f1 ve f0
Balık ilanlarında okuyorum sık sık. herkesin sattığı balık f1 ya da f0. Bu balıklar direk gölden çıkıp satışa sunuluyor sanırım. Göl TÜRKİYE' ye taşındı da bizim mi haberimiz yok!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu konular daha öncede bir çok defa açıldı. Bununla ilgili olarak sertifikanın aslını vermeyen kişilerin balıkları ile ilgili olarak alıcı olmak samimiyete ve güvene kalmış bir durum.
Saygılar.
Emin bey kesinlikle haklısınız. Bazı sivri zekalı, üç kağatçılar bu hobiye yeni başlayanları bu şekilde kandırıp normal fiyatın daha üstünde yada daha fazla rabetle satıyor. Hatta çok defa bu insanlar uyarılsa bile hakaretle karşı karşıya kalınıyor ve ilan değiştirilmiyor. Sitemizde bu gibi olaylara hemen el konuşmasına karşın diğer forumların büyük sorunları arasında.
Saygılar.
Daha az önce bir forum sitesinde dikkat ettim, f1 balık satıyor adam. Gölden balık tutmuş sonrada yavrulatmış... Açıkçası bana hiç mi hiç inandırı gelmiyor. Ama bu etiket acayip tutuyor. F1 yazdığın zaman ve bir şekilde karşındakine inandırdığın zaman epey bir kazık ekleyebiliyorsunuz. Bu hobide profesyonelleşmişler için böyle bir şeyden asla söz edilemez fakat bu işe yeni başlayanlar tamam diyor f1 balık buldum başka hiçbir şeye bakmadan sazan gibi atlıyorlar. Yanlış anlaşılmasın suç bunları alanlarda asla demiyorum, diyememde ; asıl suç böyle yalan dolanlarla bu hobiye yeni başlayanları soğutanlar. Tüm amatör arkadaşlar size bir öneri internetten olduğunca balık alış-verişi yapmamaya çalışın ama yok yapacaksanız güvenilen yerlerden yapmaya çalışın. Yoksa sonunda çok üzülebilirsiniz.
Saygılar.
F1 balıkların ise sertifikası olmuyor galiba. Çünkü aquaristin kendi sertifka hazırlaması lazım bu durumda. Ancak ana babasının sertifikasını gösterebilirler. Yavrular ana babaya ait midir değil midir o da belli değil tabi.
Ülkemizde türünün örneklerini taşıyan gayet güzel ve kaliteli balıklar varki ne f1 nede fo ı artmayacak kadar öyleyse neden bu direkt gölden balık sevdası anlayamıyorum.
Göl Türkiyeye taşınmadı ancak teknoloji taşındı desem sanırım özetlemiş olurum.Şaka bir yana Emin bey ancak sanırım bu f0 yada f1 balıklar büyük şirketler tarafından yılın belli dönemleri ithal ediliyor.Belki rastlamışsınızdır bazı yazılarda.Mesela Aqua pet centerin 2010 haziran afrika ithalatını bekliyorum gibisinden.Bu şekilde gölden toplanan balıklar kargo ile Dünya ya dağılıyor.Ancak bunun doğruluğu f-0 sertfikasını görerek anlaşılır.