Farklı göllerin balıkları birlikte beslenmesi hk.
Teşekkür ederim yaptığınız açıklamalar için fakat benim söyelmek istediğimi ya ben anlşatmıyorum yada farklı bir problem var Yazımın sonunu tekrar okumanızı öneririm ve konulara sadece başlıklarıyla değil yazıların içerikleriyle cevap vermek daha iyi olur diye düşünüyorum ''Ama düşüncem şu her tür yanlız sadece kendi türüyle beslenmeli bu şekilde çok daha mutlu olacakları kesindir.Elimden gelse evime sevdiğim tüm türler için ayrı ayrı tek tür akvaryumlar kurarım Ama gelde ev halkına anlat işte '' Bu hobiye dün başlamış biri değilim bende ama gönülde istemiyor değil yani güzel bir karma tank Ama insan balıklara kıyamıyor.Bende sizin gibi düşünüyorum uyumsuz balıkları birlikte aynı akvaryum içersine koymamak lazım.Ama ayrı göllerin balıkları olduğu için değil uyumsuz oldukları için
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
En Güzeli Sizin Olsun...
Benim kişisel görüşüm şudur: Eğer farklı göllerin balıkları birlikte beslenbilseydi ya da aynı gölün uyumsuz balıkları bir araya konulabilseydi tartışma da olmazdı. Her seferinde çok zıt görüşler çatıştığına, konu bu kadar uzadığına göre ortada bir uyumsuzluk var.
Ben yaptım oldu mantığının yanlışlığı da çok kez dile getirildi. Göz zevkimiz, kişisel beğenimiz balıkların huzurundan, sağlığından önde olmamalı. Biliyoruz ki onlar bize emanet.
Saygılar,
Kesinlikle emanetler.Haklısınız Erdal Hoca'm.Onları en iyi şekilde ağırlamakta boynumuzun borcu.Ben buna kesinlikle katılıyorum ama gönülde istiyor bir arada yaşasalardı keşke diyor işte Hatta zaman zaman balıkları akvaryuma kapatarak onlara yazıkmı ediyoruz diyerek dahi düşünmüyorda değilim. Bu konuyla ilgili içimi rahatlatmak içinde ben akvaryuma koymasam başkası koyacak ve bu balıklar nede olsa akvaryumda doğdular,yetiştiler diyorum.Bir nebzede olsa rahatlamama sebep oluyor.Ama F0 balık olayına söyleyecek birşey bulamıyorum.Gerçekten o balıkları yaşadıkları doğal ortamdan kopartıp kafeslemek üzücü bir durum.Ne demişler bülbülü altın kafese kapatmışlar,yinede vatanım demiş ! Konudan biraz uzaklaşmamamın sebebi,tamamdır tanganyika ve malawi türleri balıklarımızın huzuru için kesinlikle aynı tank içersinde olmamalıdır.Yasal uyarı ; Farklı göllerin balıklarını aynı tanklara koymayalım , koyanları uyaralım
[/QUOTE]