Frontosa için ışık rengi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben akvaryumumda anubias marka kırmızı t8 ışık kullanıyorum. Rengi kımızı olsada gün ışığına yakın bir rengi var. İkinci ışığım da aynısı fakat ışığın altına beyaz polikarbon levha koydum böylece şiddeti biraz düştü ,daha loş oldu. Önceden ışıklarımın biri mavi diğeri şimdi kullandığımdandı maviyi yaktığımda balıklarım sizinkiler gibi strese giriyorlar ve simsiyah oluyorlardı. Mavi ışığı çıkarıp taban kumunuda siyah yaptım ve balıkların akvaryumda daha çok dolaştıklarını ve yukarılara daha çok çıktıklarını gözlemledim. Buna dayanarak taban kumunu siyaha çevirmenizi,mavi ışığı kullanmamanızı. Suyun sertliğini 8 civarına çıkarmanızı ve haftalık dip çekimini mutlaka yapmanızı kendi tecrübelerime dayanarak tavsiye ederim. .
Yılmaz bey düşündüğünüzü deneyebilirsiniz ama ben sonuç alacağınızı düşünmüyorum. Neden derseniz takmayı düşündüğünüz gece lambaları en az 15 watt olacak yani ikisi 30 watt. Önümüz yaz bu ışıklar hem yeterli olmayacak hemde akvaryumunuzu ısıtacak. Kapağınız plastik ise deformasyona neden olabilir. Ayrıca duylu ışıklar nemli ortamlarda çok sık arızalanıp allah korusun elektirik kaçaklarına sebebiyet verme olasılığı çok yüksek. Size önerdiğim florasan ışığın normal florasan ve ampullerden farkı ise ışık siddetinin 7500 kelvin olmasıdır. Bakın bende birde 160 lt bir akvaryum var. Bu akvaryumda normal florasan vardı ve suyun hep bulanık gibi duruyordu. Bu florasanlardan taktım ve artık suyum berraklaştı. Size önerim t8 yada t5 florasan kullanmanız. Zaten akvaryum florasanlarının özelliği kelvinlerinin yüksek olması. Bu güneş ışığına yaklaşarak daha sağlıklı ve doğal aydınlatma sağlıyor ve suyun içindeki bazı zaralı bakterilerin oluşumunu engelliyor. Uv filtreler gibi.
isterseniz kendi düşündüklerinizi de deneyin sonuç alırsanız bizimle paylaşırsınız. Kolay gelsin. .
Semih10 arkadaşım t8 florasanın rengi yeşil olurmu?Elimde bundan varda.