Filtre Malzemeleri Hk.

EmreözamisosÇevrim Dışı

İl: Samsun
EmreözamisosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2024 05:14
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Merhaba,
Konu sahibini kızdırmadan tek mesajda açıklayayım. Önceki konularınızdan akvaryumunuzu az buçuk hatırlıyorum 100-150 lt arası, su değişimi yapılmayan, japon balıklarının yer aldığı ve sadece iç filtre kullanılan akvaryum.

İç filtrenin bu hacimlerdeki kullanım amacı mekanik filtrasyon oluyor, sürekli çalışacaksa biyolojik filtrasyonada elbet katkısı olacaktır. Ancak tek başına yeterli olmaz. Söylediğiniz 2 iç filtreninde debisi haricinde özellikleri birbirine yakın, bence para harcamaya değmez. Normalde dış filtre gibi filtre malzeme hacmi yüksek ürün kullanmanız gerekir. Maddiyattan dolayı alternatiflere yöneliyorsanız şelale (askı) veya tepe filtrelere göz atın. 800-1000 TL arasına çok rahat bulursunuz. Şelale filtre olarak filtre hacmi geniş, uygun fiyatlı olarak sunsun hbl 701 öneririm. Tepe filtre olarak kullanan birisinden öneri almanız daha yerinde olur.
Yani şelale filtre veya tepe filtre + elinizdeki iç filtre daha makul bir kombinasyon olacaktır.
Bütçeden artan olursa seachem matrix gibi bakteri tutacak filtre malzemesi alabilirsiniz.

Tam olarak kaç japon balığınız var hatırlamıyorum ama filtrasyon açığını kapatmak için canlı yükünü az tutup haftalık su değişimleri yapmanız işinizi kolaştırır.
Geçenlerde bir örnek vermiştim göllerle alakalı belki hatırlarsınız, su değişimi her türlü gerekli.

Yani olay gözümüzün dışkıyı görmemesinden ziyade, dışkıdaki zararlı maddeleri daha az zararlılara dönüştürebilmek. Tortuyu dip çekimiylede uzaklaştırırsınız çok zorlamaz. Japonlar genel olarak hantal olduklarından yüksek debilerde zorlanırlar. [/QUOTE] 3 japon 2 yavru koi yazın havuza verecegim koileri benim akvaryum 90 litre alıyor tam doldurmuyorum 500 l/h lc filtre iyi olur sanırım dış filtre alamam malesef malum durum yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir