salatalık verme
Lütfen imla kurallarına uyunuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Salatalik baligi tembellestirmez...! Sadece akvaryumu temizliyen bi balik olarak görmememiz gerekiyor. Onunda yiyeceklerine dikkat edinmeli. Saglikli beslenmeli. En önemlisi agac kökü gerekio!
Ben salatalik verdigim zamanlar, ortasina cay kasigi koyuyorum, kolayca asagida kalmasini sagliyor. Cig verilmesi gerekio.
Bu arada biliyormusun bilmiyorum ama, patetes, havuc, bezelye, marol, ispanak vs. gibi yiyecekleride severler.
Devamlı salatalık verince balığın tembelleştiğini sadece ben değil, bu yöntemi uygulamış pek çok kişi söylüyor.
Evet; bu balığın beslenmesine dikkat etmek lazım ama bu canlının doğal yemeği yosundur. Zaten akvaryuma alınış sebebi de doğal besininin yosun oluşudur. Çok işe yaramaktadır, benim için pek çok balıktan ayrı bir yeri vardır. Diyeti ara sıra diğer gıdalarla desteklenmelidir. (Ekşi elma, salatalık vb.)
Evet onları da verirseniz hayır demezler ama yemekte zorluk çekecekleri kesindir.
Ben sadece arkadasin sorusuna cevap vermeye calistim. Bilmiyorsa diyerekden bilgilendirmek istedim. Konunun disina cikmak degildi amacim.
Hem kendi hem degerli akvarist dostlarimin tecrubelerine ve bunun üstunede bu baliklar üzerine arastirma yaparakdan kitaplar vs. yazanlardan aldigim tecrubeye dayanarak bu tür baliklara kesinlikle agac kökü gerektigini ögrendim.
Tavsiye edebilecegim bi türkce site'si veya türkce kitap malesef yok. Danimarkada yasadigim icin, ve türkceyi zor anladigim icin.
Ama latos cöpcü vs. baliklarin bagirsak sistemlerinin düzenli calismasi icin agac kökünün gerekli oldugunu düsünmemiz gerekiyor.