balıklarının bir arada olmasıdır.
[/QUOTE]
 
Aslında Halis en doğru noktaya değinmiş! Bu hobi gerçekten tecrübe gerektiren ve devamlı gelişime açık bir hobi. Sonu neredeyse yok diyebiliriz. Hobideki amaç renkleri güzel, davranışları güzel, o veya bu şekilde beğendiğimiz balıkları biraraya toplayıp renk cümbüşü yapmak değil. Balık beslenmeden önce uzun uzun düşünüp bir çok gölü ve türlerini araştırıp davranışları, renkleri, üremeleri beslenmeleri gibi değişkenleri bize ençok hitap edeni seçmek gerekir, biraz şudan birazda bundan değil. Bence aynı gölün balıklarından bile karma bir akvaryum kurarken balıklar birbirleriyle en az etkileşimde olan ve beraber rahatça yaşayabilecek türler seçilmelidir. Örneğin benim için olabilecek en güzel seçimlerden biri uygun bir tankta Calvus ve Leptosomadır. Bunlar dahi birbirleri için sorun yaratırken diğer türlerde mutlaka çok fazla sorun olacaktır.
 
Değişik göllerin balıkları birarada yaşarlar, çünkü canlılığın amacı bu birşekilde yaşamaya çalışacaklar. Ama Birbirine en uyumlu farklı göl balıkları dahi seçilse problemler mutlaka olacaktır. Bütün canlılarda iç güdüsel ve kalıtsal olarak, doğmadan  öğrenmeselerde bir yaşam karakteri vardır. Doğdukları andan itibaren neler telikeli neler yararlı bilirler. Hangi türlerle geçinebilecekleri hangi türleri tehdit olabileceğini bilirler. ( bu sadece yem olma tehlikesi değildir) Aynı besin karakterinde olsalarda diğer tür daha hareketli veya agresifse bu tür daha az besin tüketebilecek ve gelişemeyecektir. Buda bir tehdittir. Hobici mutlaka kendini geliştirmelidir ve edindiği tecrübelerden dersler ve sonuçlar çıkarmalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AKIN BAYERÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1004
AKIN BAYERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2008 01:34
Volkan arkadaşım teşekkürler.Gerçekten kurduğun cümlelerin üzerine teşekkür etmekten başka kurulabilecek cümle yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir