Flower Horn Çeşitleri
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba arkadaşlar canlı doğuran tanganyika falan derken en son evimdeki 150 lt akvaryumu flowerhorn için ayırdım. Bir arkadaşımdan hırpalanmış 9 cm civarında flowerhorn aldım 2 tane balıkla beraber bakıyordu dayak yemişti bende dayanamadım bitkili olan 150 litreyi fh ye ayırarak aldım balığı beslemeye başladım. Kısa hikayesi bu işte balık biraz toparlasın bir kaç güne tanıtımını yaparım. Sormak istediğim yem meselesi açıkçası kafası balon gibi şişsin diye bir derdim yok sonuçta yarışmaya sokmayacağım amacım sadece en güzel şekilde beslemek renkleri ve vucüt formu düzgün olması.
Elimde frontosa calolo var onlara verdiğim danichi xl pro,ultima krill-color fx-tetrabits-nls thera+a yemlerim var bu yemler flowerhorn için idealmidir ? Ayrıca sürekli frontosalarıma karides veririm sarımsak suyu emdirerek. Aynı şekilde flowerhorna haftalık kaç kere vermem gerekir karidesi. Bu yemlere ek olarak piyasada bulunan bunuda almalısın dediğiniz yem varmıdır.
Sorularım çok oldu ama en iyi şekilde yetiştirmek istediğim için mazur görün teşekkür ederim.
Kaynak: http://www.akvaryum.com/Forum/flower_horn_cesitleri_k240096_sn416.asp
[QUOTE=Natu] Teşekkür ederim Zafer Bey. Aslında dediğiniz çok doğru. Böyle resim paylaşmakla kimseye bir faydamız olmaz. Hepimiz kendi yaptıklarımızı ve yapmadıklarımızı güzelce burada özetlersek başlığı inceleyen, FH beslemek isteyen ve yapacağı seçimler (su değişimleri, yemler vb) konusunda kafasında soru işaretleri olan arkadaşlara faydamız olabilir. Ben kendi yaptıklarımı özetleyeyim.
Önder (Bingül) abim bana çok sevdiği tosununu hediye etti sağolsun. Maşaallah aşırı büyük. Ona tekrardan teşekkür ediyorum. Resimler kalitesiz kusura bakmayın.
Üstteki resim ne derece iri olduğunu anlatıyor. Önder abiye teşekkür ederim. Daha yeni alıştı yem isteyip duruyor. Devamlı akvaryumun camına yapışıp göz göze geliyoruz. Gözden iletişim kurmak için ayrıca tanıması için. Artık nereden bakarsam o tarafa gelmeye bakmaya başladı. Ufaktan kafasını okşamaya başladım. Umarım dahada alışır. Saygılar..
Önder (Bingül) abim bana çok sevdiği tosununu hediye etti sağolsun. Maşaallah aşırı büyük. Ona tekrardan teşekkür ediyorum. Resimler kalitesiz kusura bakmayın.
Üstteki resim ne derece iri olduğunu anlatıyor. Önder abiye teşekkür ederim. Daha yeni alıştı yem isteyip duruyor. Devamlı akvaryumun camına yapışıp göz göze geliyoruz. Gözden iletişim kurmak için ayrıca tanıması için. Artık nereden bakarsam o tarafa gelmeye bakmaya başladı. Ufaktan kafasını okşamaya başladım. Umarım dahada alışır. Saygılar..
[/QUOTE]
[QUOTE=Natu]