Flower Horn Çeşitleri
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=Reinhard]
Merhaba arkadaşlar canlı doğuran tanganyika falan derken en son evimdeki 150 lt akvaryumu flowerhorn için ayırdım. Bir arkadaşımdan hırpalanmış 9 cm civarında flowerhorn aldım 2 tane balıkla beraber bakıyordu dayak yemişti bende dayanamadım bitkili olan 150 litreyi fh ye ayırarak aldım balığı beslemeye başladım. Kısa hikayesi bu işte balık biraz toparlasın bir kaç güne tanıtımını yaparım. Sormak istediğim yem meselesi açıkçası kafası balon gibi şişsin diye bir derdim yok sonuçta yarışmaya sokmayacağım amacım sadece en güzel şekilde beslemek renkleri ve vucüt formu düzgün olması.
Elimde frontosa calolo var onlara verdiğim danichi xl pro,ultima krill-color fx-tetrabits-nls thera+a yemlerim var bu yemler flowerhorn için idealmidir ? Ayrıca sürekli frontosalarıma karides veririm sarımsak suyu emdirerek. Aynı şekilde flowerhorna haftalık kaç kere vermem gerekir karidesi. Bu yemlere ek olarak piyasada bulunan bunuda almalısın dediğiniz yem varmıdır.
Sorularım çok oldu ama en iyi şekilde yetiştirmek istediğim için mazur görün teşekkür ederim.
[/QUOTE][QUOTE=atakan36]Bu da benim balığın son hali. Tahmini 1 yaşında. Aklıma takılan bir soru var. İnci diye tabir ettiğimiz yeşil renkleri yaş ilerledikçe azalıyor mu? Azalmaması için ne gibi önlem almalıyız. Renk için arada Dainichi vegie fx veriyorum ama pek faydası olmadı gibi.
[QUOTE=efedeniz]Bu balığın yavrularının bir kısmı Köksal abideydi , O balıklardan alanlar resimlerini paylaşırsa sevinirim , sanırım Göktuğ beyde varmış ... [/QUOTE]
Ozan bey evet bir adedi bende şuanda. Balık biraz hırpalanmıştı 1 hafta onu toparlama süreci geçirdik. Şimdi toparlandı herşeyi çok iyi. Paylaşımını yapmaya sabırsızlanıyorum fakat foto makinam arızalandığı için bir türlü yapamadım içimde kaldı galiba bugün yarın gelicek makinam ozaman bir sürü fotoğraf çeker yayınlarım.
Buarada bu balığınızın yavrusu olduğunu şimdi sizden duydum daha doğrusu biliyordum yani hangi balık onu bilmiyordum. Resimlerde balığınız harika çıkmış içimden ah keşke bendekide buna benzese diyordum tam siz söylediniz heveslendim :)
Anası babasından daha güzeldi , zaten başka türlü nasıl geçsin babasını :) Hatırlatmayaydın iyiydi abi , acı kaybımız , dışı seni yakar içi beni...
[/QUOTE]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=EzBdCI0uoXA&list=PL283D09F55D8D9F9A[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=IxhzZedvmqQ&list=PL283D09F55D8D9F9A[/VID]