Frontosalarım saklanıyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Zamanlayıcı var akvaryumumda akşam 7 de çalışıp 12 de kapanıyor gündüzleri oda ışık gördüğü için florasana gerek yok eve geldiğimdede balıkları izlemek için besliyorum ışığı açmam gerek değilmi ama düzelmeye başladı artık çıkmaya başladılar
Frontozolar gece beslenen türlerdir. Akşamları çok tehlikeli olurlar aynı vatozlar gibi gece beslenirler. Isıksız ortamda besleyin. Beslenme bittikten sonra ışıkları yakınız. Bu işem sonuunda bir kaç gün içerisinde alışacaklardır. Birde ışığınız abartı ise biraz azaltın. Akvaryumunuza göre bir kaç tane lamba varsa fazla ışıkta rahatsız edebilir.
Zamanlayıcı var akvaryumumda akşam 7 de çalışıp 12 de kapanıyor gündüzleri oda ışık gördüğü için florasana gerek yok eve geldiğimdede balıkları izlemek için besliyorum ışığı açmam gerek değilmi ama düzelmeye başladı artık çıkmaya başladılar
[/QUOTE]Akşam işten geliyorum, akvaryumun ışığını açıyorum, balıkların hepsi saklanıyor, taki ışığını söndürene kadar.
Hatta yem bile versem yeme bile gelmiyorlar...
Bu balıkları; ışığa nasıl alıştırabiliriz?
Işığı gün boyu açmıyorum, sadece akşamları 2 saat açmak istiyorum. Fakat ışık 1 saat bile açık kalsa balıkları saklandıkları yerden dışarı çıkmıyor.
Kullandığım aydınlatma; grolux pempe yanan bir ışıkdır.
Üstad; bende biraz inat var, onlardan yavru almadan benden kurtulamazlar